Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De wereldwijde zoektocht naar onderwijs: Latijns-Amerika is online

Algemene Vergadering

 1. Terwijl Latijns-Amerika terugvalt van een decennium van groei op basis van exportproducten tegen hoge wereldprijzen, staat het voor de volgende uitdaging: de overgang naar een economie met een hogere productiviteit. Het handhaven van macro-economische stabiliteit zal van cruciaal belang zijn, evenals de ontwikkeling van infrastructuur en de bestrijding van armoede. Maar om echt geavanceerde economische sectoren te creëren die kunnen leiden tot een bredere stijging van de levensstandaard, is het absoluut noodzakelijk om werknemers op alle niveaus uit te rusten met de vaardigheden die nodig zijn om te slagen. En dat zullen we niet bereiken zonder een sterkere technische en beroepssector.

 2. Online leren vergroot de toegang van studenten tot kwaliteitsonderwijs aanzienlijk - nu kunnen miljarden de lezingen van de beste leraren "bijwonen", in plaats van slechts honderden. Misschien nog belangrijker, door het aspect "absorptie van informatie" van het onderwijs te stroomlijnen, kan online leren traditionele scholen vrijmaken om meer te doen van wat ze het beste doen - dat wil zeggen de complexere processen van informatie bespreken, reflecteren over en synthetiseren tot nieuwe ideeën , wat het beste persoonlijk kan gebeuren, door middel van gesprek en samenwerking.

 3. Het is duidelijk dat online onderwijs een deel van de bevolking dient dat te lang is verwaarloosd. Hoewel het debat nog steeds open is over het kwaliteitsniveau dat de sector kan leveren, biedt het een geldig alternatief voor werkende volwassenen of gemarginaliseerde studenten die anders weinig of geen onderwijs zouden ontvangen.

 4. Kuepa werd enkele jaren geleden opgericht onder de inspiratie van dit model en werd al snel het eerste gemengde leerinitiatief in de regio en breidde zich uit naar Mexico, Peru en Colombia. De hoge uitval en een groeiend bewustzijn van de noodzaak om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren, samen met een bloeiende ondernemersomgeving en een solide en snelle uitbreiding van ICT-gebruik en digitale inclusie in de regio (een van de hoogste ter wereld), vormden de context voor de geboorte van Kuepa. Het initiatief beoogt een bevolking van volwassenen te bedienen die niet over de vereiste vaardigheden beschikken om te werken op de competitieve 21ste-eeuwse arbeidsmarkt. Kuepa wil bijdragen door de introductie van blended learning om de prestaties te verbeteren, de capaciteiten van leraren te benutten en de productiviteit en het concurrentievermogen van jonge werknemers in Latijns-Amerika te vergroten.

 5. Welke rol ziet u MOOC's spelen in de toekomst van het onderwijs? Welke invloed hebben ze op de prijs en bekendheid van het universitaire systeem?

 6. Technologie overtreft de behoefte aan traditionele infrastructuur en andere vaste investeringen die al vele jaren de hoeksteen vormen van het universitaire systeem van baksteen en mortel. Digitale bibliotheken zijn slechts een voorbeeld - aangezien de marginale kosten voor het hosten van boeken, video's en andere bronnen online dramatisch dalen, hebben nieuwe providers de mogelijkheid om de markt te betreden. MOOC's bereiken miljoenen zonder dat ze maar één slaapzaal nodig hebben.

 7. De oude manieren om onderwijsinstellingen te evalueren zijn dus verouderd. Onderwijzen en leren kan nu gemakkelijk worden geëxporteerd en geïmporteerd, een trend die wordt omarmd door vooraanstaande universiteiten zoals Mexico's Tecnologico de Monterrey, waar nu meer dan 50.000 studenten buiten het land zijn om cursussen te volgen.

 8. Platforms in de VS en Europa zien ook nieuw succes op de Latijns-Amerikaanse onderwijsmarkt. EdX, gevestigd in Boston en mede opgericht door MIT, groeit snel in landen van Brazilië tot Haïti - een volle 10 procent van de 1,3 miljoen mensen die toegang hebben tot EdX MOOC's zijn nu in de regio gevestigd. In het Verenigd Koninkrijk is er de Open University, die geschikt is voor studenten in heel Europa, het Midden-Oosten en Azië, en die zijn marketing uitbreidt naar Latijns-Amerika.

 9. Deze opkomst van ondernemers in het onderwijs en de uitbreiding van online leren zijn beide reacties op een sector die midden in een diepgaande en langverwachte verstoring zit.

 10. "Particuliere, goedkopere, grotendeels online opties zijn goed gepositioneerd om het onderwijs fundamenteler te hervormen. Concepten zoals levenslang leren en eenentwintigste-eeuwse vaardigheden zijn niet langer alleen trendy modewoorden, maar on-the realiteit. " - Gabriel Sanchez Zinny

 11. Wat is er nodig om de reputatie van MOOC's te verhogen zodat ze worden gezien als rigoureuze alternatieven of supplementen voor een traditionele universitaire opleiding? Welk bewijs is er dat dit al gebeurt?

 12. Met toenemende economische groei en de daaropvolgende uitbreiding van de middenklasse in regio's zoals Latijns-Amerika, wordt er een nieuwe markt gecreëerd voor kwaliteitsvol post-voortgezet onderwijs. Met de toename van de lokale vraag naar educatieve diensten, worden nieuwe aanbieders in zowel de non-profit als de profitsector betrokken. In het afgelopen decennium heeft Latijns-Amerika inderdaad miljarden geïnvesteerd in zijn sector hoger onderwijs.

