Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Dit is waarom u elk jaar uw verjaardag viert

# 6 Clean Home

 1. Al geruime tijd waren verjaardagsvieringen met zoete cakes alleen beschikbaar voor de zeer rijken, omdat de benodigde ingrediënten als een luxe werden beschouwd. Maar de industriële revolutie liet feesten zoals kinderfest en de daaropvolgende equivalenten in andere culturen zich verspreiden. Niet alleen werden de vereiste ingrediënten overvloediger, maar bakkerijen begonnen ook kant-en-klare cakes aan te bieden tegen lagere prijzen vanwege de vooruitgang in massaproductie, zoals de scène hierboven die werknemers van een van de vele bakkerijen van Cadby Hall van de late 19e eeuw veroverde.

 2. In 1893 schreven Patty Hill en Mildred J. Hill een lied dat ze "Good Morning To All" noemden, dat bedoeld was om door studenten gezongen te worden voordat de lessen begonnen. Het nummer sloeg uiteindelijk door in heel Amerika, wat aanleiding gaf tot een aantal variaties. Robert Coleman publiceerde uiteindelijk een liedboek in 1924, met een paar extra teksten die de originele regels snel zouden overschaduwen. De nieuwe versie werd de versie die we nu allemaal kennen, "Happy Birthday To You."

 3. Ten eerste schreef niemand dit citaat toe aan Marie Antoinette tot ongeveer 50 jaar na haar dood, toen de Franse criticus en journaliste Alphonse Karr beweerde dat Antoinette de zin had gezegd, maar in wezen alleen maar geruchten hadden gevonden. Ondanks de theorie van Karr, verscheen de uitdrukking "laat ze cake eten" eigenlijk voor het eerst in de autobiografie van Jean-Jacques Rousseau, "The Confessions." In het boek is Rousseau bang om een ​​bakkerij in te gaan omdat hij zich ondergekleed voelt. Hij mijmert: "Eindelijk herinnerde ik me de oplossing van een grote prinses die te horen kreeg dat de boeren geen brood hadden en die antwoordde: 'Laat ze brioche eten.'"

 4. "[!Laat ze cake eten

 5. Laten we allemaal meer cake eten!

 6. Heb je er ooit aan gedacht waarom we zelfs de moeite nemen om verjaardagen te vieren? Als je erover nadenkt, zijn ze echt gewoon een gelegenheid voor je vrienden en familie om samen te komen en je te feliciteren met het overleven van nog een jaar. Maar om de een of andere reden is het veel meer dan dat geworden.

 7. Hoewel onderzoek naar de exacte oorsprong van verjaardagen en verjaardagstaarten nog steeds niet doorslaggevend is, is er voldoende consensus om een ​​geschatte geschiedenis samen te stellen. Misschien komt er ooit een verjaardagsmedewerker langs om het record helemaal recht te zetten, maar tot die tijd hebben we deze korte lijst samengesteld van de beste hypothesen van historici over de evolutie van verjaardagsvieringen en de heerlijke taarten die er zo vaak bij horen.

 8. Hier zijn zeven van de belangrijkste ontwikkelingen in de geschiedenis die ertoe hebben geleid dat u dit eenmaal per jaar kunt doen.

 9. Toen farao's in het oude Egypte werden gekroond, werden ze beschouwd als goden te zijn geworden. Deze goddelijke promotie maakte hun kroningsdatum veel belangrijker dan hun geboorte in de wereld. Geleerden hebben gewezen op de verwijzing in de Bijbel van de verjaardag van een farao als de vroegst bekende vermelding van een verjaardagsviering (ongeveer 3.000 v.Chr.), Maar de Egyptoloog Dr. James Hoffmeier gelooft dat dit verwijst naar de kroningsdatum van het onderwerp, omdat dat de geboorte van de farao zou zijn geweest "als een god.

 10. 2. Grieken voegden kaarsen aan cakes toe.

 11. De Grieken boden Artemis maanvormige taarten aan als een eerbetoon aan de maangodin. Om de uitstraling van de maan en haar waargenomen schoonheid na te bootsen, staken Grieken kaarsen aan en zetten ze op cakes voor een gloeiend effect. De Grieken namen hoogstwaarschijnlijk het idee van de verjaardag van de Egyptenaren over, omdat net als de viering van de farao's als "goden" de Grieken hun goden en godinnen vierden.

 12. 3. Oude Romeinen vierden als eerste verjaardagen voor de gewone man (maar alleen de mannen).

 13. De heersende mening lijkt te zijn dat de Romeinen de eerste beschaving waren die verjaardagen vierden voor niet-religieuze figuren. Romeinen vierden verjaardagen voor vrienden en families, terwijl de overheid feestdagen organiseerde om de verjaardagen van bekendere burgers te vieren. Degenen die een 50e verjaardag vieren, ontvangen een speciale cake gemaakt van tarwebloem, olijfolie, honing en geraspte kaas. Dit alles gezegd hebbende, vrouwelijke verjaardagen werden nog steeds niet gevierd tot rond de 12e eeuw.

 14. 4. Christenen beschouwden verjaardagen aanvankelijk als een heidens ritueel.

 15. Vanwege het geloof dat mensen worden geboren met "erfzonde" en het feit dat vroege verjaardagen waren gekoppeld aan "heidense" goden, beschouwde de christelijke kerk verjaardagsvieringen de eerste paar honderd jaar als slecht van zijn bestaan. Rond de 4e eeuw veranderden christenen van gedachten en begonnen de verjaardag van Jezus te vieren als de kerstvakantie. Deze nieuwe viering werd aanvaard in de kerk, gedeeltelijk in de hoop om mensen te werven die de Romeinse feestdag van Saturnalia al vierden.

 16. 5. Hedendaagse verjaardagstaarten zijn bedacht door Duitse bakkers.

 17. Hoewel het algemene idee om verjaardagen te vieren al over de hele wereld was begonnen op gang te komen - zoals in China, waar de eerste verjaardag van een kind specifiek werd geëerd - Kinderfeste, die uit de late 18e eeuw kwam Duitsland is de beste voorwaarde voor het hedendaagse verjaardagsfeest. Deze viering werd gehouden voor Duitse kinderen, of "kinder", en omvatte zowel verjaardagstaart als kaarsen. Kinderen kregen één kaars voor elk jaar dat ze leefden, plus een andere om de hoop op leven voor nog een jaar te symboliseren. De kaarsen uitblazen en een wens doen, was ook een onderdeel van deze feesten.

 18. 6. De industriële revolutie bracht heerlijke taarten naar de massa.

 19. 7. "The Birthday Song" was een soort remix.

 20. BONUS: Marie Antoinette zei niet: "Laat ze cake eten."

 21. Antoinette was eigenlijk maar een klein meisje toen Rousseau's werk werd geschreven. Hoewel het mogelijk is dat ze de zin van Rousseau had gelezen en deze citeerde op het beruchte moment (en daarom geen toon dove opmerking maakte over armoede), keurt Antoinette biograaf Lady Antonia Fraser deze theorie af.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407