Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een recept voor een gezonde vakantie: 14 belangrijke ingrediënten

Ga gewoon.

 1. Door Susan Blumenthal, M.D. en Katherine Perez

 2. Zoals Ralph Waldo Emerson ooit zei: "de eerste rijkdom is gezondheid." Laten we, terwijl we nadenken over wat we het meest dankbaar zijn voor deze feestdagen, het belang van een goede gezondheid onthouden. Hoewel de vakantie voor velen boordevol vreugde en geluk is, kunnen ze ook stress toevoegen door te reizen, familieleden te bezoeken en dieet- en trainingsdoelen te handhaven. Hieronder staan ​​enkele belangrijke ingrediënten voor een recept dat een gelukkig en gezond vakantieseizoen garandeert:

 3. 1) Eet goed

 4. Op bijna elk evenement in deze tijd van het jaar is er een overvloed aan voedsel. Maar laat het vakantieseizoen de gezondheidswinst die je het hele jaar door hebt behaald niet ongedaan maken. Eet een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan fruit, groenten, vezels, volle granen, eiwitten en vitamines, en probeer calorieën, verzadigde vetten en zout te verminderen. Slim eten helpt een gezond gewicht te behouden en heeft op de lange termijn gezondheidsvoordelen, waardoor het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, beroerte, diabetes type 2, bepaalde kankers en andere ziekten wordt verminderd. Het handhaven van gezonde eetpatronen kan echter moeilijk zijn tijdens de vakantieperiode. Interactieve tools zoals My Plate, een visuele gids voor gezond eten, kunnen u helpen een voedzame maaltijd op te bouwen door gezond voedsel en hun portiegroottes tijdens dit feestelijke seizoen te definiëren. Om uw dieet op koers te houden, houdt u tijdens de vakantie een routineschema voor maaltijden aan, stapelt u uw bord met groenten en fruit, drinkt u veel water en eet u aandachtig en neemt u de tijd om van uw eten te genieten. Begin de ochtend met een gezond ontbijt, dat een boost van energie geeft en uw eetlust gedurende de dag helpt beheersen (krijg tips van de American Heart Association). Op vakantiefeesten, of u nu de maaltijd organiseert of voedsel meeneemt om te delen, maak recepten gezonder door vet, suiker en calorieën te verminderen. Enkele eenvoudige trucs om ongezonde ingrediënten in uw recepten te verminderen, zijn het gebruik van vetvrije kippenbouillon, het verminderen van de hoeveelheid olie en boter en het vervangen van room door vetvrije yoghurt of zure room. Kies bij het vullen van uw bord mager kalkoenvlees, volle granen, fruit, groenten, op bouillon gebaseerde soepen, salades en andere voedingsmiddelen die water en vezels bevatten. Een goede variëteit is ook belangrijk - bemonstering van een kleine hoeveelheid voedsel met verschillende texturen en kleuren kan helpen hunkeren te verminderen. Straf jezelf niet voor een beetje verwennerij - wees gewoon gematigd in je porties minder gezond voedsel en geniet van je favoriete dessert dit vakantieseizoen, maar doe dat in kleine hoeveelheden.

 5. 2) Veilig koken en eten

 6. Voedselveiligheid is erg belangrijk bij het bereiden van uw vakantiemaaltijden. Door voedsel overgedragen ziekten zijn verantwoordelijk voor ongeveer 3.000 sterfgevallen per jaar en 1 op de 6 Amerikanen wordt jaarlijks ziek van besmet voedsel of dranken. Om het risico op door voedsel overgedragen ziekten te verminderen, moet u alle vlees, gevogelte en zeevruchten veilig ontdooien, bereiden en bereiden. Houd bacteriën op afstand door bevroren vlees veilig te ontdooien in koud water in de koelkast of in een magnetron - nooit ontdooien of marineren op het aanrecht. Reinig oppervlakken, keukengerei en snijplanken grondig en was uw handen gedurende minstens 20 seconden na het aanraken van rauw vlees. Onreine oppervlakken en gereedschappen kunnen ziekteverwekkende bacteriën op andere voedingsmiddelen overbrengen. Minimaliseer het risico op kruisbesmetting door uw rauwe vlees, gevogelte, zeevruchten en eieren te scheiden van kant-en-klaar voedsel in uw winkelwagen, koelkast en snijplanken. Het controleren van de kleur van uw gekookt voedsel is niet voldoende om ervoor te zorgen dat het vrij is van bacteriële besmetting, dus gebruik een voedselthermometer om de juiste interne temperatuur van het vlees te waarborgen en volg veilige minimum kooktemperaturen. Bewaar bederfelijke levensmiddelen, inclusief restjes, binnen twee uur in containers in de koelkast of vriezer, omdat bacteriën zich snel kunnen vermenigvuldigen bij kamertemperatuur. Vergeet niet om ook fruit en groenten veilig te verwerken; was fruit en groenten voordat je ze eet en bereidt, zelfs als je ze pelt. Ten slotte, met het vakantieseizoen samenvallend met meer reizen en het koude / griepseizoen, was je je handen vaak en overweeg om handdesinfecterende middelen op alcoholbasis te gebruiken om de verspreiding van virussen en andere microben te voorkomen.

 7. 3) Wees actief

 8. 4) Blijf gehydrateerd

 9. 5) Beheer uw vakantiebieren

 10. 6) Stoppen met roken

 11. 7) Geniet van familie en vriendenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407