Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van Spicy Foods

8 briljante manieren om kokosolie te gebruiken in uw schoonheidsroutine

 1. Hoeveel te gebruiken: ongeveer 2 theelepels kruiden per portie.

 2. Wat te proberen: Curried Chicken Sandwich

 3. Ze verminderen de kankerverwekkende stoffen in uw BBQ De specerijen: Rozemarijn, Thaise specerijen (kurkuma, fingerroot, laos)

 4. Hoe ze het doen: Grillen en barbecuen bij temperaturen boven 375 graden leidt tot de vorming van heterocyclische amines (HCA's) - toxines gekoppeld aan colorectale, maag-, long-, pancreas-, borst- en prostaatkanker . (Knapperige, verbrande stukjes zijn de hoogste in HCA's.) Maar een studie aan de Kansas State University ontdekte dat het marineren of droogwrijven van rundvleespasteitjes met rozemarijn de HCA's met 61 tot 70 procent verminderde en dat de Thaise kruidenbereiding de HCA's met 40 tot 42 procent verminderde. Credit (opnieuw!) Gaat naar die antioxidanten, die de vorming van de toxines blokkeren. Opmerking: vermijd zoete BBQ-sauzen of marinades omdat HCA-niveaus kunnen verdubbelen of verdrievoudigen wanneer suiker wordt blootgesteld aan hoge temperaturen.

 5. Hoeveel te gebruiken: Voldoende extract of marinade om beide kanten van het vlees te bedekken voor het koken. (Opmerking: rozemarijnextract geeft niet veel smaak of aroma.)

 6. Wat te proberen: gegrilde lamskoteletjes met rozemarijn en gegrilde groenten

 7. Door Jena Pincott

 8. Verrassing! Ze kunnen je helpen afvallen, je geest leegmaken en - nog veel meer.

 9. Ze kunnen elk dieet starten en bijhouden Het kruid: hete pepers (inclusief cayennepeper, chili, jalapeno)

 10. Hoe ze het doen: de Tabasco passeren! Mensen consumeren ongeveer 75 minder calorieën na het eten van rode chilipepers vergeleken met na het eten van flauw voedsel, concludeerde een nieuwe meta-analyse van verschillende studies. Onderzoekers van Purdue University ontdekten ook dat chemicaliën in paprika, capsaicinoïden genaamd (de oorsprong van het brandende gevoel), hunkering naar vet, zout en zoet voedsel verminderen. (De vangst: dit was alleen waar voor mensen die niet gewend zijn aan de hitte, niet die-hard chiliheads.) Als dat niet genoeg is, overweeg dan het toenemende bewijs dat wanneer de capsaïcinoïden de darm bereiken, ze receptoren signaleren om het aantal en de activiteit van de "bruine vetcellen" van het lichaam, die de kerntemperatuur verhogen en calorieën sneller verbranden dan normaal.

 11. Hoeveel te gebruiken: minimaal 1/2 theelepel hete pepers per portie.

 12. Wat te proberen: Quinoa-Black Bean Chili en Nigella Lawson's Choc Chip Chili

 13. Ze kunnen u helpen gemakkelijker te ademen Het kruid: kurkuma (of, beter gezegd, het gele pigment daarin curcumine genoemd)

 14. Hoe ze het doen: Ayurvedische artsen gebruiken al eeuwen kurkuma (curcumine) om ademhalingsproblemen te behandelen. Nu haalt de westerse geneeskunde eindelijk in en vindt ze bewijs - althans in dierstudies - dat het de longen beschermt tegen irriterende stoffen, verontreinigende stoffen en besmettelijke stoffen in de lucht zoals sigarettenrook, uitlaatgassen, stof en virussen. Het resultaat: een mogelijk lager risico op acuut ademhalingsnoodsyndroom, astma, laryngitis, bronchitis en andere longziekten, vanwege het vermogen van curcumine om infecties te voorkomen en een eiwit genaamd NF-kB te onderdrukken, dat ontsteking en slijm in de luchtwegen veroorzaakt.

 15. Hoeveel te gebruiken: voor medicinale doeleinden worden gewoonlijk driemaal daags 2 tot 3 eetlepels kurkuma voorgeschreven. Om het vermogen van je lichaam om het kruid op te nemen te vergroten, combineer het met vet (olie) en zwarte peper, zoals in een curry.

 16. Wat moet je proberen: Indische gekruide bloemkool van Lisa Oz

 17. Ze kunnen je geest leegmaken (letterlijk) De kruiden: rozemarijn, groene munt, kaneel

 18. Hoe ze het doen: Hoewel het onderzoek zich nog in de vroegste stadia bevindt, is er belofte dat deze specerijen het begin van - of de symptomen - van de ziekte van Alzheimer kunnen vertragen. In één onderzoek verbeterden hoge doses rozemarijn en groene muntextracten het geheugen bij muizen met leeftijdsgerelateerde achteruitgang. (De antioxidanten die ze bevatten, kunnen stress verminderen in hersengebieden die het geheugen en het leren beheersen.) In in vitro laboratoriumstudies hebben natuurlijk voorkomende chemicaliën in kaneel (ook bekend als cinnamaldehyde en epicatechine) neurale "klitten" voorkomen, vergelijkbaar met die in de hersenen van Alzheimer. patiënten.

 19. Hoeveel te gebruiken: Niet bepaald. Omdat het onderzoek zich in de vroegste experimentele stadia bevindt, raden onderzoekers aan om alleen de hoeveelheden te gebruiken die gewoonlijk bij het koken worden gebruikt. (Blijf kijken.)

 20. Wat moet je proberen: Couscous met rozijnen, kaneel en pijnboompitten

 21. Ze kunnen de schade van een vetrijke maaltijd verminderen De kruiden: kurkuma, oregano, kaneel, rozemarijn, kruidnagel en paprika

 22. Hoe ze het doen: niemand gaat je ratten, maar laten we zeggen dat je een bord kip gesmoord in kokossaus, rijst en kaasbrood neerzet, plus een koekje als dessert (49 gram van vet!). Uw triglyceridenniveau (zowel geassocieerd met hartaandoeningen als diabetes) stijgt, evenals uw insuline, die ongebruikte glucose als vet opslaat. Niet zo toen diezelfde vette maaltijd werd gekruid met de kruiden hierboven, vond een kleine studie aan de Pennsylvania State University. Toen vrijwilligers dezelfde kip aten (deze keer met kerrie toegevoegd aan de kokossaus) en dezelfde broden (deze keer gekruid met kruiden en kaneel), namen hun triglyceridenrespons en insuline af - met respectievelijk 31 en 21 procent - in vergelijking met om de maaltijd ongekruid te consumeren. Waarom? Deze kruiden - vooral de kurkuma en kruidnagel - bevatten bijzonder veel antioxidanten die de insulinegevoeligheid verbeteren, zegt Ann Skulas-Ray, PhD, onderzoekswetenschapper en auteur van de studie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407