Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een Brexit-uitsplitsing: hier is wat er gaande is met de EU en het VK

Zoete aardappeltoost is de gezondheidstrend die steeds beter wordt

 1. Britten gaan naar de peilingen in een /www.bbc.co.uk/news/uk-politics-33141819"}}"> nationaal referendum op 23 juni om mee te wegen op / www .electoralcommission.org.uk / __ data / assets / pdf_file / 0006/192075 / EU-referendum-question-assessment-report.pdf "}}"> een vraag die /www.economist.com/blogs/graphicdetail/2016/ 01 / graphics-britain-s-referendum-eu-membership "}}"> heeft een grote impact op de toekomst van Europa: moet het Verenigd Koninkrijk lid blijven van de Europese Unie of vertrekken?

 2. Als een mogelijk Brits vertrek uit de EU "}}"> dichterbij komt, werpt The WorldPost een blik op de voorwaarden, de belanghebbenden en de belangrijkste feiten in het debat voorafgaand aan de stemming.

 3. De term "Brexit" verwijst naar de mogelijke exit van Groot-Brittannië uit de EU - het politieke en economische partnerschap van 28 Europese landen.

 4. Het Verenigd Koninkrijk, bestaande uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland, houdt een referendum of een landelijke stemming over een mogelijke terugtrekking uit de EU.

 5. Het verzet van het VK tegen het EU-beleid is niet nieuw: het was terughoudend om in de eerste plaats toe te treden, en de critici van Groot-Brittannië in de Europese Unie hebben het "onhandig" van de EU genoemd staat - een zin die Stephen George bedacht in zijn boek uit 1998, An Awkward Partner: Britain in the European Community.

 6. In 1999 zijn 11 van de EU-leden toegetreden tot de eurozone, een monetaire unie die de nieuw gecreëerde euro als enige munteenheid heeft aangenomen. Terwijl het lidmaatschap groeide tot 19 staten, behield het Verenigd Koninkrijk in plaats daarvan zijn eigen valuta, het pond sterling.

 7. Britse premier David Cameron werd in 2010 aangesteld, te midden van kritiek op het lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk. Het anti-EU-sentiment nam toe na de Europese schuldencrisis en Cameron beloofde in januari 2013 dat als zijn conservatieve partij herkozen zou worden door een meerderheidsregering, hij Groot-Brittannië's lidmaatschap van de EU opnieuw zou onderhandelen. Hij beloofde een referendum te plannen over een mogelijke Brexit tegen 2017. Na de overwinning van de conservatieven in 2015 volgde het Britse parlement het referendum op en legde het wetgeving vast.

 8. Als het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat, wordt het de eerste lidstaat die ooit vertrekt.

 9. Britten gaan naar de peilingen in een /www.bbc.co.uk/news/uk-politics-33141819"}}"> nationaal referendum op 23 juni om mee te wegen op / www .electoralcommission.org.uk / __ data / assets / pdf_file / 0006/192075 / EU-referendum-question-assessment-report.pdf "}}"> een vraag die /www.economist.com/blogs/graphicdetail/2016/ 01 / graphics-britain-s-referendum-eu-membership "}}"> heeft een grote impact op de toekomst van Europa: moet het Verenigd Koninkrijk lid blijven van de Europese Unie of vertrekken?

 10. Als een mogelijk Brits vertrek uit de EU "}}"> dichterbij komt, werpt The WorldPost een blik op de voorwaarden, de belanghebbenden en de belangrijkste feiten in het debat voorafgaand aan de stemming.

 11. De term "Brexit" verwijst naar de mogelijke exit van Groot-Brittannië uit de EU - het politieke en economische partnerschap van 28 Europese landen.

 12. Het Verenigd Koninkrijk, bestaande uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland, houdt een referendum of een landelijke stemming over een mogelijke terugtrekking uit de EU.

 13. Het verzet van het VK tegen het EU-beleid is niet nieuw: het was terughoudend om in de eerste plaats toe te treden, en de critici van Groot-Brittannië in de Europese Unie hebben het "onhandig" van de EU genoemd staat - een zin die Stephen George bedacht in zijn boek uit 1998, An Awkward Partner: Britain in the European Community.

 14. In 1999 zijn 11 van de EU-leden toegetreden tot de eurozone, een monetaire unie die de nieuw gecreëerde euro als enige munteenheid heeft aangenomen. Terwijl het lidmaatschap groeide tot 19 staten, behield het Verenigd Koninkrijk in plaats daarvan zijn eigen valuta, het pond sterling.

 15. Britse premier David Cameron werd in 2010 aangesteld, te midden van kritiek op het lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk. Het anti-EU-sentiment nam toe na de Europese schuldencrisis en Cameron beloofde in januari 2013 dat als zijn conservatieve partij herkozen zou worden door een meerderheidsregering, hij Groot-Brittannië's lidmaatschap van de EU opnieuw zou onderhandelen. Hij beloofde een referendum te plannen over een mogelijke Brexit tegen 2017. Na de overwinning van de conservatieven in 2015 volgde het Britse parlement het referendum op en legde het wetgeving vast.

 16. Als het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat, wordt het de eerste lidstaat die ooit vertrekt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407