Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Dus DAT # x27; S Waarom we Chia Seeds zouden moeten eten

Ik wed dat je geen idee had hoe Quinoa eruitziet als het groeit

 1. Chiazaden worden een steeds groter deel van de gezondheidsvoedselscene. En als je iemand bent die zich inspant om gezonder te eten, heb je misschien een paar chiazaadrecepten ingepakt. Deze kleine zwarte zaadjes zijn smaakloos - en ondergaan een hele koele gelatineuze transformatie als ze nat zijn - dus ze zijn gemakkelijk genoeg om in je dieet op te nemen. Maar heb je enig idee waarom je dit eigenlijk zou moeten doen?

 2. Zoveel als we van chiazaadpudding houden, vroegen we ons af of chia echt de hype waard was, dus we hebben het onderzocht - en wat we vonden was een volmondig ja. Als je meer goed voor je voedsel wilt toevoegen aan je dieet, is chia een geweldig ingrediënt om op te nemen. Hier zijn de vijf belangrijkste redenen waarom:

 3. 1. Ze zitten vol met ons favoriete ding: antioxidanten.

 4. Antioxidanten zijn niet alleen goed voor onze cellen - ze beschermen tegen de effecten van vrije radicalen - maar ze zijn ook geweldig voor onze huid. Dat kan in de toekomst minder rimpels betekenen.

 5. 2. Een kleine portie chiazaad heeft evenveel Omega-3-vetzuren in 2 eetlepels als 4 gram zalm.

 6. Het kan moeilijk zijn om de aanbevolen hoeveelheid Omega-3 vetzuren te krijgen zonder OD-ing op zalm. Chia zaden kunnen je helpen de filet een pauze te geven.

 7. 3. Chiazaden zitten vol met vezels.

 8. Twee eetlepels chiazaad bevatten 10 gram vezels, ongeveer 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Er wordt gezegd dat een vezelrijk dieet het risico op een aantal chronische ziekten vermindert.

 9. 4. Ze bevatten ook veel eiwitten.

 10. Vier gram voor elke portie (twee eetlepels). Dat klinkt misschien niet als veel, maar het klopt.

 11. 5. Chiazaden bevatten veel calcium.

 12. Dit is geweldig nieuws voor iedereen die niet van zuivel houdt. De zaden bevatten vijf keer meer calcium dan melk per ons.

 13. En kijk eens naar alle heerlijke dingen die je ermee kunt maken.

 14. Wilt u meer aandacht besteden aan het eten van gezond voedsel dat uw lichaam en geest op hun best houdt? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en neem deel aan onze Eat Well, Feel Great-uitdaging om te leren hoe u uw lichaam op de gezondste manier kunt voeden. We leveren elke dag tips, uitdagingen en advies in je inbox.

 15. Chiazaden worden een steeds groter deel van de gezondheidsvoedselscene. En als je iemand bent die zich inspant om gezonder te eten, heb je misschien een paar chiazaadrecepten ingepakt. Deze kleine zwarte zaadjes zijn smaakloos - en ondergaan een hele koele gelatineuze transformatie als ze nat zijn - dus ze zijn gemakkelijk genoeg om in je dieet op te nemen. Maar heb je enig idee waarom je dit eigenlijk zou moeten doen?

 16. Zoveel als we van chiazaadpudding houden, vroegen we ons af of chia echt de hype waard was, dus we hebben het onderzocht - en wat we vonden was een volmondig ja. Als je meer goed voor je voedsel wilt toevoegen aan je dieet, is chia een geweldig ingrediënt om op te nemen. Hier zijn de vijf belangrijkste redenen waarom:

 17. 1. Ze zitten vol met ons favoriete ding: antioxidanten.

 18. Antioxidanten zijn niet alleen goed voor onze cellen - ze beschermen tegen de effecten van vrije radicalen - maar ze zijn ook geweldig voor onze huid. Dat kan in de toekomst minder rimpels betekenen.

 19. 2. Een kleine portie chiazaad heeft evenveel Omega-3-vetzuren in 2 eetlepels als 4 gram zalm.

 20. Het kan moeilijk zijn om de aanbevolen hoeveelheid Omega-3 vetzuren te krijgen zonder OD-ing op zalm. Chia zaden kunnen je helpen de filet een pauze te geven.

 21. 3. Chiazaden zitten vol met vezels.

 22. Twee eetlepels chiazaad bevatten 10 gram vezels, ongeveer 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Er wordt gezegd dat een vezelrijk dieet het risico op een aantal chronische ziekten vermindert.

 23. 4. Ze bevatten ook veel eiwitten.

 24. Vier gram voor elke portie (twee eetlepels). Dat klinkt misschien niet als veel, maar het klopt.

 25. 5. Chiazaden bevatten veel calcium.

 26. Dit is geweldig nieuws voor iedereen die niet van zuivel houdt. De zaden bevatten vijf keer meer calcium dan melk per ons.

 27. En kijk eens naar alle heerlijke dingen die je ermee kunt maken.

 28. Wilt u meer aandacht besteden aan het eten van gezond voedsel dat uw lichaam en geest op hun best houdt? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en neem deel aan onze Eat Well, Feel Great-uitdaging om te leren hoe u uw lichaam op de gezondste manier kunt voeden. We leveren elke dag tips, uitdagingen en advies in je inbox.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407