Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De vele voordelen voor de gezondheid van avocado

Gebakken weegbree salade

 1. De vele gezondheidsvoordelen van avocado's

 2. Avocado's hebben een lange lijst met potentiële gezondheidsvoordelen. Naast zijn ontstekingsremmende eigenschappen, suggereert eerder onderzoek uit Japan dat deze krachtige vrucht ook kan helpen beschermen tegen leverschade. In één onderzoek kregen laboratoriumratten avocado en 22 andere vruchten. De ratten kregen vervolgens D-galactosamine, een krachtig levertoxine dat interfereert met celsynthese en resulteert in celdood. De ratten die avocado kregen, leden de minste leverbeschadiging. De door chemicaliën veroorzaakte leverbeschadigingen lijken op die veroorzaakt door virussen, dus de onderzoekers suggereerden dat avocado mogelijk ondersteuning zou kunnen bieden bij de behandeling van virale hepatitis. Volgens een hoofdauteur Hirokazu Kawagishi, Ph.D: "Avocado's bieden naast smaak en voeding ook een verbetering van de levergezondheid. Mensen zouden er meer van moeten eten."

 3. Dankzij het gunstige gehalte aan ruw vet, stelt avocado uw lichaam in staat vetoplosbare voedingsstoffen (zoals alfa- en bètacaroteen en luteïne) efficiënter op te nemen in andere voedingsmiddelen die samen worden gegeten. Uit een studie uit 2005 bleek dat het toevoegen van avocado aan salade de vrijwilligers in staat stelde om drie tot vijf keer meer carotenoïden antioxidantmoleculen te absorberen, die uw lichaam helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Uit ander onderzoek is gebleken dat avocado's:

 4. * Bevat verbindingen die orale kankercellen lijken te remmen en vernietigen. * Kan lipideprofielen helpen verbeteren bij zowel gezonde personen als mensen met niet-geoptimaliseerde HDL / totale cholesterolspiegels). In één onderzoek zagen acht gezonde personen een daling van 16 procent van het totale cholesterolgehalte in serum na een dieet van één week lang, rijk aan enkelvoudig onverzadigd vet van avocado's. Bij mensen met verhoogde cholesterolspiegels resulteerde het avocadodieet in een 17 procent verlaging van serum totaal cholesterol en een 22 procent verlaging van zowel LDL-cholesterol als triglyceriden, samen met een 11 procent toename van de zogenaamde "goede" HDL-cholesterol.

 5. De beste manier om een ​​avocado te schillen

 6. Wist je dat er veel manieren zijn om een ​​avocado te schillen? Nou, dat zijn er, en hoe je je vrucht ontschilt, kan dit invloed hebben op de voedingsstoffen die je ervan krijgt. In 2010 heeft de California Avocado Commission richtlijnen uitgegeven om het meeste uit uw avocado te halen door het op de juiste manier te schillen:

 7. Avocado's uit Californië bevatten 11 carotenoïden. Volgens de landbouwonderzoeksdienst van USDA bevatten avocado's een complex pakket fytonutriënten, waaronder carotenoïden die talloze gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Carotenoïden lijken mensen te beschermen tegen bepaalde kankers, hartziekten en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie.

 8. Het UCLA-onderzoek toonde aan dat in Californië avocado's de grootste concentratie nuttige carotenoïden is in de donkergroene vrucht van de avocado die het dichtst bij de schil ligt.

 9. "De public relations-activiteiten van de Commissie om consumenten aan te moedigen hun Californische avocado's te 'pellen en schillen' en dat donkergroene gedeelte van het fruit op te eten, hebben geresulteerd in 33 miljoen consumentenimpressies," zei Jan DeLyser , vice-president marketing voor CAC. "Dit 'nick and peel'-bericht is ook waardevolle informatie voor productafdelingen om met hun klanten te delen."

 10. Om het gebied met de grootste concentratie antioxidanten te behouden, wilt u in principe de avocado met uw handen pellen, zoals u een banaan zou doen:

 11. 1. Snijd eerst de avocado in de lengte rond het zaad. 2. Houd elke helft vast en draai ze in de tegenovergestelde richting om ze van het zaad te scheiden. 3. Verwijder het zaad. 4. Snijd elke helft in de lengte door. 5. Trek vervolgens met uw duim en wijsvinger eenvoudig de huid van elk stuk.

 12. Hoe meer avocado in uw dieet te krijgen

 13. Terwijl avocado vaak rauw, op salade of alleen wordt gegeten, met alleen een scheutje Himalayazout en wat gemalen peper, zijn er bijvoorbeeld veel andere manieren om avocado in uw dieet op te nemen. U kunt bijvoorbeeld avocado op de volgende manieren gebruiken:

 14. * Gebruik als vetvervanger bij het bakken. Vervang eenvoudig het gewenste vet (zoals olie, boter of bakvet) door een gelijke hoeveelheid avocado. * Gebruik als eerste voeding voor baby's, in plaats van bewerkte babyvoeding. * Kijk voor honderden unieke recepten met avocado - van salades tot dessertzweep en alles daartussenin - op de website van de California Avocado Commission.

