Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De top 5 van minder bekende gezondheidsvoordelen van carrageen

Maak contact met ons

 1. Als u de neiging heeft voedseletiketten te inspecteren, is de kans groot dat u een ingrediënt met de naam carrageen hebt opgemerkt.

 2. Carrageen is een zeewierextract dat veel gebruikt wordt in het voedsel dat we elke dag eten. Net als bloem of zetmeel, kan het worden gebruikt om voedsel zoals jus te verdikken. Het voorkomt scheiding (denk amandelmelk) door ingrediënten aan elkaar te binden, verbetert de textuur (het wordt in ijs gebruikt om ijskristallen te voorkomen) en helpt vetarm voedsel, zoals yoghurt, net zo goed te smaken als de volvette versie . In zuigelingenvoeding schort carrageen de voedingsstoffen op zodat baby's de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben.

 3. Op voedingsniveau is carrageen relatief neutraal. Omdat het meestal vezel is, is het onverteerbaar in het menselijk lichaam. Carrageen wordt dus gebruikt om uw voedselervaring te verbeteren zonder een negatieve invloed op uw dieet te hebben. Beter nog, nieuw onderzoek suggereert dat hoewel carrageen geen vitamines of mineralen bevat, er mogelijk andere, minder bekende gezondheidsvoordelen zijn verbonden aan dit gemeenschappelijke ingrediënt.

 4. Hieronder bekijken we vijf manieren waarop een van 's werelds populairste voedingsadditieven u mogelijk formeel niet-erkende gezondheidsvoordelen biedt.

 5. Verbeterde darmgezondheid

 6. Resultaten van een onderzoek uit 2015 tonen een aantal prebiotische effecten aan die samenhangen met de consumptie van carrageen. Carrageen kan dus een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van nuttige microbiële gemeenschappen in het spijsverteringskanaal. Dit kan leiden tot verbeterde darmgezondheid en verbeterde immuunresponsen. Een apart onderzoek heeft ook aangetoond dat carrageen de darmwand kan beschermen tegen corrosie door alcohol, waardoor het een mogelijke verdediging is tegen maagzweren.

 7. Ondersteuning voor antioxidanten

 8. Studies suggereren dat carrageen antioxiderende activiteit kan vertonen, wat betekent dat het vrije radicalen neutraliseert, die aanzienlijke schade in het lichaam kunnen veroorzaken als het niet wordt gecontroleerd. Vrije radicalen zijn herhaaldelijk in verband gebracht met een aantal gezondheidsproblemen (waaronder diabetes, de ziekte van Parkinson, aan leeftijd gerelateerde oogziekte en zelfs kanker), waardoor de antioxiderende eigenschappen van carrageen mogelijk zeer belangrijk zijn.

 9. Verlaagde cholesterolwaarden

 10. Hoge niveaus van slechte cholesterol kunnen leiden tot atherosclerose, wat de kans op hartaanvallen of beroertes kan vergroten. Een onderzoek naar de cholesterolgerelateerde effecten van carrageen gaf aan dat een dieet dat regelmatig carrageen bevat, kan leiden tot een lager cholesterol- en lipidengehalte in het bloed, dan dat van normale voedingsvezels.

 11. Een tweede onderzoek ondersteunt deze bevindingen en merkt op dat carrageen niet alleen kan worden gebruikt om atherosclerose te helpen voorkomen, maar ook als een behandeling voor hart- en vaatziekten.

 12. Behandeling voor verkoudheid en griep

 13. Alleen al in de Verenigde Staten zijn er jaarlijks honderden miljoenen gevallen van verkoudheid, waarbij volwassenen gemiddeld twee tot drie gevallen hebben en kinderen zelfs nog meer. Ondanks de onaangenaamheid van griep, verwachten de meeste mensen een aanval met de griep als een normale jaarlijkse gebeurtenis. We zijn gaan accepteren dat er gewoon geen manier is om verkoudheid te voorkomen of te genezen.

 14. Misschien ligt dat niet zo in steen als we ooit geloofden. Een recente studie uit Oostenrijk identificeert potentiële antivirale eigenschappen geassocieerd met carrageen. Sommige van dezelfde eigenschappen die carrageen waardevol maken als verdikkingsmiddel in voedingsmiddelen, maken het ook een effectieve behandeling bij gebruik als ingrediënt in neussprays. De studie suggereert dat carrageengel in staat is om rechtstreeks aan virussen te hechten, te voorkomen dat ze zich aan de neuswand hechten en hun voortplantingsvermogen beperken.

 15. Een apart onderzoek concludeerde ook dat op neus gebaseerde spray op carrageenan effectief kan zijn als een behandeling voor griep, zelfs wanneer de behandeling lang na infectie begint.

 16. Een van de meest veelbelovende aspecten van deze medische bevindingen is dat carrageen effectief lijkt te zijn, ongeacht het specifieke verkoudheidsvirus dat het doelwit is. Dat is waarschijnlijk de reden waarom carrageen al in veel vrij verkrijgbare neussprays in Europa wordt gebruikt.

 17. Gezond alternatief voor ongezond voedselDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407