Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De verrassende voordelen van bewust eten

Appeltaart van Joyce Maynard

 1. Bewust eten is geen geheim meer! Als je het artikel in de New York Times getiteld 'Mindful eten als stof tot nadenken' hebt bekeken, heb je waarschijnlijk 'hongerig' achtergelaten voor meer informatie over hoe je deze gezonde, genezende manier van eten kunt gebruiken. Mindful eten maakt gebruik van de oude kunst van mindfulness, of aanwezig zijn, om te helpen omgaan met moderne eetproblemen. Het is geen dieet. Er zijn geen menu's of voedselbeperkingen. Het ontwikkelt een nieuwe mentaliteit rond eten.

 2. Het goede nieuws is dat bewust eten kan helpen binge eters evenals vele andere eetproblemen. In de afgelopen 20 jaar hebben onderzoeken aangetoond dat bewust eten u kan helpen om 1) overeten en eetaanvallen te verminderen, 2) gewicht te verliezen en uw body mass index (BMI) te verminderen, 3) omgaan met chronische eetproblemen zoals anorexia en boulimia en verminder angstige gedachten over voedsel en uw lichaam en 4) verbeter de symptomen van diabetes type 2. Het heeft dus veel voordelen!

 3. Intuïtief is het logisch dat bewust eten nuttig is voor te veel eters. Het vertraagt ​​je, maakt je meer bewust van portiegroottes en helpt je om uit negatieve, automatische voedingsgewoonten zoals overeten te komen terwijl je je favoriete tv-programma kijkt. Dus hoe helpt het ook mensen met andere problematische eetgewoonten?

 4. Kortom, of u nu te veel eet of te restrictief bent tijdens het dieet, het is waarschijnlijk dat u uw honger en volheid uit het oog bent verloren. Deze breuk tussen lichaam en geest moet worden genezen. Bewust eten kan over het algemeen op drie manieren helpen:

 5. 1) Bewust eten sluit je terug in de signalen van je lichaam, zodat je weet wanneer je moet stoppen en beginnen met eten. Dit kan zo'n moeilijke taak zijn als je gevoel van honger en volheid is scheefgetrokken of kromgetrokken door grote restaurantporties, rage diëten of troostmaaltijden.

 6. 2) Mindfulness kan leiden tot een beter beheer van uw emoties. Soms beperken of eten mensen te veel om negatieve gevoelens het hoofd te bieden. Eten en niet eten kan je afleiden van je zorgen. Wanneer je gezondere manieren van omgaan hebt, zoals bewust ademen en angst loslaten, kun je je emoties niet langer beheersen door je voedselkeuzes. Je kunt je emoties, hoe ongemakkelijk ze ook zijn, verdragen zonder ze weg te duwen of te vullen met voedsel.

 7. 3) Mindfulness verandert de manier waarop u denkt. In plaats van te reageren op voedselgerelateerde gedachten die u aansporen om te veel te eten, uw dieet overdreven te beperken of emotioneel te eten, enz., Reageert u hierop. Je kunt deze gedachten horen zonder ze te gehoorzamen.

 8. Dus maak je geen zorgen als je niet te veel eet. Bewust eten kan voor bijna iedereen nuttig zijn.

 9. 3 manieren om te beginnen

 10. 1) Lees meer! Dit artikel geeft je een korte samenvatting van acht fantastische boeken die je kunnen helpen bewuster te eten.

 11. 2) Wees voorzichtig. Door aandachtiger en bewuster te zijn in alle aspecten van uw leven, kunt u uw eetgewoonten verbeteren. Dit is goed nieuws als je niet klaar bent om te veranderen wat je op je bord legt. Begin met meer mentaal aanwezig te zijn bij je wederhelft, berg je mobiele telefoon op en houd je meer bezig met wat je doet en doe één ding tegelijk in plaats van multitasking. Wanneer je klaar bent om je eetgewoonten te veranderen, zul je meer moeten oefenen om aandachtig en aanwezig te zijn. Het is gemakkelijk om een ​​heel bord eten te eten en niet één hap te proeven.

 12. 3) De vier opmerkzame punten: check in met elke dimensie van opmerkzaamheid. Stel jezelf de volgende vragen als je eet:

 13. A. Let op: proef ik elke hap of word ik uitgezet als ik eet? (U kunt de bewustheidschecklist hier downloaden.)

 14. Lichaam: Hoe voelt mijn lichaam voor en na het eten? Weinig energie? Maaggerommel? Vol? Leeg?

 15. C. Gevoel: Wat vind ik van dit eten? Schuldig? Genoegen? Vreugde? Teleurstelling? Betreuren?

 16. Bedankt voor het fantastische artikel over bewust eten! We moeten blijven verspreiden dat diëten niet werken. In plaats daarvan kan bewust eten een sleutel zijn om al onze ongezonde eetpatronen om te keren. Eet, drink en wees alert!

 17. Voor meer van Dr. Susan Albers, klik hier.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407