Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een nieuwjaar # x27; s resolutie die iedereen ten goede komt: een verbetering van hoe we onze voedselomgeving evalueren en vormgeven

Als opvoeder die onder de armoedegrens leeft, verlies ik nooit hoop voor mijn kinderen

 1. In een recent rapport van het McKinsey Global Institute werd benadrukt dat de wereldwijde financiële kosten van obesitas ongeveer $ 2 biljoen bedragen, ongeveer dezelfde kosten als oorlog en roken. Alleen al in de Verenigde Staten betalen we $ 344 miljard om de zorgkosten van diabetes te beheersen, een kosten die naar verwachting alleen maar zullen stijgen. Tegen 2050 voorspelt het Center for Disease Control dat 1 op de 3 volwassenen diabetes type 2 zal hebben. Een artikel getiteld The State of US Health (1990-2010) heeft ook aangetoond dat een ongezond voedingspatroon nu de belangrijkste oorzaak is van slechte gezondheid, overlijden en invaliditeit in Amerika.

 2. Tijdens de maand januari zullen miljoenen Amerikanen beginnen met het proces om hun gezondheid te verbeteren en te voorkomen dat ze een van deze statistieken worden. Mensen sluiten zich aan bij sportscholen, kopen dieetplannen die op televisie worden geadverteerd of drinken koffie met boter die wordt gepromoot als een voedingskrachtcentrale door beroemdheden. Deze goedbedoelde mensen zijn op zoek naar hulp en willen veranderen. Maar uiteindelijk houden deze plannen en doelen meestal niet vast en verliezen mensen de focus van gezondheid uit hun dagelijkse leven. Gelukkig hoeft dit niet het geval te zijn.

 3. Zou het niet geweldig zijn dat in plaats van miljoenen individuen hun eigen omgeving te laten veranderen, de samenleving efficiënter zou kunnen zijn door de focus te verleggen naar onze grotere voedselomgeving en culturele opvattingen over voedsel?

 4. Restaurants kunnen gezond eten gemakkelijk en net zo gemakkelijk maken als pizza meenemen. Kruidenierszaken zouden opnieuw kunnen worden ontworpen om klanten bewuster te maken met het kopen van ongezond voedsel zoals frisdrank, geraffineerde koolhydraten en chips; in plaats van kassa's te gebruiken die aan het einde van uw bezoek zijn gevuld met impulsaankopen.

 5. Deze voedingsverbeteringen beginnen realiteit te worden, maar restaurants en supermarkten hebben normen nodig om ernaar te streven. Onderzoekers zijn begonnen met het evalueren van onze voedselomgeving en helpen winkels en restaurants hun aanbod te verbeteren. Karen Glanz en haar onderzoeksteam van de Universiteit van Pennsylvania zijn pioniers in het veld en waren de eersten die een hulpmiddel ontwikkelden om de voedingskwaliteit van onze voedselomgeving te meten.

 6. In 2007 culmineerden hun inspanningen in de oprichting van de toonaangevende Nutrition Environment Measures Survey (NEMS). De tool is gemaakt om voedselbeschikbaarheid, prijs en voedingskwaliteitsverschillen tussen voedingsproducten bij winkels te meten. Het onderzoek is uniek omdat het goed gedefinieerde metingen omvat en betrouwbaar is op verschillende locaties. NEMS is sinds het begin aangepast en er zijn nu metingen gedaan om supermarkten, gemakswinkels, restaurants, verkoopautomaten en zelfs eetgelegenheden in nationale parken te evalueren. Sinds 2008 zijn meer dan 50 onderzoeken gepubliceerd met behulp van de enquêtes om binnenlandse en internationale voedselomgevingen te beoordelen.

 7. NEMS is een invloedrijk hulpmiddel geweest, maar het heeft verschillende updates nodig om onze toegang tot gezond en ongezond voedsel nauwkeurig te beoordelen. Momenteel benadrukt NEMS de verouderde voedingswetenschappelijke methode om alleen te focussen op totale calorieën en vetinname als de bepalende kenmerken van individuele voedingsproducten. Dr. Mozaffarian, de Dean of Tufts Friedman School of Nutrition and Policy, heeft verklaard dat ons voedingsonderzoek moet verschuiven van alleen het benadrukken van vetgehalte en calorieën naar het aanbevelen van werkelijke voedsel- en consumptiepatronen. Bij het toepassen van de NEMS-evaluatiehulpmiddelen om supermarkten, verkoopautomaten en gemakswinkels te beoordelen, worden verschillende tekortkomingen duidelijk.

 8. Bij het beoordelen van de voedselomgeving van supermarkten geeft de enquête de waarnemer opdracht om de beschikbaarheid en prijzen van gebakken versus normale chips en vetvrije versus volle hotdogs te controleren. Een winkel wordt als gezonder beschouwd als ze de gebakken en vetvrije variëteiten beschikbaar hebben en tegen een lagere prijs. Bovendien maken bevroren diners deel uit van de enquête en worden ze uitsluitend beoordeeld met alleen vetgehalte en calorieën. Als het product 9 gram totaal vet of minder bevat, wordt het als gezond beschouwd; het product wordt als ongezond beschouwd als het 10 gram vet of meer bevat. Niets anders wordt geëvalueerd, waarbij belangrijke factoren zoals natriumgehalte over het hoofd worden gezien of als het product is gemaakt met volle granen, groenten of gezonde eiwitkeuzes.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407