Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een leven in stop-motion: een reis van voordelen naar bekroonde jonge filmmaker

Ik wed dat je geen idee had hoe Quinoa eruitziet als het groeit

 1. Tegenwoordig woont hij in Boedapest en probeert hij het fulltime als filmmaker te redden. Terwijl "Disappear" zich op het internationale filmcircuit bevindt, regisseert De Vaan niet alleen een komische speelfilm "Moving Life", maar heeft hij ook de rechten verworven om een ​​speelfilm te regisseren op basis van een kort verhaal van auteur DBC Pierre. Hoewel de toekomst van De Vaan rooskleurig is, blijft het heden een strijd. Na zijn aankomst in Boedapest met alleen zijn spaargeld om hem door het begin van het jaar te dragen, ontstond zijn aantrekkingskracht voor de Hongaarse hoofdstad uit het bezit van een Nederlands paspoort en de wens om een ​​goedkope woning te vinden, idealiter met een filmindustrie. Ondanks de lage kosten van levensonderhoud in Hongarije, vindt Hendrikus het leven van een kunstenaar zonder financiële ondersteuning soms toch een uitdaging.

 2. "Op dit moment ben ik in een positie waar ik nauwelijks huur maak, en hoewel ik zoveel projecten in de pijplijn heb, is het soms een worsteling. Toen ik erachter kwam dat ik een finalist op het Mill Valley Festival, met de mogelijkheid om Pixar Studios te bezoeken en te netwerken met mensen in de branche, ik was verscheurd omdat ik simpelweg niet de middelen had om te gaan, "zegt hij," maar gelukkig, Tim Young, die runt de 'Young's Society of Outstanding Professionals'-organisatie die op het laatste moment mijn reis naar de VS heeft gesponsord. Het ene moment vind ik het moeilijk om de rekeningen te betalen, het andere moment heb ik plotseling deze sponsoring ontvangen en ik voel me ongelooflijk gelukkig. Ik voel dat mijn beslissing in het leven om deze droom na te streven, betekent dat ik met beide voeten in het zwembad ben gesprongen terwijl ik een beetje verdronk. "

 3. "Verdwijnen" volwassen onderwerp waarin "een man moet kiezen om uit zijn sociale en zakelijke paradigma's te stappen, om een ​​droom na te streven die hij veel te lang in zijn garderobe heeft opgesloten, "wint de interesse van de kijker. Het verhaal, dat verder gaat dan de verschillende interpretaties van de film, heeft de combinatie van De Vaan's vaardigheid en visie echter "Verdwijnen" in de sfeer van het festival gebracht en de aandacht getrokken van beïnvloeders in de filmindustrie.

 4. De korte film is misschien slechts vier minuten lang, maar het is een grote stap voor Hendrikus De Vaan in zijn reis om filmmaker te worden.

 5. Een verhaal over existentiële vragen vastgelegd in het medium stop motion, Hendrikus De Vaan's korte 4-minuten durende film "Verdwijnen", in eigen beheer gemaakt tijdens uitkeringscontroles, heeft bijval op filmfestivals ontvangen over de hele wereld. Van Danny Boyle tot Booker-Prize winnende auteur DBC Pierre, het liefdeswerk van de 25-jarige De Vaan heeft de aandacht in de kunstwereld gewekt en de jonge filmmaker in de schijnwerpers gezet.

 6. Hendrikus, zijn hele leven gepassioneerd door films, bracht het grootste deel van zijn jeugd door met een camera in de hand. Opgroeien op melkveebedrijven in Nieuw-Zeeland en op de leeftijd van 16 jaar een middelbare school zijn, was het leven nooit helemaal normaal voor Harrie, die een aantal banen met minimumloon werkte voordat ze make-up en special effects-kunstenaarschap studeerde voordat ze een 3 volgde -maandcursus Toegepaste film- en televisieproductie aan de Nieuw-Zeelandse Filmacademie, evenals studeren aan de Nieuw-Zeelandse film- en televisieschool.

