Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Donkere chocolade # x27; s Voordelen voor de gezondheid van het hart zijn bitterzoet

# 6 Clean Home

 1. Het is Valentijnsdag en chocolade zal ongetwijfeld om ons heen zijn. We houden van het spul, en recente studies suggereren dat het misschien een van de voedingsmiddelen is die van ons houdt.

 2. De afgelopen jaren heeft de wetenschap vastgesteld dat mensen met een matige inname van pure chocolade hun risico op het ontwikkelen van bepaalde hart- en vaatziekten tot 37 procent kunnen verminderen. Maar er is een voorbehoud, het "donkere" in "donkere chocolade" is niet zo gemakkelijk te definiëren. (Dus hier komen de nerdy-dingen - als je alleen de snoepjes wilt, ga dan naar de conclusie van dit artikel.)

 3. The Heart of the Matter:

 4. Het percentage cacao en de kleur van chocolade blijken slechts een deel van het verhaal van "donkere chocolade" te zijn. Het echte voordeel van pure chocolade is te vinden in verbindingen die flavonolen worden genoemd en die als antioxidanten in het lichaam werken. Flavonolen hebben een bittere smaak en kunnen daarom worden geruïneerd, verminderd of verwijderd uit veel van de chocolade die we consumeren. Van een bepaald flavonol, epicatechine of EC, dat ook in rode wijn wordt aangetroffen, wordt gezegd dat het verantwoordelijk is voor veel van de effecten van donkere chocolade op een verhoogde bloedcirculatie naar het hart, de ledematen en de hersenen.

 5. Deze verhoogde circulatie naar de bloedvaten kan de reden zijn waarom we een verlaging van de bloeddruk zien bij mensen met de diagnose hypertensie. Een studie van het huidige onderzoek wees uit dat de doseringen van flavonolen die nodig zijn om de bloeddruk te verlagen, sterk varieerden van 30-1008 mg per dag. Hoewel sommige wetenschappers beweren dat chocolade 500 mg polyfenolen per 100 g chocolade kan bevatten (het gewicht van een standaard reep in winkels), is er de vraag of de chocolade die we in winkels kopen dit niveau bereikt.

 6. Een USDA-studie (die gegevens uit Nederland lijkt te zijn) vermeldde het flavonoïde-gehalte van voedingsmiddelen en vond dat 100 g pure cacaobonen 343 mg flavonolen bevatten (99 mg EC), maar donker chocolade had slechts een gemiddelde van 53,5 mg flavonolen (41,5 mg EC) en melkchocolade had een gemiddelde van 8,38 mg (6,31 EC). Dit zijn niveaus van Nederlandse chocolade, en ik kon geen gegevens vinden over of Amerikaanse chocoladebronnen meer of minder hadden. Ook werd het percentage cacao in deze donkere chocolade niet vermeld in deze gegevens.

 7. Het bloeddrukverlagende effect van donkere chocolade is mogelijk niet volledig afkomstig van flavonolen. Het magnesiumgehalte (tot 300 mg per 100 g chocolade) volgens één bron kan ook bijdragen aan de verlaging van de bloeddruk.

 8. :

 9. Ik weet het, ik weet het, dat is veel chemie en medisch jargon ... dus wat is de take-away boodschap van dit alles?

 10. Opkomend onderzoek suggereert dat chocolade misschien niet het junkfood is dat we ooit dachten dat het was. Het consumeren van matige hoeveelheden donkere chocolade kan cardiovasculaire voordelen hebben, maar de hoeveelheid nuttige flavonolen in in de winkel gekochte chocolade is onzeker. De effecten werden niet waargenomen bij mensen die vergelijkbare hoeveelheden melk en witte chocolade aten, waarschijnlijk omdat deze variëteiten niet voldoende hoeveelheden flavonolen bevatten. Hoewel ik het niet als gezondheidsvoedsel zou classificeren, is het eten van matige hoeveelheden donkere chocolade misschien een betere keuze bij het vervangen van een andere traktatie met veel calorieën, met name een andere soort chocolade.

 11. De statistieken die een afname van hart- en vaatziekten aantonen, zijn afkomstig van observationele studies. Dit betekent dat chocolade niet de oorzaak is, maar het is op een of andere manier gerelateerd. Verder onderzoek is nodig om te bepalen of alleen chocolade verantwoordelijk is voor de voordelen.

 12. Zie Dr. Katz's recente artikel over dit onderwerp om meer te lezen over voedsel waar we van houden en waar we van zullen houden.

 13. Voor meer van Michael Stanclift, N.D., klik hier.

 14. Klik hier voor meer informatie over natuurlijke gezondheid.

 15. Het is Valentijnsdag en chocolade zal ongetwijfeld om ons heen zijn. We houden van het spul, en recente studies suggereren dat het misschien een van de voedingsmiddelen is die van ons houdt.

 16. De afgelopen jaren heeft de wetenschap vastgesteld dat mensen met een matige inname van pure chocolade hun risico op het ontwikkelen van bepaalde hart- en vaatziekten tot 37 procent kunnen verminderen. Maar er is een voorbehoud, het "donkere" in "donkere chocolade" is niet zo gemakkelijk te definiëren. (Dus hier komen de nerdy-dingen - als je alleen de snoepjes wilt, ga dan naar de conclusie van dit artikel.)

 17. The Heart of the Matter:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407