Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De Super Bowl van dit jaar heeft de gastheerstad misschien een ton geld gekost

Je wist het niet, maar dit is waarom je aardbeien zou moeten eten

 1. Glendale, Arizona, verloor waarschijnlijk honderdduizenden dollars als gastheer voor Super Bowl XLIX in februari, een nieuwe analyse in opdracht van de stad gevonden.

 2. Glendale heeft mogelijk ten minste $ 13.000 binnengebracht door het NFL-kampioenschap te vieren, volgens een scenario dat in de analyse is opgenomen, waarover de Republiek Arizona woensdag rapporteerde. Een andere mogelijkheid is dat Glendale maar liefst $ 1,2 miljoen heeft verloren, zegt het rapport. De meest waarschijnlijke realiteit is echter dat de stad $ 579.000 verloor.

 3. De verschillende scenario's gebruiken verschillende schattingen voor uitgaven en verhogingen van belastingontvangsten met betrekking tot het spel, meldt de Republiek.

 4. Arizona-functionarissen probeerden een positieve draai aan het rapport te geven en zeiden dat hoewel de Super Bowl de stad Glendale waarschijnlijk geld kostte - zoals de burgemeester voorspelde vóór de wedstrijd - het gunstig was om de staat, vooral omdat gerelateerde evenementen werden gehouden in het nabijgelegen Phoenix.

 5. Michael Cardwill, president van Arizona Cardinals, ging zo ver dat het rapport helemaal werd verworpen.

 6. "Ik weet niet hoe ze het hebben gemeten, maar ik twijfel er niet aan dat het - net als in het verleden - een enorme economische impact heeft gehad op de stad Glendale," hij vertelde de republiek. "Naar het idee dat ze zeggen dat er een negatieve was, denk ik dat het geen geloofwaardige verklaring is."

 7. Het hosten van de Super Bowl kan ondanks de kosten kleine positieve economische voordelen voor de stad en het Phoenix-metrogebied hebben gehad, maar de impact was waarschijnlijk niet merkbaar in de algemene economie. Zelfs de meest rooskleurige pre-Super Bowl-projectie - een schatting van $ 720 miljoen aan voordelen voor de regio - zou neerkomen op een kleine fractie van de economie van het gebied, en onderzoek heeft aangetoond dat schattingen van financiële gevolgen voor evenementen zoals de Super Bowl bijna altijd zijn enorm overdreven.

 8. Er is positief nieuws in het rapport voor Glendale, dat de afgelopen jaren herhaaldelijk op het verkeerde einde van de pro-sporteconomie is beland. De Super Bowl van dit jaar kostte de stad in ieder geval minder dan die in 2008, toen Glendale naar verluidt maar liefst $ 1,6 miljoen verloor.

 9. Glendale, Arizona, verloor waarschijnlijk honderdduizenden dollars als gastheer voor Super Bowl XLIX in februari, een nieuwe analyse in opdracht van de stad gevonden.

 10. Glendale heeft mogelijk ten minste $ 13.000 binnengebracht door het NFL-kampioenschap te vieren, volgens een scenario dat in de analyse is opgenomen, waarover de Republiek Arizona woensdag rapporteerde. Een andere mogelijkheid is dat Glendale maar liefst $ 1,2 miljoen heeft verloren, zegt het rapport. De meest waarschijnlijke realiteit is echter dat de stad $ 579.000 verloor.

 11. De verschillende scenario's gebruiken verschillende schattingen voor uitgaven en verhogingen van belastingontvangsten met betrekking tot het spel, meldt de Republiek.

 12. Arizona-functionarissen probeerden een positieve draai aan het rapport te geven en zeiden dat hoewel de Super Bowl de stad Glendale waarschijnlijk geld kostte - zoals de burgemeester voorspelde vóór de wedstrijd - het gunstig was om de staat, vooral omdat gerelateerde evenementen werden gehouden in het nabijgelegen Phoenix.

 13. Michael Cardwill, president van Arizona Cardinals, ging zo ver dat het rapport helemaal werd verworpen.

 14. "Ik weet niet hoe ze het hebben gemeten, maar ik twijfel er niet aan dat het - net als in het verleden - een enorme economische impact heeft gehad op de stad Glendale," hij vertelde de republiek. "Naar het idee dat ze zeggen dat er een negatieve was, denk ik dat het geen geloofwaardige verklaring is."

 15. Het hosten van de Super Bowl kan ondanks de kosten kleine positieve economische voordelen voor de stad en het Phoenix-metrogebied hebben gehad, maar de impact was waarschijnlijk niet merkbaar in de algemene economie. Zelfs de meest rooskleurige pre-Super Bowl-projectie - een schatting van $ 720 miljoen aan voordelen voor de regio - zou neerkomen op een kleine fractie van de economie van het gebied, en onderzoek heeft aangetoond dat schattingen van financiële gevolgen voor evenementen zoals de Super Bowl bijna altijd zijn enorm overdreven.

 16. Er is positief nieuws in het rapport voor Glendale, dat de afgelopen jaren herhaaldelijk op het verkeerde einde van de pro-sporteconomie is beland. De Super Bowl van dit jaar kostte de stad in ieder geval minder dan die in 2008, toen Glendale naar verluidt maar liefst $ 1,6 miljoen verloor.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407