Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De paasboodschap en moderne rijken

20 Spot-On Tweets voor mensen die een hekel hebben aan paddestoelen

 1. Deze week vieren mensen over de hele wereld Pasen en herinneren ze zich een gebeurtenis die heilig is in de geloofsstructuur van de meeste christenen. Wat sommige kerken niet illustreren, is dat het paasverhaal moet worden opgevat als meer dan een wonder van de opstanding. Toen Pasen als een historische gebeurtenis werd beschouwd, heeft het een hele beweging aangewakkerd om in opstand te komen tegen het Romeinse rijk en tegen de dominante religieuze structuur van die dag. Pasen voorzag de arme en onderdrukte gemeenschappen in de 1e eeuw in de hoop die zij nodig hadden om hun wereldbeeld en uiteindelijk de wereld zelf te veranderen. Het paasverhaal blijft relevant omdat veel van de pijnen uit de dagen van Jezus vandaag nog steeds bij ons zijn. Ja, er is veel veranderd in de laatste 20 eeuwen, maar veel blijft hetzelfde.

 2. We staan ​​misschien niet onder de heerschappij van het Romeinse rijk, maar we voelen zeker de verstikkende greep van een bedrijfsimperium dat voortdurend probeert het economisch beleid te beïnvloeden. We zijn misschien geen onderdrukte Joden die in het 1e eeuws Jeruzalem wonen, maar we zijn uitgebuite alleenstaande ouders zonder vangnet, zondebok leraren en verpleegkundigen, overwerkte en onderbetaalde mensen van elke kleur. We hebben misschien geen onverschillige Pontius Pilatus die zijn handen reinigt van het bloed dat is gemorst, maar we hebben een indolente gouverneur die beweert dat zijn handen gebonden zijn door budgettaire zorgen. In de dagen van Jezus hadden de belangen van het Romeinse rijk invloed op de beslissingen van de lokale heersers. Tegenwoordig beïnvloeden de belangen van bedrijven zoals Carnival Cruise Lines, Wells Fargo en de dienstverlenende sector onze gouverneur en zijn economisch beleid. Hoewel het betalen van belastingen een plicht is van elke burger, betalen veel van deze bedrijven niet eens hun billijke aandeel in belastingen, terwijl de rest van ons moeite heeft om aan deze vereiste burgerplicht te voldoen. We hebben misschien geen bloedende Jezus met een doornenkroon die zijn kruis draagt, maar we hebben wel veel gemeenschapsorganisatoren die 'gekruisigd' zijn voor het bepleiten van economisch beleid dat de mensen beschermt tegen de hebzucht van het rijk. Als je twijfels had over de kracht van Pasen, weet dan dat deze correlaties het paasverhaal relevanter maken dan ooit tevoren.

 3. Deze Pasen verwart de boodschap niet met een feelgood-verhaal omringd door feelgood-liedjes. Kijk eens goed naar de kernboodschap van het christendom en je zult zien dat het veel meer is. Het mededogen en levende voorbeeld van Jezus leidt tot een nieuw wereldbeeld vol hoop en empowerment. Het is met hoop dat de vroege volgelingen van Jezus de uitdagingen van het leven in het Romeinse rijk konden aangaan. Het is met hoop dat arbeidersklasse mensen de uitdagingen van het leven in het Amerikaanse bedrijfsleven kunnen aangaan. Met de hoop dat ons leven ertoe doet, kunnen we naar de paasboodschap luisteren en de punten met elkaar verbinden. Het is met hoop dat we ons kunnen verbinden met dezelfde geest die de vroege christelijke beweging heeft aangewakkerd om vandaag een beweging te creëren.

 4. Het paasverhaal gaat over Jezus die de dominante krachten van de dag overwint door het wonder van de opstanding. Twintig eeuwen later zorgt het paasverhaal voor brandstof voor een nieuw soort opstanding. Het hoeft niet noodzakelijkerwijs in de categorie van een wonder te vallen, maar het is wonderbaarlijk. Ik heb het over een opstanding van de gemeenschap. Ik heb het over een volk dat al vele generaties gemarginaliseerd is en zich nu verzet tegen de dominante machten. Ik heb het over mensen die normaal gesproken heel stil zijn geweest, bang zijn om te spreken, tot actie worden opgewekt die verandering teweeg zullen brengen. Het paasverhaal zal een eens zwijgende burger in staat stellen om haar stem te verheffen en te vragen waarom Wells Fargo Bank weigert conciërge- en onderhoudspersoneel een leefbaar loon te betalen, terwijl ze onbegrijpelijke belastingvoordelen ontvangen. Het paasverhaal zal burgers sterker maken om zich af te vragen waarom Carnival Cruise Lines speciale voordelen krijgt van de wetgeving van Florida terwijl ze geen belasting betalen omdat ze in Panama zijn geregistreerd. Het paasverhaal zal mensen ertoe brengen zich af te vragen waarom onze gekozen leiders graag hun leraren, brandweerlieden en eigenaren van kleine bedrijven willen betrappen en terughoudend zijn om bedrijven hun billijk aandeel te laten betalen. Pasen zal mensen opwekken door hen nieuwe kracht te geven om op te staan ​​en de dominante krachten te eisen om te veranderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407