Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De schoonheidsvoordelen van Rose

# 6 Clean Home

 1. Q. Wat hebben Lather en een huis vol vrijgezellen met elkaar gemeen? A. We kunnen nooit teveel rozen krijgen.

 2. Afgezien van de realiteit, is roos een populair ingrediënt in huidverzorging - en met goede reden! Extracten van deze delicate bloem kunnen op alle huidtypen worden gebruikt, maar worden vaak opgenomen in producten voor een droge, gevoelige en volwassen huid. Dit is een goed moment om de vele manieren te benadrukken waarop roos in schoonheid wordt gebruikt.

 3. Er zijn over het algemeen twee soorten rozen die in de huidverzorging worden gebruikt: rosa damascena en rosa centifola. De eerste, vaak afkomstig uit Bulgarije, heeft een diepe, krachtige geur; de laatste, bekend als de koolroos of de Marokkaanse roos, heeft een lichtere, schone en zoete geur. Beide worden gewaardeerd om hun pure etherische oliën, afgeleid van de roze bloemen. Leuk weetje: er zijn tienduizenden rozenbloesems, geplukt terwijl ze zich in de vroege ochtenduren ontvouwen, nodig om 1 ons essentiële etherische olie van roos op te leveren. Dat maakt rozenolie een van de duurste etherische oliën; het is echter zo geconcentreerd dat slechts een paar druppels nodig zijn om de voordelen te plukken.

 4. Essentiële olie met rozen bevat een complexe reeks vitamines, mineralen en antioxidanten en heeft uitstekende verzachtende eigenschappen voor het hydrateren van de droge huid; het biedt ook antiseptische en samentrekkende eigenschappen om acne te behandelen, evenals ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij de behandeling van roodheid en ontsteking. Rozenolie kan ook helpen de huidtextuur te verfijnen en huidziekten zoals psoriasis en atopische dermatitis te beheersen. Een studie heeft zelfs aangetoond dat etherische olie van rozen kan helpen wonden te genezen, omdat het inademen het waterverlies in de huid remt en de concentratie cortisol (een stresshormoon) in het lichaam verlaagt. [! 4894 => 1140 = 1!

 5. Niet te verwarren met etherische olie van rozen, rozenbottelzaadolie (rose canina) is afgeleid van de kleine vruchten die achter de rozenbloem zitten. Rozenbottel bevat veel vitamine C en is rijk aan oliën en eiwitten, die de huid zacht en gehydrateerd houden. Het is de enige plantaardige olie die van nature retinol (vitamine A) bevat, die lijntjes en rimpels en andere zichtbare tekenen van veroudering kan helpen behandelen. Van rozenbottelolie is aangetoond dat het de pigmentatie remt, wat vaak verschijnt als "ouderdomsvlekken" of zonnevlekken, dus kan het worden aangetroffen in zonnebrandcrèmes, huidverlichters en andere anti-verouderingscremes.

 6. Ten slotte is rose hydrosol (ook bekend als rozenwater, rozenwater of rozendestillaat) afkomstig van een ingewikkeld proces. Kleine partijen rozenknoppen worden gestoomd in koperdistilleerderijen en geven uiteindelijk een vluchtige therapeutische verbinding in het water af. De etherische olie wordt afgezogen en rozenwater - met micromoleculen etherische olie en bestanddelen van de bloem - wordt druppel voor druppel opgevangen. Met antibacteriële eigenschappen worden hydrosols vaak gebruikt in gezichtsnevels, toners en haartonics om de huid in balans te houden.

 7. Er is niets neteligs aan: in schoonheid, zoals te zien op tv, is roos altijd een winnaar.

 8. Klik hier voor meer informatie van Emilie Davidson Hoyt.

 9. Klik hier voor meer informatie over gezondheid en schoonheid.

 10. Q. Wat hebben Lather en een huis vol vrijgezellen met elkaar gemeen? A. We kunnen nooit teveel rozen krijgen.

 11. Afgezien van de realiteit, is roos een populair ingrediënt in huidverzorging - en met goede reden! Extracten van deze delicate bloem kunnen op alle huidtypen worden gebruikt, maar worden vaak opgenomen in producten voor een droge, gevoelige en volwassen huid. Dit is een goed moment om de vele manieren te benadrukken waarop roos in schoonheid wordt gebruikt.

 12. Er zijn over het algemeen twee soorten rozen die in de huidverzorging worden gebruikt: rosa damascena en rosa centifola. De eerste, vaak afkomstig uit Bulgarije, heeft een diepe, krachtige geur; de laatste, bekend als de koolroos of de Marokkaanse roos, heeft een lichtere, schone en zoete geur. Beide worden gewaardeerd om hun pure etherische oliën, afgeleid van de roze bloemen. Leuk weetje: er zijn tienduizenden rozenbloesems, geplukt terwijl ze zich in de vroege ochtenduren ontvouwen, nodig om 1 ons essentiële etherische olie van roos op te leveren. Dat maakt rozenolie een van de duurste etherische oliën; het is echter zo geconcentreerd dat slechts een paar druppels nodig zijn om de voordelen te plukken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407