Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van Pascha

37 grappige tweets over bedrijfsfeestjes

 1. Een hardgekookt ei symboliseert nieuw leven en vertegenwoordigt het vakantieaanbod dat werd gebracht in de dagen van de Heilige Tempel in Israël voordat het werd vernietigd. Eieren zijn een geweldige bron van eiwitten en tal van vitamines, waaronder vitamine A, foliumzuur en choline. Ze bevatten ook twee aminozuren met antioxiderende eigenschappen - tryptofaan en tyrosine.

 2. OK, uiteindelijk gaan we naar de borst en de vele heerlijke bijgerechten die de rest van de maaltijd vormen. Hier zullen zowel de hoeveelheid als de inhoud de gezondheid van de maaltijd bepalen.

 3. Maar een laatste gezondheidsvoordeel van het Pascha dat ik wil aanbieden, is heroverwegen wat de vakantie allemaal inhoudt: vrijheid. Na 400 jaar slavernij volgden 600.000 Hebreeën een onbekend pad naar vrijheid. Ze ontvingen 10 geboden om naar te leven en betraden een nieuwe wereld van zowel onzekerheid als ongekende kansen.

 4. Ik hoop dat dit Pascha voor ieder van jullie een gelukkige en sociale tijd zal zijn, een tijd van ontspanning en gezonde maaltijden, en een waarin je nadenkt over de ware betekenis van de vakantie: vrijheid . We hebben allemaal de keuze om slaaf te zijn van slechte gewoonten en ongezonde keuzes, voortdurende stress, ongezonde relaties en situaties die ons gekluisterd houden, en negatieve bagage die onze geest bindt. Ik hoop dat dit Pascha voor u zal dienen als een uittocht naar vrijheid van deze vorm van slavernij - het ultieme gezondheidsvoordeel van Pascha.

 5. Deze week wordt het Pascha-feest gevierd door joden over de hele wereld. En hoewel het een belangrijke religieuze feestdag is, gaat dit bericht over de voordelen voor de gezondheid.

 6. De Seder is altijd het middelpunt van de vakantie. Gezinnen komen van heinde en verre bij elkaar. Het woord seder betekent orde, en het verhaal van de Joodse uittocht uit Egypte wordt verteld. Het jongste kind stelt vier standaardvragen over de vakantie en krijgt bij het beantwoorden ervan aandacht. Er is gezang en ontspanning en in de meeste huishoudens ligt de nadruk op de maaltijd.

 7. En in het proces van familiebijeenkomsten en viering ligt een van de gezondheidsvoordelen van Pascha: socialisatie. Daniel Beuttner beschrijft in zijn boek Blue Zones een van de belangrijkste overeenkomsten van een lang leven: socialisatie. Het is duidelijk dat dat veel is waar Pascha over gaat. Gezinnen komen samen; vrienden en gasten van buiten de stad zonder Seder in de buurt worden vaak uitgenodigd. Er is een synagoge, thuiskomen voor maaltijden (voor sommigen die speciaal bereide maaltijden willen eten) en samenzijn met vrienden. Pascha is een zeer sociale en religieuze ervaring.

 8. Het huis wordt schoongemaakt. Het overzichtelijke. De "voorjaarsschoonmaak". Het verwijderen van voedsel dat "voorbije datums" is of niet "slaagt voor Pascha-inspectie" voor chametz (ongezuurd voedsel gemaakt van tarwe, gerst, rogge, haver of spelt dat is gefermenteerd of heeft laten "rijzen"). Deze voorjaarsschoonmaak is niet alleen erg therapeutisch en ontstressend, maar bevat ook veel voedingsmiddelen die gluten en mogelijke allergenen bevatten.

 9. En hoe zit het met het gegeten voedsel? Hier is mijn lichte disclaimer. Ik weet dat niet elk Pascha-recept is gemaakt met weinig vet, weinig zout, weinig calorieën en zeker geen laag volume. Maar er is een keerzijde aan wat wordt gegeten.

 10. Eerst de rode wijn. De vakantie vereist het drinken van vier glazen ervan. Van antioxidanten, polyfenolen genaamd, wordt gedacht dat ze de binnenwand van bloedvaten langs je hart beschermen, het "slechte" cholesterol verminderen en het risico op bloedstolsels verlagen. Van een ander antioxidant, resveratrol, wordt gedacht dat het ontstekingen en bloedstolling vermindert en het risico op diabetes verlaagt. Dus voor ten minste één nacht is het misschien goed om die vier glazen rode wijn te hebben die bij de Seder worden geleverd.

 11. Ten tweede is het feit dat het ons leert langzaam te eten. Ons wordt opgedragen dat we optioneel liggende, niet langer slaven en haast kunnen eten. Hierdoor kunnen we ons voedsel beter kauwen, wat de spijsvertering kan bevorderen en de hele ervaring een gevoel van ontspanning geeft dat stress tegengaat.

 12. De Seder-plaat zit ook vol met gezonde keuzes. Karpas, de groente (meestal peterselie, maar soms ook een ui) die wordt gebruikt om in zout water te dippen en te eten, vertegenwoordigt de tranen die door onze lijdende voorouders in slavernij worden vergoten. Peterselie is gevuld met vitamine K die de bloedstolling helpt, en vitamine A, die helpt bij het gezichtsvermogen en het immuunsysteem opbouwt, en vitamine C, die wonden helpt genezen. Foliumzuur zit ook in peterselie, en dat helpt bij het aanmaken van rode bloedcellen.

 13. Charoset, wat de mortel betekent die door de Hebreeuwse slaven wordt gebruikt om bakstenen gebouwen in Egypte te bouwen, is gemaakt van een combinatie van noten, appels, kaneel en wijn, waarbij sommigen een beetje honing toevoegen. Er zijn veel voordelen voor de gezondheid van de ingrediënten van charoset, maar ze hebben allemaal het gemeenschappelijke voordeel van het verlagen van lipoproteïne met lage dichtheid (LDL of "waardeloos") cholesterol.

 14. Maror, het bittere kruid dat ons herinnert aan de bitterheid van de slavernij, bestaat uit geraspte mierikswortel bekend als de "Joodse Dristan" vanwege zijn sinusverwijderingscapaciteiten. Als kruidengeneesmiddel is het gebruikt voor urineweginfecties, nierstenen, het verminderen van vastgehouden vloeistof, een pijnlijke gewrichtsoplossing en een behandeling voor jicht.

 15. Zeroa, het schenkelbot van een lam, herinnert ons aan het lam dat werd geofferd aan de vooravond van de uittocht uit Egypte. Het wordt meestal niet gegeten. Misschien is het gezondheidsvoordeel hiervan eraan te herinneren dat we onze vleesconsumptie moeten beperken en elke dag veel groenten en fruit moeten eten.

 16. Laten we de Gefilte Fish niet vergeten. Deze gemalen visbal gekookt met wortelen en uien is een geweldige bron van omega-3-vetzuren, bètacaroteen en andere B-vitamines.

 17. Voor meer van Mache Seibel, M.D., klik hier.

 18. Klik hier voor meer informatie over persoonlijke gezondheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407