Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een andere manier om Saint Patrick's Day te vieren

De echte reden dure pastasmaak smaakt beter dan de goedkope dingen

 1. In weerwil van het pleidooi van zijn ouders om in Groot-Brittannië te blijven en van zijn vrijheid te genieten, was Saint Patrick hen ongehoorzaam en reisde hij vrijwillig terug naar Ierland, zich er goed van bewust dat deze reis zijn laatste zou kunnen zijn. Hij schrijft over hoe hij gevaren heeft doorstaan ​​in 'de ultraperifere gebieden waar niemand woonde en waar nog nooit iemand was doorgedrongen'. Patrick's bereidheid om terug te keren naar Ierland, een plaats waar hij veel vijanden had onder de niet-christelijke bevolking, leert ons de voordelen van moedig zijn en vooruitgaan, zelfs als ons wordt verteld dat niet te doen, of wanneer de kansen blijkbaar tegen ons zijn gestapeld . Het vermogen van Saint Patrick om het onbekende te omarmen, leert ons ook hoe belangrijk het is om vertrouwen te hebben in onze eigen mogelijkheden en kracht bij het betreden van moeilijke omstandigheden.

 2. Het leven van Saint Patrick leert ons ook een standpunt in te nemen tegen het materialisme. Bij zijn terugkeer naar Ierland om het christendom te verspreiden, 'werden [!vele

 3. Temidden van de fanfare en opgetogenheid op deze Saint Patrick's Day, zouden we er verstandig aan doen om de beschermheilige van Ierland te eren door ook zijn morele leer na te leven en zijn voorbeeldige karakter te personifiëren. We moeten onszelf eraan herinneren dat de nieuwsgierigheid, moed en nederigheid van Saint Patrick niet alleen onze eigen spiritualiteit nieuw leven kan inblazen, maar het kan ook helpen een meer bescheiden en gewetensvolle omgeving voor iedereen te creëren.

 4. Het leven van Saint Patrick, de bescheiden man uit Groot-Brittannië die aan de Romeinse slavernij ontsnapte en het christendom naar Ierland bracht in de vijfde eeuw, wordt jaarlijks gevierd op 17 maart. Ondanks het succesvolle christelijke zendingswerk van Saint Patrick en zijn aanwijzing als de primaire beschermheilige van Ierland, de dag waarop we zijn leven herdenken, is in verband gebracht met het dragen van schandalige kleding, het drinken van Guinness en overdreven dronken zijn. Zonder de vreugde en kameraadschap weg te nemen die veel mensen voelen wanneer ze Saint Patrick's Day vieren, moeten we ook Patrick's bewonderenswaardige karakter onthouden door zijn voorbeeld te volgen en zijn morele leringen na te leven.

 5. Saint Patrick werd geboren rond het jaar 387 na Christus in Groot-Brittannië, toen hij 16 jaar oud was, werd hij gevangen genomen door Ierse slavenhandelaren en als slaaf naar buurland Ierland gebracht, waar hij doorbracht ongeveer zes jaar in slavernij voordat hij ontsnapte en terugkeerde naar zijn huis in Groot-Brittannië. Jaren later besloot Saint Patrick terug te keren naar Ierland om het evangelie te prediken en de Ieren tot het christendom te bekeren. Zijn autobiografie "Bekentenis" kan ons helpen de details van zijn wonderbaarlijke leven, karakter en gedrag te onderzoeken.

 6. Saint Patrick schrijft in "Biecht" dat hij, in de eerste plaats, een ballingschap was, kennelijk ongeleerd, iemand die niet in de toekomst kan kijken. Door zich zijn eigen ervaring als een verbijsterde buitenlander in Ierland te herinneren met weinig hoop op overleven, toonde Patrick zijn empathie voor de minder bedeelde leden van de samenleving, zoals de armen, immigranten, vluchtelingen en asielzoekers, van wie velen de opleiding niet zouden hebben evenals fysiek en financieel vermogen om problemen als vervolging en geweld onder ogen te zien. Op deze Saint Patrick's Day kunnen we hulde brengen aan de patriot heilige van Ierland door vriendelijker en toleranter te zijn voor de meer kwetsbare leden van de samenleving door onze handen naar hen uit te steken en hulp te bieden wanneer we mensen in nood zien.

 7. Voor en tijdens zijn slavernij was Saint Patrick een 'arme onwetende waif' die het intellectuele vermogen ontbrak om zijn 'idioom en taal' te perfectioneren, zoals sommige van zijn collega's hadden gedaan. Zijn gebrek aan formeel onderwijs belette hem echter niet om kennis te zoeken. Hij benadrukte dat "wijsheid zal worden erkend in spraak, in begrip, en in kennis en in het leren van waarheid." Het leven van Patrick toont aan dat een gebrek aan scholing iemand niet intellectueel inferieur maakt en dat een gebrek aan opleidingsmogelijkheden iemand niet mag verhinderen kennis te zoeken. Het verhaal van Saint Patrick bevestigt dat een persoon kan worden geleerd door eenvoudigweg zijn geest te openen en na te denken over de 'waarheid' wanneer deze verschijnt. Het zou verstandig zijn om zijn voorbeeld te volgen door meer te doen aan het leren van actuele gebeurtenissen en het begrijpen van verschillen tussen de mensen om ons heen.

 8. Ondanks zijn jaren als slaaf verloor Saint Patrick de hoop nooit en bleef hij spiritueel groeien. Na te hebben volgehouden door "honger en naaktheid" in Ierland, geloofde Patrick dat God hem later in het leven beloonde "met zoveel gunst bij deze mensen [!de Ieren

 9. Op dezelfde manier leert het leven van Saint Patrick ons ​​om vertrouwen in onszelf te hebben wanneer we het onbekende tegemoet treden. In "Biecht" schreef Patrick over zijn strijd om te overleven in het ontsnappen aan slavernij door een mysterieus en onbevolkt land, terwijl hij niets te eten had. Jaren later, nadat hij was vrijgelaten en herenigd met zijn ouders, ontving Saint Patrick een brief van een Ierse man die hem vroeg terug te keren naar Ierland. Als een vrijgelatene wist Patrick niet zeker of hij de kracht of moed had om terug te keren naar een gevaarlijk land waar hij het land ooit als slaaf had belast.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407