Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De Super Bowl kan San Francisco belastingbetalers $ 4,8 miljoen kosten

Je wist het niet, maar dit is waarom je aardbeien zou moeten eten

 1. De stad San Francisco zal naar schatting $ 4,8 miljoen uitgeven om volgende maand negen dagen pre-Super Bowl-evenementen te organiseren, volgens een recent vrijgegeven rapport van de budgetanalisten van de stad.

 2. De analyse, voor het eerst gerapporteerd door de San Francisco-onderzoeker, documenteert de soorten kosten die aan het evenement zijn verbonden en waar vaak geen rekening mee wordt gehouden wanneer de NFL en Super Bowl de voordelen van het spel aanprijzen gastheren.

 3. San Francisco organiseert niet de eigenlijke wedstrijd, die zal worden gespeeld in Levi's Stadium in het nabijgelegen Santa Clara, maar het zal gerelateerde evenementen organiseren bij de viering van de "Super Bowl City" van de NFL.

 4. De primaire kosten komen van extra uitgaven voor stadsafdelingen, inclusief politie ($ 1,5 miljoen) en de brandweer ($ 600.000). De transportafdeling van de stad zal ook $ 2,3 miljoen extra kosten maken, hoewel sommige van die kosten kunnen worden terugverdiend via extra tarieven voor openbaar vervoer.

 5. Alleen de rampenbestrijding en brandweer van de stad hebben de extra uitgaven begroot, volgens het rapport, hoewel andere afdelingen is gevraagd om overschotten te identificeren die de rest van de kosten zouden kunnen dekken - grofweg $ 4,3 miljoen.

 6. Het Super Bowl Host Committee, de privégroep die het spel naar de Bay Area heeft gebracht, is overeengekomen slechts $ 104.000 te dekken. Santa Clara was in staat om met het gastheercomité te onderhandelen over overeenkomsten die terugbetaling vereisen voor extra stadsdiensten, maar San Francisco heeft geen schriftelijke overeenkomst met het comité, zegt de analyse.

 7. De NFL maakt een waslijst van de eisen van elke Super Bowl-host, maar het dekt geen kosten van San Francisco, hoewel het jaarlijkse omzetcijfer - $ 9,2 miljard in 2013 - is groter dan het budget van $ 8,9 miljard van de stad. Als onderdeel van het oorspronkelijke Super Bowl-bod, staat in het rapport dat de brandweer-, politie- en hulpdiensten van San Francisco 'brieven van zekerheid hebben ondertekend om geen terugbetaling van de NFL te vragen voor het aanbieden van extra openbare veiligheidsdiensten ter ondersteuning van openbare evenementen met betrekking tot de Super Bowl. "

 8. Het rapport beveelt de stad aan een overeenkomst te zoeken die vergelijkbaar is met die van Santa Clara.

 9. Uit de analyse blijkt dat het kantoor van burgemeester Ed Lee "verwacht dat de lokale belastinginkomsten die worden gegenereerd door Super Bowl 50 de uitgaven van de City General Fund voor deze evenementen zullen compenseren." Een woordvoerder van Lee vertelde de onderzoeker dat het rapport een eenzijdige blik was en de voordelen van de gebeurtenissen voor de stad negeerde.

 10. Terwijl gastcomités en donateurs van Super Bowl deze voordelen vaak aanprijzen, heeft onderzoek aangetoond dat megasportevenementen zoals de Super Bowl weinig waarneembare impact hebben op lokale economieën, vooral als de extra kosten voor openbare diensten zijn geteld.

 11. De grote wedstrijd is in het verleden een verliezer geweest voor steden. De burgemeester van Glendale, Arizona, die een jaar geleden Super Bowl XLIX organiseerde, voorspelde vóór de game dat de stad in de game $ 1 miljoen tot $ 2 miljoen zou verliezen. Uiteindelijk bleek uit een rapport in opdracht van de stad dat de stad mogelijk een kleine financiële winst heeft ontvangen, maar waarschijnlijk tussen $ 579.000 en $ 1,2 miljoen heeft verloren als gastheer van de Super Bowl.

 12. De stad San Francisco zal naar schatting $ 4,8 miljoen uitgeven om volgende maand negen dagen pre-Super Bowl-evenementen te organiseren, volgens een recent vrijgegeven rapport van de budgetanalisten van de stad.

 13. De analyse, voor het eerst gerapporteerd door de San Francisco-onderzoeker, documenteert de soorten kosten die aan het evenement zijn verbonden en waar vaak geen rekening mee wordt gehouden wanneer de NFL en Super Bowl de voordelen van het spel aanprijzen gastheren.

 14. San Francisco organiseert niet de eigenlijke wedstrijd, die zal worden gespeeld in Levi's Stadium in het nabijgelegen Santa Clara, maar het zal gerelateerde evenementen organiseren bij de viering van de "Super Bowl City" van de NFL.

 15. De primaire kosten komen van extra uitgaven voor stadsafdelingen, inclusief politie ($ 1,5 miljoen) en de brandweer ($ 600.000). De transportafdeling van de stad zal ook $ 2,3 miljoen extra kosten maken, hoewel sommige van die kosten kunnen worden terugverdiend via extra tarieven voor openbaar vervoer.

 16. Alleen de rampenbestrijding en brandweer van de stad hebben de extra uitgaven begroot, volgens het rapport, hoewel andere afdelingen is gevraagd om overschotten te identificeren die de rest van de kosten zouden kunnen dekken - grofweg $ 4,3 miljoen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407