Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van een januari-termijn

50 van de beste dessertrecepten aller tijden

 1. Door Alana Patrick, St. Olaf College

 2. Voor veel studenten (inclusief mijzelf) markeert deze week het einde van de vakantie en het begin van een nieuwe klas, professor en een reeks schoolboeken. Hoewel kerstversieringen nog steeds in dozen worden gedaan en de nieuwjaarsbal slechts een paar dagen geleden naar zijn bestemming is gedoken, is het nu januari - en voor degenen die een school bezoeken met een interim-programma, betekent januari teruggaan naar school.

 3. Degenen onder u die nog thuis zijn en zich koesteren in de luiheid van een langere onderbreking, vragen zich misschien af ​​wat een J-term precies inhoudt (zoals deze gewoonlijk wordt afgekort). Hoewel alle hogescholen die dergelijke programma's opnemen, duidelijk niet identiek zijn, is het basisidee dit: het academische jaar is verdeeld in drie secties, bestaande uit het eerste semester, J-Term en tweede semester. Het aantal maanden dat elk van deze secties het laatst uitgaat, geeft aanleiding tot de uitdrukking "4 - 1 - 4" die vaak wordt geciteerd in pamfletten voor colleges en dergelijke. Omdat J-voorwaarden veel korter zijn dan de semesters waar ze tussen zitten, volgen deelnemende studenten meestal slechts één of twee cursussen die dagelijks samenkomen.

 4. Het feit dat mijn universiteit een J-Term-programma had opgenomen, had zeer weinig invloed op mijn aanvraag en inschrijving. Ik was tenslotte niet helemaal zeker wat dat cryptische "4 - 1 - 4" betekende en hoe het mijn academische leven zou beïnvloeden. Ik was echter een beetje verbijsterd toen mijn eerstejaarsstudent vijf weken eerder naar school moest terugkeren dan mijn zus, die naar een school ging zonder een J-Term-programma. Mijn ontzetting duurde niet lang: ik vestigde me snel in het ontspannende ritme van een eengangsschema. Tegen het begin van februari was ik terughoudend om J-Term te zien gaan.

 5. Dus wat maakt J-Term naar mijn mening zo geweldig?

 6. Laten we beginnen met het voor de hand liggende: minder klassen. Tijdens J-Term wordt school op magische wijze minder van de evenwichtsoefening die het is wanneer je een volledige cursusbelasting hebt. Het is niet langer nodig om met meerdere onderwerpen te jongleren - vanwege het simpele feit dat er niet meerdere onderwerpen zijn om te jongleren. In plaats daarvan kunt u uw aandacht richten op een of twee cursussen, waardoor u misschien de inhoud ervan in een periode van vier weken dieper kunt begrijpen dan u in een stressvol semester zou hebben kunnen doen. Bovendien komen de meeste klassen elke dag samen, waardoor het geheugen plotseling veel gemakkelijker werkt. En ten slotte betekent minder lessen meer vrije tijd - wat snoep is voor een student. Als je denkt dat je elke dag vroeg wakker kunt worden, schuw dan niet om 8 uur 's ochtends: je bent klaar tegen middernacht met bijna de hele dag voor de boeg!

 7. J-Term is ook een ideaal moment om in het buitenland te studeren, vooral voor studenten die ongerust zijn over semester-lange programma's. De meeste scholen met J-termen bieden cursussen van een maand aan in het buitenland, evenals krediet voor die cursussen. Het is een bonus als je school zich in een plaats met strenge winters bevindt: met J-Term-studieprogramma's in het buitenland kun je ergens naartoe reizen waar je in het koudste deel van het jaar een lekker uitstel krijgt.

 8. Ten slotte bieden de meeste scholen met J-Term-programma's studenten de mogelijkheid om in plaats van lessen een maand stage te lopen. Bedrijven in de buurt zijn meestal op de hoogte van de planningen van hogescholen en zijn meer dan bereid om stagiairs gedurende vier weken in januari onder te brengen. Nogmaals, zonder afleidende lessen, zul je waarschijnlijk meer focus op de stage kunnen brengen dan je zou kunnen tijdens het reguliere semester.

 9. Natuurlijk zijn er voordelen aan een langere winterstop. Maar uiteindelijk zal school altijd lonken. Voor degenen onder u voor wie de school een beetje eerder lonkt (vooral eerstejaars), wees voorzichtig. Januari kan een van de leukste tijden van het jaar zijn. Ga zitten, studeer wanneer dat nodig is en omarm J-Term.

 10. Door Alana Patrick, St. Olaf College

 11. Voor veel studenten (inclusief mijzelf) markeert deze week het einde van de vakantie en het begin van een nieuwe klas, professor en een reeks schoolboeken. Hoewel kerstversieringen nog steeds in dozen worden gedaan en de nieuwjaarsbal slechts een paar dagen geleden naar zijn bestemming is gedoken, is het nu januari - en voor degenen die een school bezoeken met een interim-programma, betekent januari teruggaan naar school.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407