Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De lessen die we kunnen leren van het Cubaanse vluchtelingenbeleid van ons land

De echte reden dure pastasmaak smaakt beter dan de goedkope dingen

 1. Het beleid van "natte voet, droge voet" dat president Obama eind deze week eindigde, was een variatie op de speciale status die Cubanen ontvluchtten door elke president sinds Dwight D. Eisenhower. Samen met de Cuban Adjustment Act van 1966 gaf dit beleid miljoenen Cubanen een voorsprong op legaal permanent verblijf en een pad naar Amerikaans staatsburgerschap.

 2. Met elke maatregel hebben degenen die Castro's Cuba zijn ontvlucht - evenals hun nakomelingen - enorme bijdragen aan dit land geleverd. Door hard werken en ondernemersgeest revitaliseerden Cubaanse Amerikanen Zuid-Florida en hielpen ze om een ​​regio die in moeilijkheden was, te transformeren in een dynamische brug naar Latijns-Amerika. En Cubaanse Amerikanen hebben hun stempel gedrukt op de hoogste regionen van het bedrijfsleven, de kunst, sport, onderwijs en overheid.

 3. Cubaanse Amerikanen, later vergezeld door talloze andere Latino-subgroepen, hebben ons ook een kijkje in de toekomst van onze natie gegeven. Hoewel het proces van demografische verandering nooit eenvoudig is, hebben ze aangetoond dat meer diversiteit geen nul-somspel hoeft te zijn, dat de vooruitgang van één groep deel kan uitmaken van een opkomend tij dat alle boten opheft. In die zin heeft de vrijgevigheid van degenen die het Castro-regime ontvluchten ook ons ​​land gediend.

 4. Tegelijkertijd heeft ons land veel te vaak nagelaten deze vrijgevigheid uit te breiden naar andere, op dezelfde manier gesitueerde groepen, zoals Haïtianen die op de vlucht zijn voor corrupte en dictatoriale regimes en natuurrampen, of Midden-Amerikanen die landen verlaten door burgeroorlog, politieke vervolging en extreem geweld. Hoewel het waar is dat ons land niet iedereen kan accepteren die vanuit het buitenland wil toetreden, is het ook waar dat we altijd de hoogst mogelijke eerlijkheid moeten nastreven.

 5. De meeste Amerikanen zijn het erover eens dat niemand wil proberen een "Amerikaan naar keuze" te worden - of het nu een vluchteling is die vervolging ontvlucht, een legale immigrant die zich herenigt met familieleden of een immigrant zonder papieren die naar de Verenigde Staten als kind - moeten worden uitgesloten van deze kostbare kans op basis van hun ras, religie of land van herkomst. Als dat waar is, is het omgekeerde ook waar - dat bepaalde nieuwkomers niet alleen vanwege deze kenmerken gemakkelijker toegang moeten krijgen.

 6. We zouden er veel liever aan hebben gegeven dat deze regering en haar voorgangers trouwens meer vrijgevigheid zouden hebben geboden aan alle groepen die op de vlucht waren voor politieke vervolging, burgeroorlog en extreem geweld in plaats van de wegen af ​​te sluiten voor Cubanen .

 7. Aangezien een nieuwe regering die vijandigheid jegens immigranten heeft geuit, op het punt staat te beginnen, hopen we dat ze twee duidelijke lessen erkent uit de meer dan vijf decennia van vrijgevigheid die ons land aan Cubanen heeft getoond. Ten eerste kan de wijze uitoefening van presidentiële discretie bij immigratie - geïnitieerd door president Eisenhower met Cubanen - enorme voordelen opleveren voor alle Amerikanen.   Ten tweede zijn de verschrikkelijke voorspellingen dat Cubaanse vluchtelingen - of DREAMers of een andere groep immigranten - de economie, veiligheid of waarden van onze natie bedreigden, keer op keer onjuist gebleken. De volgende administratie zou er goed aan doen om op die lessen te letten, omdat ze haar eigen opties overweegt.

 8. Het beleid van "natte voet, droge voet" dat president Obama eind deze week eindigde, was een variatie op de speciale status die Cubanen ontvluchtten door elke president sinds Dwight D. Eisenhower. Samen met de Cuban Adjustment Act van 1966 gaf dit beleid miljoenen Cubanen een voorsprong op legaal permanent verblijf en een pad naar Amerikaans staatsburgerschap.

 9. Met elke maatregel hebben degenen die Castro's Cuba zijn ontvlucht - evenals hun nakomelingen - enorme bijdragen aan dit land geleverd. Door hard werken en ondernemersgeest revitaliseerden Cubaanse Amerikanen Zuid-Florida en hielpen ze om een ​​regio in wording te transformeren in een dynamische brug naar Latijns-Amerika. En Cubaanse Amerikanen hebben hun stempel gedrukt op de hoogste regionen van het bedrijfsleven, de kunst, sport, onderwijs en overheid.

 10. Cubaanse Amerikanen, later vergezeld door talloze andere Latino-subgroepen, hebben ons ook een kijkje in de toekomst van onze natie gegeven. Hoewel het proces van demografische verandering nooit eenvoudig is, hebben ze aangetoond dat meer diversiteit geen nul-somspel hoeft te zijn, dat de vooruitgang van één groep deel kan uitmaken van een opkomend tij dat alle boten opheft. In die zin heeft de vrijgevigheid van degenen die het Castro-regime ontvluchten ook ons ​​land gediend.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407