Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De zakelijke waarde van dankbaarheid

 1. Deze week in het hele land ligt onze focus op het geven van dank en de kracht van dankbaarheid. Dankbaarheid op de werkplek is vooral van cruciaal belang omdat het voldoet aan de hogere psychologische behoeften van werknemers om het gevoel te hebben ergens bij te horen dat groter is dan hijzelf; zin op het werk voelen. Dit verlangen naar betekenis op het werk maakt deel uit van een organisatorische en psychologische verschuiving naar een meer menselijke werkplek. Werknemers verwachten dat ze als individuen en mensen worden behandeld, en daarom worden toonaangevende bedrijven die deze behoefte begrijpen beloond met werkplekculturen doordrenkt met doel, waardering, vertrouwen en respect.

 2. Psycholoog Robert Emmons is 's werelds belangrijkste geleerde op het gebied van dankbaarheid en heeft ontdekt dat dankbaar zijn een integraal onderdeel is van ons welzijn - thuis en op het werk. In zijn boek, Bedankt !, schrijft Dr. Emmons dat het beoefenen van dankbaarheid het geluksniveau met ongeveer 25% kan verhogen. Studies hebben bovendien aangetoond dat consequent dankbare mensen een beter emotioneel welzijn hebben, gezonder, energieker zijn, meer bereiken, veerkrachtiger zijn tegen trauma en minder geneigd zijn depressief, gestrest en eenzaam te zijn.

 3. Terwijl we nadenken over deze Thanksgiving, zijn de voordelen van dankbaarheid in het dagelijks leven groot, maar op de werkplek zijn ze nog duidelijker. Hier zijn vijf van de culturele en financiële voordelen van dankbaarheid op de werkplek.

 4. 1. Dankbaarheid verhoogt de motivatie. Studies tonen aan dat dankbaarheid een aanzienlijke toename van vastberadenheid, aandacht, enthousiasme en energie bevordert. Volgens Globoforce's voorjaar 2014 Workforce Mood Tracker-enquête voelde 86 procent van de werknemers die op het werk werden erkend, meer gemotiveerd in hun werk.

 5. 2. Dankbaarheid verhoogt het gevoel van betrokkenheid bij een bedrijf. Wharton School-professor en WorkHuman 2015-spreker Adam Grant bestudeerde een Fortune 500-bedrijf dat werknemers in staat stelde bij te dragen aan een begunstigd werknemersfonds. Hij ontdekte dat donoren in plaats van begunstigden de affectieve betrokkenheid bij het bedrijf het meest hadden verhoogd. Bovendien bleek uit Globoforce's voorjaar 2012 Workforce Mood Tracker-studie dat 80 procent van degenen die zich gewaardeerd voelden op het werk bij het bedrijf wilden blijven, in tegenstelling tot 60 procent die zich niet gewaardeerd voelden en op zoek waren naar een baan.

 6. 3. Dankbaarheid verhoogt de betrokkenheid. Uit ons onderzoek van Workforce Mood Tracker in de zomer van 2013 bleek dat werknemers die de bevoegdheid hadden om collega's te erkennen, meer dan twee keer zo betrokken waren als degenen die dat niet waren. Bovendien ontdekte Bersin van Deloitte dat organisaties waar erkenning plaatsvindt, 14 procent betere werknemersbetrokkenheid hebben dan organisaties zonder. De impact van betrokkenheid op ROI is enorm, omdat onderzoek van Towers Watson heeft aangetoond dat betrokken medewerkers productiever en winstgevender zijn.

 7. 4. Dankbaarheid verhoogt het emotionele welzijn. Dankbaarheid verbetert het individuele welzijn onafhankelijk van de persoonlijkheid. In de loop van de tijd leidt dankbaarheid tot minder stress en depressie en hogere niveaus van sociale steun. Volgens het SHRM / Globoforce Medewerkersherkenningsrapport van 2015 zei 86 procent van de HR-professionals op werkplekken waar erkenning gekoppeld is aan bedrijfswaarden, en zei 85 procent dat het de mensheid op de werkplek heeft toegevoegd.

 8. 5. Dankbaarheid vergroot sociale connecties. Mensen die dankbaarheid uiten, zijn extravert, aangenamer, open en nauwgezet. Werkrelaties en vriendschappen zijn cruciaal voor de moderne werkervaring, omdat recent onderzoek van Globoforce aantoont dat hoe meer vrienden werknemers op kantoor hebben, hoe meer ze van hun bedrijf houden en leiderschap vertrouwen, en hoe minder ze geneigd zijn om van schip te springen.

 9. Het begrip "dankbaarheid" komt deze week meer tot uiting dan op enig ander moment in het jaar. Thanksgiving is een perfecte gelegenheid om de bewezen voordelen van dankbaarheid te erkennen en te onthouden, en te overwegen hoe u de voordelen kunt plukken van het tonen van dank op uw werkplek, niet alleen tijdens de feestdagen, maar het hele jaar door.

 10. Voor meer onderzoek naar de bedrijfswaarde van "bedankt", bekijk deze infographic van Globoforce: The Value of Thanking Employees.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407