Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van 200 dagen per jaar vegetarisch eten in Griekse stijl

Er is een verklaring waarom u altijd ziek wordt tijdens vrije tijd

 1. Al jaren horen we hoe gezond het mediterrane dieet is. De recente studie in New England Journal of Medicine bevestigde wat we al wisten: dit soort eten is goed voor het hart.

 2. Een onderdeel van het dieet waar we niet veel over horen is hoe het Griekse dieet, dat als prototype diende voor het mediterrane dieet, in essentie een vegetarisch en zelfs veganistisch dieet was gedurende 200 dagen uit het jaar. De meeste mensen associëren Grieks eten met souvlaki en lamsvlees, terwijl de Grieken voor het grootste deel vegetariërs waren.

 3. Grieken volgden in feite hun religieuze vasten gedurende die 200 dagen. Hoewel het woord "vasten" meestal wordt geassocieerd met alleen diëten of andere strikte manieren van eten, is dit type vasten een beetje soepeler en smakelijker. De Griekse vastenpraktijk is uniek omdat je echt voedsel kunt eten. De basisregels zijn vrij eenvoudig: geen dierlijke producten met uitzondering van dieren die geen bloed bevatten, zoals octopus en inktvis.

 4. Opgroeiend in de Verenigde Staten, liet mijn moeder ons het traditionele Griekse vastendieet volgen, maar er was zoveel variatie in het voedsel dat we echt geen verschil merkten. Gerechten die geen dierlijke producten bevatten en zich houden aan de regels van het vasten (in het Grieks nisteia genoemd) worden nistisima genoemd, dus voor veel gerechten was er een nistisimo-versie, bijvoorbeeld spinazietaart zonder de feta-kaas. Dit is een van de redenen waarom de Griekse keuken honderden vegetarische en veganistische traditionele recepten heeft - ze hadden afwisseling nodig voor al die dagen van vasten.

 5. Ik herinner me dat mijn moeder toen pasta diende, soms vergezeld van kleine stukjes gekookte octopus in tomatensaus, rijst en spinazie, groene bonen of erwtenlathera (gemaakt met tomaat en olijfolie), linzen gekookt met olijfolie, Griekse aardappelsalade, spanakopita (spinazietaart) of preitaart zonder kaas, taramosalata (viskuit dip), skordalia (knoflooksaus), olijven, veganistische Griekse koekjes gemaakt met olijfolie (koulourakia) en cakes gemaakt met olijfolie.

 6. Onderzoek suggereert dat personen die een Grieks-orthodoxe vasten volgen, een lagere inname van verzadigd vet, totaal vet en calorieën en een hogere inname van vezels hebben, een combinatie die beschermt tegen hartziekten en kanker. Bovendien zijn de niet-dierlijke eiwitbronnen zoals peulvruchten en noten gezonder dan dierlijke eiwitbronnen vanwege hun vezel- en antioxidantgehalte, maar ook effectief voor gewichtsverlies vanwege hun lage vetgehalte. Tekorten zijn zeldzaam bij dit eetpatroon. Een studie door Britse en Griekse onderzoekers toonde aan dat individuen die een Grieks-orthodox vasten volgden, eigenlijk een hogere ijzerinname hadden dan degenen die niet vastten.

 7. Afgezien van religie kan dit eetpatroon gezond (en goedkoop) zijn voor iedereen die van vlees als hoofdgerecht wil weggaan en vegetarisch wil worden.

 8. Gebruik deze regels als leidraad:

 9. Ga voor meer Griekse vegetarische gerechten naar olivetomato.com

 10. Voor meer van Elena Paravantes, R.D., klik hier.

 11. Klik hier voor meer informatie over voeding en voeding.

 12. Al jaren horen we hoe gezond het mediterrane dieet is. De recente studie in New England Journal of Medicine bevestigde wat we al wisten: dit soort eten is goed voor het hart.

 13. Een onderdeel van het dieet waar we niet veel over horen is hoe het Griekse dieet, dat als prototype diende voor het mediterrane dieet, in essentie een vegetarisch en zelfs veganistisch dieet was gedurende 200 dagen uit het jaar. De meeste mensen associëren Grieks eten met souvlaki en lamsvlees, terwijl de Grieken voor het grootste deel vegetariërs waren.

 14. Grieken volgden in feite hun religieuze vasten gedurende die 200 dagen. Hoewel het woord "vasten" meestal wordt geassocieerd met alleen diëten of andere strikte manieren van eten, is dit type vasten een beetje soepeler en smakelijker. De Griekse vastenpraktijk is uniek omdat je echt voedsel kunt eten. De basisregels zijn vrij eenvoudig: geen dierlijke producten met uitzondering van dieren die geen bloed bevatten, zoals octopus en inktvis.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407