Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van knuffels en poppenbaby's voor mensen met Alzheimer

Appeltaart van Joyce Maynard

 1. Gevulde dieren en baby-poppen kunnen therapeutisch zijn voor mensen met Alzheimer, zoals blijkt uit zowel anekdotisch bewijs als onderzoekstudies. Sommige mensen zeggen echter dat dit vernederend is en onder de waardigheid van de persoon.

 2. Anderen waarschuwen tegen het teveel gebruiken van deze "rekwisieten". Bijvoorbeeld, Bell en Troxel, schrijven in The Best Friends Approach, zeggen:

 3. "Activiteiten moeten volwassen van aard zijn. Activiteiten die onnodig jeugdig zijn, kunnen frustratie en zelfs woede veroorzaken. Sommige personen met de ziekte van Alzheimer reageren op poppen of kinderspeelgoed, maar we moeten dit feit niet gebruiken als een excuus om alle activiteiten op dit niveau te houden. "

 4. Maar op basis van mijn persoonlijke ervaring en onderzoek die ik heb gelezen, geloof ik niet alleen dat dit kinderspeelgoed kan worden gebruikt, het moet worden gebruikt als duidelijk is dat de persoon ervan geniet.

 5. Laten we eerst eens kijken naar het anekdotische bewijs.

 6. Ik zal beginnen met mijn persoonlijke ervaring. Dit wordt verteld in mijn boek, Come Back Early Today: A Memoir of Love, Alzheimer's and Joy. Ik gaf mijn levenspartner, Ed, knuffels toen hij de ziekte van Alzheimer had, en hij hield meer van iedereen dan de vorige. We speelden samen met hen, wat ons een manier gaf om met elkaar om te gaan op een manier die voor ons beiden betekenisvol was.

 7. Bovendien was er in de geheugenzorgfaciliteit waar Ed in Cincinnati woonde, een vrouw die overal een pop met zich meedroeg. Het was duidelijk dat ze ervan hield en er intens plezier aan ontleende.

 8. Ik had ook een ervaring in een geheugenzorgfaciliteit in de buurt van mijn huis in Kansas City. Er is een dame die een poppenbaby met zich meedraagt. Soms kust ze haar hoofd met grote genegenheid. Ze is zo ingenomen met de pop dat het personeel haar soms moet vertellen: "Laten we een oppas voor je pop krijgen!"

 9. Dan was er het geval van Bob DeMarco, oprichter van de leeszaal van Alzheimer, die een gevulde papegaai kreeg, Pete the Repeat Parrot, voor zijn moeder. Pete klapt met zijn vleugels en herhaalt alles wat je tegen hem zegt. Dit is gerelateerd aan talloze artikelen die Bob publiceerde in de Alzheimer's Reading Room. Bob's artikelen getuigen van de grote voordelen die zijn moeder had door te 'praten' met Pete.

 10. Een artikel getiteld Pros and Cons of Doll Therapy for Alzheimer's, gepubliceerd in 2014, stelt:

 11. "De poppen kunnen een integraal onderdeel worden van het leven van een senior en de zorg voor de pop, omdat zij voor een baby zouden zorgen, wordt een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse verantwoordelijkheden."

 12. Laten we nu twee voorbeelden uit onderzoekstudies bekijken.

 13. In het eerste, in een artikel gepubliceerd in Dementia in 2015, bestudeerden onderzoekers de effecten van poppen op mensen met de ziekte van Alzheimer. Volgens de studie,

 14. "Deelnemers [!aan het onderzoek

 15. Het tweede voorbeeld komt uit een Japans onderzoek uit 2001 met knuffels. De onderzoekers vonden dat:

 16. "De meeste patiënten waren geïnteresseerd in het speelgoed en ze zagen er veel gelukkiger en minder geagiteerd uit."

 17. Dus misschien wilt u proberen uw dierbare knuffels te geven of, in het geval van vrouwen, baby-poppen. U zult aangenaam verrast zijn door de resultaten.

 18. Marie Marley is de bekroonde auteur van het opbeurende boek, Come Back Early Today: A Memoir of Love, Alzheimer and Joy, en co-auteur (met neuroloog Daniel C. Potts, MD , FAAN) van Finding Joy in Alzheimer: New Hope for Caregivers. Haar website (ComeBackEarlyToday.com) bevat een schat aan informatie voor zorgverleners van Alzheimer.

 19. Gevulde dieren en baby-poppen kunnen therapeutisch zijn voor mensen met Alzheimer, zoals blijkt uit zowel anekdotisch bewijs als onderzoekstudies. Sommige mensen zeggen echter dat dit vernederend is en onder de waardigheid van de persoon.

 20. Anderen waarschuwen tegen het teveel gebruiken van deze "rekwisieten". Bijvoorbeeld, Bell en Troxel, schrijven in The Best Friends Approach, zeggen:

 21. "Activiteiten moeten volwassen van aard zijn. Activiteiten die onnodig jeugdig zijn, kunnen frustratie en zelfs woede veroorzaken. Sommige personen met de ziekte van Alzheimer reageren op poppen of kinderspeelgoed, maar we moeten dit feit niet gebruiken als een excuus om alle activiteiten op dit niveau te houden. "

 22. Maar op basis van mijn persoonlijke ervaring en onderzoek die ik heb gelezen, geloof ik niet alleen dat dit kinderspeelgoed kan worden gebruikt, het moet worden gebruikt als duidelijk is dat de persoon ervan geniet.

 23. Laten we eerst eens kijken naar het anekdotische bewijs.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407