Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een groot gezin een gezonde maaltijd geven met een beperkt budget

Volle granen

 1. Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Als u een gezin van vier of meer hebt met een ruim budget, lijkt het misschien onmogelijk om warme maaltijden voor uw gezin te bieden die ook gezond zijn. Hoewel je je misschien geen biologische, bereide maaltijden kunt veroorloven, kun je afzonderlijke ingrediënten kopen en zelf gezonde maaltijden maken voor een fractie van de prijs. Door ingrediënten te vervangen, vooruit te plannen, helemaal opnieuw te koken en bulk in te kopen, kun je maaltijden bereiden voor je gezin die niet alleen lekker en voedzaam zijn, maar ook goedkoop.

 2. Koop voedingsmiddelen met één ingrediënt in plaats van bewerkte voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen met één ingrediënt, waaronder vlees, fruit en groenten, zijn meestal goedkoper dan bewerkte voedingsmiddelen kopen en veel goedkoper dan uit eten gaan. Profiteer van de verkoop van vers fruit en groenten, en koop andere nietjes in blik of ingevroren, zoals gestoofde tomaten in blik in plaats van tomatensaus en bevroren vlees in plaats van vers vlees.

 3. Bereid maaltijden in grote porties en bevries de restjes. Voor grote gezinnen, kook een grote pot soep, stoofpot, pasta of een grote ovenschotel. Gooi de overgebleven groenten of vlees die u mogelijk van vorige maaltijden heeft, in. Als er restjes zijn, vries ze dan in een Tupperware-bakje om op een andere avond te eten.

 4. Overweeg niet-dierlijke eiwitbronnen om bulk aan een maaltijd toe te voegen. Voeg bonen, tofu, kikkererwten, tempeh of soja toe aan maaltijden. Deze ingrediënten bevatten evenveel eiwitten als vlees, maar zijn veel goedkoper.

 5. Voeg ingeblikte vis toe aan stoofschotels. Ingeblikte vis is goedkoper dan bevroren of verse vis, en sommige ingeblikte vis, zoals witte tonijn en zalm, bevatten omega-3-vetzuren, die het risico op hartaandoeningen verlagen, volgens de Mayo Clinic.

 6. Recycle oude restjes tot nieuwe, gezonde maaltijden. De Mayo Clinic stelt voor om overgebleven rijst te gebruiken om rijstpudding te maken, of om overgebakken gebakken kip in soep of salade te gebruiken. Als het lijkt alsof je niet meteen een restje kunt gebruiken, gooi het dan niet weg en bevries het in plaats daarvan.

 7. Koop voedsel in bulk. Hoewel je in eerste instantie misschien meer geld moet neerleggen, zul je geld besparen door alles wat je nodig hebt in de vriezer te bewaren. Bovendien kunt u voorkomen dat u bedorven voedsel weggooit door bulkvoedsel in te vriezen totdat u het nodig hebt.

 8. Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Als u een gezin van vier of meer hebt met een ruim budget, lijkt het misschien onmogelijk om warme maaltijden voor uw gezin te bieden die ook gezond zijn. Hoewel je je misschien geen biologische, bereide maaltijden kunt veroorloven, kun je afzonderlijke ingrediënten kopen en zelf gezonde maaltijden maken voor een fractie van de prijs. Door ingrediënten te vervangen, vooruit te plannen, helemaal opnieuw te koken en bulk in te kopen, kun je maaltijden bereiden voor je gezin die niet alleen lekker en voedzaam zijn, maar ook goedkoop.

 9. Koop voedingsmiddelen met één ingrediënt in plaats van bewerkte voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen met één ingrediënt, waaronder vlees, fruit en groenten, zijn meestal goedkoper dan bewerkte voedingsmiddelen kopen en veel goedkoper dan uit eten gaan. Profiteer van de verkoop van vers fruit en groenten, en koop andere nietjes in blik of ingevroren, zoals gestoofde tomaten in blik in plaats van tomatensaus en bevroren vlees in plaats van vers vlees.

 10. Bereid maaltijden in grote porties en bevries de restjes. Voor grote gezinnen, kook een grote pot soep, stoofpot, pasta of een grote ovenschotel. Gooi de overgebleven groenten of vlees die u mogelijk van vorige maaltijden heeft, in. Als er restjes zijn, vries ze dan in een Tupperware-bakje om op een andere avond te eten.

 11. Overweeg niet-dierlijke eiwitbronnen om bulk aan een maaltijd toe te voegen. Voeg bonen, tofu, kikkererwten, tempeh of soja toe aan maaltijden. Deze ingrediënten bevatten evenveel eiwitten als vlees, maar zijn veel goedkoper.

 12. Voeg ingeblikte vis toe aan stoofschotels. Ingeblikte vis is goedkoper dan bevroren of verse vis, en sommige ingeblikte vis, zoals witte tonijn en zalm, bevatten omega-3-vetzuren, die het risico op hartaandoeningen verlagen, volgens de Mayo Clinic.

 13. Recycle oude restjes tot nieuwe, gezonde maaltijden. De Mayo Clinic stelt voor om overgebleven rijst te gebruiken om rijstpudding te maken, of om overgebakken gebakken kip in soep of salade te gebruiken. Als het lijkt alsof je niet meteen een restje kunt gebruiken, gooi het dan niet weg en bevries het in plaats daarvan.

 14. Koop voedsel in bulk. Hoewel je in eerste instantie misschien meer geld moet neerleggen, zul je geld besparen door alles wat je nodig hebt in de vriezer te bewaren. Bovendien kunt u voorkomen dat u bedorven voedsel weggooit door bulkvoedsel in te vriezen totdat u het nodig hebt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407