 13. "Meer dan 35 procent van de Latijns-Amerikaanse bedrijven zegt dat een onvoldoende opgeleide beroepsbevolking hun primaire belemmering voor expansie is, tegenover slechts 22 procent in Sub-Sahara Afrika en 17 procent in Zuid-Azië." - Gabriel Sanchez Zinny

 14. Gabriel Sanchez Zinny is gericht op onderwijs en de verbetering van de onderwijskwaliteit om te passen in een economie van de 21ste eeuw. Zinny is de oprichter en president van Kuepa.com, een blended learning startup die permanente educatie biedt voor volwassenen die niet over de vereiste vaardigheden beschikken om op de huidige arbeidsmarkt te werken. Hij is ook de auteur van Educacion 3.0. The Struggle for Talent in Latijns-Amerika, waarin hij de kritieke behoefte aan educatieve transformatie aanpakt, zowel in de Verenigde Staten als in Latijns-Amerika, gezien het veranderende karakter van de wereldeconomie. In mijn interview met Zinny in The Global Search for Education bespreekt hij de uitdagingen in Latijns-Amerika, hoe blended learning-bedrijven zoals Kuepa zullen helpen, en wat de toekomst in petto heeft voor traditionele versus de nieuwere modellen van hoger onderwijs.

 15. "Om echt geavanceerde economische sectoren te creëren die een bredere stijging van de levensstandaard mogelijk maken, is het absoluut noodzakelijk om werknemers op alle niveaus uit te rusten met de vaardigheden die nodig zijn om te slagen. En we zullen niet bereiken dat zonder een sterkere technische en beroepssector. " - Gabriel Sanchez Zinny

 16. Zoals u heeft betoogd, is onderwijs een sleutel tot economisch succes, maar de vraag is groter dan het aanbod, vooral in opkomende economieën, zoals Latijns-Amerika. Hoe kan dit worden gewijzigd?

 17. Uit gegevens van de Enterprise Surveys van de Wereldbank blijkt dat de Latijns-Amerikaanse particuliere sector meer moeite heeft dan die van enige andere regio om het juiste talent te vinden. Meer dan 35 procent van de Latijns-Amerikaanse bedrijven zegt dat een onvoldoende opgeleide beroepsbevolking hun primaire belemmering is voor expansie, tegenover slechts 22 procent in Afrika bezuiden de Sahara en 17 procent in Zuid-Azië.

 18. Lokale overheden vallen het probleem al geruime tijd aan, met weinig resultaat. Een van de oudste, Colombia's National Learning Service (SENA), werd opgericht in 1957 en een van de nieuwste, het Bolsa Escola-programma in Brazilië, is van kracht sinds 2001. Argentinië, Mexico en Chili hebben vergelijkbare inspanningen geleverd, maar zelfs met grote budgetten en uitgebreide bureaucratieën, dezelfde onderprestatie blijft bestaan.

 19. Het probleem is complexer dan velen zich realiseren. Alleen al lid worden van de beroepsbevolking is vaak niet langer voldoende om vaardigheden te ontwikkelen, vooral in sectoren waar automatisering menselijke arbeid vervangt. In deze doorgaans hightechindustrieën zijn de benodigde vaardigheden veel geavanceerder en vereisen ze hogere creatieve oplossingsmogelijkheden en technische kennis.

 20. Tegelijkertijd, terwijl de terugkeer naar hooggeschoolde banen toeneemt, zijn die voordelen niet altijd duidelijk voor de personen die onderwijsbeslissingen nemen. Hier is een plaats waar de overheid een rol zou kunnen spelen: het verstrekken van nauwkeurige, transparante en gemakkelijk toegankelijke informatie over welke carrièrepaden het meest worden gevraagd en welke vaardigheden moeten worden verworven om dat pad te volgen.

 21. De regelgeving is een andere uitdaging. Het ontbreken van duidelijke regelgeving betekent dat het onmogelijk kan zijn om kwaliteitsinstellingen te onderscheiden van de frauduleuze. Tegelijkertijd vinden succesvolle scholen en programma's het moeilijk om te slagen en uit te breiden, gezien de minder dan transparante vereisten.

 22. Overheden moeten in staat zijn om de kwaliteit van nieuwe onderwijsinstellingen effectief te evalueren en de instellingen die failliet gaan op te lossen. Overheidsprogramma's zijn uniek gepositioneerd om objectieve informatie en toezicht te bieden, evenals om langdurig werklozen vaardigheidstrainingen te bieden die hen kunnen terugbrengen naar een productieve plaats in de beroepsbevolking.

 23. "Door het aspect 'absorptie van informatie' van het onderwijs te stroomlijnen, kan online leren traditionele scholen vrijmaken om meer te doen waar ze goed in zijn - dat wil zeggen de complexere processen van discussiëren, reflecteren over en het synthetiseren van informatie in nieuwe ideeën, wat het beste persoonlijk kan worden gedaan, door middel van gesprek en samenwerking. " - Gabriel Sanchez Zinny

 24. Hoe zijn Massive Open Online Courses (MOOC's) en sites zoals uw eigen kuepa.com van invloed op het wereldwijde onderwijslandschap?Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407