 15. Klik hier voor meer informatie van Dr. Joseph Mercola.

 16. Je weet waarschijnlijk dat avocado's een uitstekende bron van gezonde vetten zijn, maar dit hele voedsel kan ook andere unieke gezondheidsvoordelen hebben. Voor meer informatie ondersteunt het Hass Avocado Board (HAB) klinisch onderzoek om verschillende gezondheidseffecten van avocadoconsumptie te onderzoeken, met name de voordelen voor hart- en vaatziekten, gewichtsbeheersing, diabetes en het vermogen om de opname van voedingsstoffen door uw lichaam te verbeteren.

 17. De eerste van deze door HAB ondersteunde onderzoeken werd in november 2012 gepubliceerd. Uit de kleine door de UCLA geleide pilotstudie bleek dat het eten van de helft van een vers medium Hass-avocado met een hamburger (gemaakt met 90 procent mager rundvlees) remde de productie van de ontstekingsverbinding Interleukin-6 (IL-6) aanzienlijk in vergelijking met het eten van een hamburger zonder verse avocado.

 18. Volgens hoofdauteur David Heber, M.D., Ph.D., bieden de bevindingen "veelbelovende aanwijzingen" over het vermogen van avocado om de vasculaire functie en de gezondheid van het hart te bevorderen. Zoals gemeld door Medical News Today:

 19. De onderzoekers zagen een significante piek (ongeveer 70 procent toename) van IL-6 vier uur nadat de gewone burger was gegeten, maar minder effect op IL-6 (ongeveer 40 procent toename ) gedurende dezelfde periode waarin verse avocado met de burger werd gegeten.

 20. Bovendien bleek uit de studie dat wanneer verse Hass-avocado samen met de hamburger werd gegeten, de triglycerideniveaus niet werden verhoogd boven wat werd waargenomen na het eten van de hamburger alleen, ondanks de extra calorieën en vet van de verse avocado ... De pilootstudie rapporteerde ook dat het verschil in perifere arteriële bloedstroom (de beweging van bloed naar verschillende delen van het lichaam, zoals gemeten door PAT), een voorspeller van vasculaire gezondheid, na het eten van de hamburgermaaltijd vergeleken met de hamburger -verse avocado-maaltijd naderde statistische significantie.

 21. PAT-scores namen aanzienlijk af (wat duidt op een verminderde bloedstroom) alleen nadat de gewone hamburger was gegeten (gemiddeld een daling van ongeveer 27 procent) in vergelijking met een hamburger met verse avocado (een daling van ongeveer 4 procent) , betekent gemiddeld minder vermindering van de bloedstroom).

 22. Avocado's: A Real "Super Food"

 23. Avocado's, die eigenlijk als fruit worden geclassificeerd, zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigd vet dat gemakkelijk wordt verbrand voor energie. Persoonlijk eet ik vrijwel elke dag een hele avocado, die ik meestal in mijn salade doe. Dit verhoogt mijn gezonde vet- en calorie-inname zonder mijn eiwit- of koolhydraatinname serieus te verhogen (zie het paneel Voedingsfeiten hieronder). Het bevat ook een zeer hoog kaliumgehalte en kan helpen om uw vitaal belangrijke kalium-natriumverhouding in evenwicht te brengen.

 24. Zoals ik al eerder zei, is het elimineren van graankoolhydraten een van de beste manieren om uw gezondheid te ondersteunen en uw gewicht te behouden, maar als u minder koolhydraten gebruikt, moet u uw inname van gezonde vetten. Avocado's zijn een uitstekende bron, samen met biologische rauwe boter, kokosolie en biologische eieren, om er maar een paar te noemen.

 25. Er zijn ook aanwijzingen dat het beperken van uw eiwitinname nuttig kan zijn voor een goede gezondheid op de lange termijn en het voorkomen van kanker. Op zijn minst consumeren de meeste mensen veel te weinig eiwit van slechte kwaliteit, zoals rundvlees en dierlijke producten van vee dat is grootgebracht in beperkte diervoederbedrijven (CAFO's). Ook hier moet je, als je minder eiwitten eet, verloren calorieën vervangen door gezonde vetten zoals avocado's, kokosolie, olijven, olijfolie, boter en noten.

 26. Volgens de California Avocado Commission bevat een middelgrote Hass-avocado ongeveer 22,5 gram vet, waarvan tweederde enkelvoudig onverzadigd is. Ze bevatten ook weinig fructose, wat nog een zegen is, en bieden bijna 20 essentiële gezondheidsbevorderende voedingsstoffen, waaronder:

 27. * Vezel * Kalium (meer dan twee keer de hoeveelheid die in een banaan wordt aangetroffen) * Vitamine E * B-vitamines * Foliumzuur

 28. Avocado's zijn een van de veiligste vruchten die u op conventionele wijze kunt kopen, en de meeste experts geloven niet dat u biologische moet kopen. Hun dikke schil beschermt het binnenste fruit tegen pesticiden. Bovendien is het beoordeeld als een van de veiligste commerciële gewassen in termen van blootstelling aan pesticiden, dus het is niet echt nodig om extra geld uit te geven aan biologische avocado's, tenzij je het kunt betalen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407