Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Dus wat zijn de helden eigenlijk?

30 Slowcookerecepten die helemaal van nul zijn gemaakt

 1. Kappertjes - die zoute donkergroene dingen ter grootte van een erwt - zijn een van die ingrediënten die u veel ziet, maar die u misschien niet volledig begrijpt. Ze zijn alledaags in veel keukens: je vindt ze in mediterrane gerechten zoals kip piccata of spaghetti puttanesca, en in Franse gerechten zoals salade Nicoise. Ze geven een zoute, scherpe en azijnstoot aan recepten. Maar weet je wat kappertjes eigenlijk zijn en waar ze vandaan komen?

 2. Kappertjes zijn ingelegde bloemknoppen. Kleine kappertjes worden geplukt uit een struikachtige struik (Capparis spinosa), lang voordat de knoppen ooit bloeien. De kappertjes worden vervolgens in de zon gedroogd en later gepekeld of in zout verpakt. (Om kappertjes in recepten te gebruiken, is het een goed idee om ze eerst af te spoelen om al het overtollige zout of pekel te verwijderen.)

 3. Soms mogen kappertjes rijpen tot een vrucht die ongeveer zo groot is als een olijf. Deze worden verkocht als kappertjesbessen en zijn gepekeld om te worden gegeten zoals augurken of olijven. Het is gebruikelijk om ze te zien in een antipastischotel.

 4. Kappertjes zijn ook niet nieuw in de culinaire wereld - ze bestaan ​​al sinds de oudheid. Ze worden gekweekt in delen van Azië, het Midden-Oosten, het Middellandse Zeegebied, Noord-Afrika, Zuid-Europa, Turkije en Californië.

 5. Kappertjes oogsten is een moeizaam proces omdat ze alleen met de hand kunnen worden geplukt. Ze zijn te klein en delicaat om machinaal te worden geplukt, dus ze worden afzonderlijk geoogst. Dat maakt ze zo duur. Nadat ze zijn geplukt, worden kappertjes op grootte gesorteerd en vervolgens gedroogd, gepekeld of gezouten, verwerkt en verpakt. De kleinste maat, nonpareil genoemd, is de meest wenselijke en meest gebruikte in recepten.

 6. Probeer de volgende keer dat u wat zoute smaak aan uw gerechten wilt toevoegen, kappertjes. Ze zijn perfect voor het bijvullen van vis, kip of vlees, en je kunt ook kappertjes gebruiken in een saus, salade of op pizza. Je kunt een kapperentapenade of pesto proberen om op een crostini te serveren, of kappertjesbessen gemengd met andere gepekelde en ingemaakte groenten voor een antipastischotel.

 7. De mogelijkheden met kappertjes zijn eindeloos en slechts enkele gaan een lange weg. Hier zijn 17 manieren waarop kappertjes je recepten kunnen laten stralen:

 8. Kappertjes - die zoute donkergroene dingen ter grootte van een erwt - zijn een van die ingrediënten die u veel ziet, maar die u misschien niet volledig begrijpt. Ze zijn alledaags in veel keukens: je vindt ze in mediterrane gerechten zoals kip piccata of spaghetti puttanesca, en in Franse gerechten zoals salade Nicoise. Ze geven een zoute, scherpe en azijnstoot aan recepten. Maar weet je wat kappertjes eigenlijk zijn en waar ze vandaan komen?

 9. Kappertjes zijn ingelegde bloemknoppen. Kleine kappertjes worden geplukt uit een struikachtige struik (Capparis spinosa), lang voordat de knoppen ooit bloeien. De kappertjes worden vervolgens in de zon gedroogd en later gepekeld of in zout verpakt. (Om kappertjes in recepten te gebruiken, is het een goed idee om ze eerst af te spoelen om al het overtollige zout of pekel te verwijderen.)

 10. Soms mogen kappertjes rijpen tot een vrucht die ongeveer zo groot is als een olijf. Deze worden verkocht als kappertjesbessen en zijn gepekeld om te worden gegeten zoals augurken of olijven. Het is gebruikelijk om ze te zien in een antipastischotel.

 11. Kappertjes zijn ook niet nieuw in de culinaire wereld - ze bestaan ​​al sinds de oudheid. Ze worden gekweekt in delen van Azië, het Midden-Oosten, het Middellandse Zeegebied, Noord-Afrika, Zuid-Europa, Turkije en Californië.

 12. Kappertjes oogsten is een moeizaam proces omdat ze alleen met de hand kunnen worden geplukt. Ze zijn te klein en delicaat om machinaal te worden geplukt, dus ze worden afzonderlijk geoogst. Dat maakt ze zo duur. Nadat ze zijn geplukt, worden kappertjes op grootte gesorteerd en vervolgens gedroogd, gepekeld of gezouten, verwerkt en verpakt. De kleinste maat, nonpareil genoemd, is de meest wenselijke en meest gebruikte in recepten.

 13. Probeer de volgende keer dat u wat zoute smaak aan uw gerechten wilt toevoegen, kappertjes. Ze zijn perfect voor het bijvullen van vis, kip of vlees, en je kunt ook kappertjes gebruiken in een saus, salade of op pizza. Je kunt een kapperentapenade of pesto proberen om op een crostini te serveren, of kappertjesbessen gemengd met andere gepekelde en ingemaakte groenten voor een antipastischotel.

 14. De mogelijkheden met kappertjes zijn eindeloos en slechts enkele gaan een lange weg. Hier zijn 17 manieren waarop kappertjes je recepten kunnen laten stralen:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407