 7. Harrie werkte al in de industrie terwijl hij een student was, en miste zelfs zijn afstudeerfeest omdat hij op scène was om een ​​film op te nemen. Ondanks zijn achtergrond in tv en film, voelde Harrie zich aangetrokken om beweging te stoppen.

 8. "Ik werkte aan een stop motion animatie muziekvideo en na animatie gestudeerd te hebben, wilde ik een korte film maken met een hoge productiewaarde. Ik had geen geld, maar ik dacht dat ik een stop motion-film kon maken. Hoewel ik dit medium meestal koos om budgettaire redenen, gaf ik er ook de voorkeur aan om deze route ook esthetisch te volgen. Misha Klein's stop-motion film 'Fred' was een enorme inspiratie voor mij en blies mijn geest, "zegt Harrie," heb ik de sprong gewaagd en reikte naar Misha, geen antwoord verwachtend maar dacht 'wat de hel'. Hij antwoordde echter wel, en we gingen een dialoog aan en toen ik aan de film begon te werken hij hielp ook door me feedback te geven. "

 9. Harrie begon zijn stop-motionfilm vanuit zijn Wellington-slaapkamer op 22-jarige leeftijd, die hij binnen 6 maanden ontgroeide en moest verhuizen naar het huis van zijn ouders in Taranaki, Nieuw-Zeeland, waar hij een professionele studio bouwde in de werkplaats van zijn vader.

 10. Hendrikus De Vaan in zijn zelfgemaakte studio tijdens de productie van "Verdwijnen"

 11. "Ik leefde toen in wezen met uitkeringen. Ik had geen geld, maar ik wilde de film maken. Ik wist dat ik er vrijwel niets mee kon doen als ik alles zelf maakte. Het heeft me een jaar gekost om alle rekwisieten, het landschap zelf te maken, ik doe graag veel met mijn handen, dus ik heb er enorm van genoten, maar het was arbeidsintensief. Toen duurde het een jaar om de animatie te maken. "

 12. "Werken zonder investeerders of een bemanning gaf me een zeer flexibel schema. Omdat ik geen officiële productiedeadline had, kreeg ik ook de tijd die ik nodig had om het budget dat ik miste te compenseren."

 13. De Vaan maakte in zijn eentje "Verdwijnen", met uitzondering van de muziek, waar hij samenwerkte met Lily Unsub, een bekende figuur in de elektronische muziekscene in Australazië.

 14. "Verdwijnen" verschijnt deze week op het Mill Valley Film Festival in Californië als finalist in de wedstrijd "Art of Amazing 4K", en de enige internationale inzending die in die categorie is geaccepteerd, maar het is niet de eerste keer dat het werk van de in Nederland geboren animator lovend wordt ontvangen. In augustus 2014 won De Vaan de jonge filmmakerprijs op het Shuffle Film Festival in Londen, samengesteld door regisseur Danny Boyle, Clio Barnard, Dexter Fletcher en Sally El Hosaini. "Verdwijnen" ook vertoond op het Nieuw-Zeeland International Film Festival, evenals tal van andere festivals.

 15. Hendrikus De Vaan met Danny Boyle op het Shuffle Film Festival, Londen, 2014

 16. Hendrikus heeft een eclectische achtergrond als het gaat om zijn ervaring in de filmindustrie. Van werken als grip, heeft lichttechnicus, make-up artist, animator, acteur, regisseur, producent en ook van achter de camera hem kennis van ingewijden in verschillende sectoren in de filmindustrie en een vermogen om effectief met alle afdelingen te communiceren. Om nog maar te zwijgen over het werken aan "Verdwijnen" heeft hem uitgerust met de essentiële vaardigheden die nodig zijn om een ​​film samen te stellen, waardoor De Vaan een kunstenaar wordt die de moeite waard is om in de toekomst naar uit te kijken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407