Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van winterslaap

OOK OP HUFFPOST OPINIE

 1. In 1992 ben ik naar Hawaii verhuisd omdat Honolulu 85 is en het hele jaar door zonnig. In 2013 verhuisde ik terug naar Minnesota omdat Honolulu 85 is en het hele jaar door zonnig.

 2. Fickle? Niet echt. Ik heb net de wisseling van seizoenen gemist. Opgroeien in Minnesota met vier verschillende seizoenen geeft je iets om naar uit te kijken. En in Minnesota brengt elk seizoen verschillende kleding, activiteiten en voedingsmiddelen voort - zelfs gesprekken.

 3. "Wat vind je van die sneeuw daarbuiten - en koud genoeg op 20 hieronder?" "Ja, het is koud, je betcha!"

 4. En vooral tijdens de wintermaanden maken hartige Minnesotanen zich op voor enkele van de koudste levensomstandigheden op het noordelijk halfrond. Bij -20degF temperaturen met slechts 15 mph wind (wat gebruikelijk is), kan bevriezing optreden in slechts 10 minuten. De winters in Minnesota zijn niet alleen donker en koud, maar ook potentieel dodelijk.

 5. Wanneer je in drastische weersomstandigheden leeft, leer je je aan te passen. En hoewel we genieten van een verscheidenheid aan buitenactiviteiten in de winter, zoals skiën, snowboarden, ijsvissen en lef, zullen veel Minnesota in de winter hun tijd buiten beperken.

 6. We hebben de neiging om te overwinteren.

 7. Het concept winterslaap wordt normaal toegeschreven aan warmbloedige zoogdieren zoals beren, vleermuizen en andere knaagdieren - een tijd waarin hun metabolisme vertraagt ​​tijdens de wintermaanden en ze leven van lichaamsvet als een energiebron. Het gedrag is vooral een aanpassing aan verminderde voedselvoorraden tijdens koude en sneeuwperioden.

 8. Mensen - ook zoogdieren - hebben toegang tot voedselvoorraden tijdens de koude wintermaanden, dus we hoeven niet te slapen door de donkere, koude, misschien gevaarlijke winter. Maar om de mogelijkheid van seizoensgebonden affectieve stoornis te bestrijden, houden velen van ons nog steeds van het idee van winterslaap - het lastige is om het gezond te houden.

 9. Inblijven, warm blijven en korte periodes bezig blijven tijdens ijzige intermezzo's kan voordelen hebben. Winterslaap is een gelegenheid om een ​​aantal leuke en ontspannende ervaringen te creëren zonder helemaal naar Hawaii te hoeven vliegen om het te doen. Zie het als het plannen van een winterverblijf.

 10. Als u zich in een koud winterklimaat bevindt (of zelfs als u dat niet bent), zijn hier enkele potentiële voordelen van winterslaap:

 11. Een nieuw project starten. Of het nu gaat om het renoveren van een project, het schoonmaken en organiseren van het huis, of het aangaan van een nieuwe hobby, binnen blijven tijdens koude dagen kan productief zijn. Veel leuke en opwindende projecten kunnen worden geboren tijdens winterslaap. Verschillende zaden voor mijn nieuwe boekconcepten werden bijvoorbeeld in de wintermaanden geplant, zodat de manuscripten tegen de lente klaar waren om te bloeien.

 12. Quality time doorbrengen met vrienden en familie. Slaapstand is een gelegenheid om samen tijd door te brengen. Een favoriet tijdverdrijf voor mijn familie is het spelen van kaarten en bordspellen. Tijden van levendige leuke en speelse competitie binden ons en brengen ons dichter bij elkaar. Deze quality time is altijd een verstandige investering - vooral als familie vrienden zijn. Wintertijd is een goed moment om een ​​weekendspeltoernooi te beginnen. We kennen zelfs leuke prijzen toe!

 13. Binge-watching Netflix of een filmserie. Soms kunnen gezonde afleidingen, zoals ontsnappen in een andere wereld via muziek en film, verlichting brengen van stress en angst. En als we tijd gaan besteden aan het bekijken van iets intenss - zoals de Lord of the Rings-trilogie - dan kan een weekendmarathon ons toelaten om een ​​diepere duik te nemen en de ervaring om te zetten in een speciaal evenement. Doe het goed: pak kussens en dekens, maak popcorn, bestel pizza's en trek lekker aan voor de lange termijn.

 14. Ontkoppelen van de wereld. We moeten ons allemaal loskoppelen van de constante stroom informatie die ons via traditionele, reguliere en sociale mediabronnen binnenstroomt. Net als onze mobiele telefoons en andere elektronische apparaten, kunnen ook wij "crashen" tenzij we onze circuits regelmatig opnieuw opstarten. Winterslaap kan een geweldige gelegenheid zijn om je los te maken van de wereld en weer contact met onszelf te maken.

 15. Ongeacht het seizoen kunnen tijd doorbrengen in winterslaap kansen creëren voor gezonde afleiding, creatieve productie en opnieuw contact maken met jezelf en anderen. En soms is dat alles wat we nodig hebben om een ​​beter evenwicht in ons leven te ervaren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407