Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondste en beste manier om boerenkool te koken

Voordelen van Collard Greens

 1. Het loont om uw groene bladgroenten te eten. Een portie boerenkool van 1 kop biedt 5,2 gram eiwit, 7,6 gram vezels, 268 milligram calcium, 2,2 mg ijzer en 14.440 internationale eenheden vitamine A. De meeste mensen eten gestoomde of gekookte boerenkool in plaats van rauw. Traditionele voorbereiding in de zuidelijke VS omvat het koken van de greens met spek of varkensvleessoep, ui en zout, wat ongezond verzadigd vet en natrium aan het gerecht toevoegt. Behoud de inherente voedingsvoordelen van de groente door te bakken met olijfolie en in plaats daarvan te kruiden met kruiden.

 2. Spoel de boerenkool onder koud water en schud het overtollige water af. Snijd de stengels van de boerenkool af en gooi ze weg, hak ze vervolgens grof.

 3. Zet de soeppan op het fornuis en vul met 1 inch water. Plaats de groentestomer in de pot en voeg de boerenkool toe. Plaats het deksel op de pot en zet het vuur aan. Breng het water aan de kook.

 4. Stoom de collards gedurende vier of vijf minuten of tot ze verwelken. Draai het vuur uit.

 5. Warm 1 theelepel. van olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gestoomde greens toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper naar smaak en voeg een snufje cayennepeper of rode pepervlokken toe voor de schil. Fruit de greens, gooi af en toe met de tang, totdat het meeste water dat aan de greens kleeft is verdampt.

 6. Breng de gekookte greens over in een schaal of serveerschaal. Kleed de groenten aan met rode wijnazijn en extra olijfolie.

 7. Het loont om uw groene bladgroenten te eten. Een portie boerenkool van 1 kop biedt 5,2 gram eiwit, 7,6 gram vezels, 268 milligram calcium, 2,2 mg ijzer en 14.440 internationale eenheden vitamine A. De meeste mensen eten gestoomde of gekookte boerenkool in plaats van rauw. Traditionele voorbereiding in de zuidelijke VS omvat het koken van de greens met spek of varkensvleessoep, ui en zout, wat ongezond verzadigd vet en natrium aan het gerecht toevoegt. Behoud de inherente voedingsvoordelen van de groente door te bakken met olijfolie en in plaats daarvan te kruiden met kruiden.

 8. Spoel de boerenkool onder koud water en schud het overtollige water af. Snijd de stengels van de boerenkool af en gooi ze weg, hak ze vervolgens grof.

 9. Zet de soeppan op het fornuis en vul met 1 inch water. Plaats de groentestomer in de pot en voeg de boerenkool toe. Plaats het deksel op de pot en zet het vuur aan. Breng het water aan de kook.

 10. Stoom de collards gedurende vier of vijf minuten of tot ze verwelken. Draai het vuur uit.

 11. Warm 1 theelepel. van olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gestoomde greens toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper naar smaak en voeg een snufje cayennepeper of rode pepervlokken toe voor de schil. Fruit de greens, gooi af en toe met de tang, totdat het meeste water dat aan de greens kleeft is verdampt.

 12. Breng de gekookte greens over in een schaal of serveerschaal. Kleed de groenten aan met rode wijnazijn en extra olijfolie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407