Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een Spaanse krachtpatser: de Latino-bijdragen aan New York

Algemene Vergadering

 1. Niettemin zijn de bijdragen van de Latino-bevolking niet beperkt tot de economie of de arbeidsmarkt; tegenwoordig zijn Latino's meer dan ooit aanwezig in de politiek en de overheid in de Verenigde Staten, maar ook in de kunst, de media, de academische wereld en de sport. Momenteel zijn 34 leden van het Huis van Afgevaardigden en drie Amerikaanse senatoren Spaans. In New York zelf zijn 18 staatswetgevers Spaans, terwijl 10 leden van de New York City Council hun oorsprong kunnen achterhalen in Latijns-Amerika.

 2. In de afgelopen decennia is de Spaanse identiteit van New York sterker geworden en tegenwoordig is het steviger dan ooit tevoren in de geschiedenis van de stad. Dankzij een grote mate aan de grote bijdragen die de Latino-bevolking aan de stad levert. Van guacamole en tequila tot Diego Rivera en Frida Kahlo, van Jose Marti en Galo Plaza tot Carolina Herrera en Narciso Rodriguez, van Jennifer Lopez en Marc Anthony tot Alex Rodriguez, Mariano Ramirez en Salma Hayek. Een lange lijst met namen en plaatsen, van referenties, sociale waarden en persoonlijkheden die hebben bijgedragen aan het creëren van een beeld van Hispanics dat wegloopt van de vooroordelen die mensen hebben als ze aan ons denken.

 3. In New York City en in het hele land bestaat de Latino-identiteit naast tientallen andere identiteiten en culturen van over de hele wereld. Een interactie die de bron is van de krachtige dynamiek die de Amerikaanse samenleving sinds haar oprichting kenmerkt. Terwijl we de maand van het Spaanse erfgoed vieren, is het belangrijk om te onthouden dat Latino's in New York en in de Verenigde Staten op elke denkbare manier zullen blijven bijdragen aan de grootsheid van dit land.

 4. CLACNY is de coalitie van Latijns-Amerikaanse consuls in New York en heeft als doel te werken aan gemeenschappelijke doelen voor de verbetering van de Latijns-Amerikaanse gemeenschap in het driestatengebied. Het werd opgericht in 2008 en omvat de consulaten van Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Peru, Uruguay en Venezuela. Panama en Paraguay zijn waarnemers.

 5. * Jose Luis Perez Gabilondo, consul-generaal van Argentinië * Jessica Jordan, consul-generaal van Bolivia * Ana Lucy Cabral Petersen, consul-generaal van Brazilië * Francisco del Campo, consul-generaal van Chili * Maria Isabel Nieto Jaramillo, consul-generaal van Colombia * Rolando Enrique Madrigal, consul-generaal van Costa Rica * Carlos Castillo, consul-generaal van Dominicaanse Republiek * Linda Machuca, consul-generaal van Ecuador * Sandra Marisol Cruz de Flores, consul-generaal van El Salvador * Pablo Garcia, consul-generaal van Guatemala * Hector Monroy, consul-generaal van Honduras * Diego Gomez Pickering, consul-generaal van Mexico * Maria Deyanira Tellez, consul-generaal van Nicaragua * Luis Alejandro Posse, consul-generaal van Panama * Fabiola Torres, waarnemend consul-generaal van Paraguay * Maria Teresa Merino de Hart, consul-generaal van Peru * Pauline Davies, consul-generaal van Uruguay * Calixto Ortega, consul-generaal van Venezuela

 6. Sinds lange tijd ondersteunen economen en academici het idee dat immigratie onmiskenbare economische voordelen oplevert: immigranten vergroten de beroepsbevolking als aanvulling op de inheemse bevolking; ze creëren banen door nieuwe bedrijven op te richten; en ze bevorderen innovatie door nieuwe ideeën en technologieën te ontwikkelen.

 7. Hispanics, de grootste immigrantengroep in de Verenigde Staten, zijn geen uitzondering. De effecten van hun bijdragen zijn zichtbaar in de economie op macroniveau, maar ook in het sociale weefsel van de vele steden en staten in Amerika die ze nu thuis noemen.

 8. New York is geen onbekende voor deze realiteit. Als het historische toegangspunt naar de Verenigde Staten van mensen uit de hele wereld, is New York City een bewijs van hoe immigranten enorme bijdragen leveren aan de economische, culturele, sociale en zelfs politieke structuur van dit land.

 9. In het driestatengebied van New York, New Jersey en Connecticut wonen 5,5 miljoen mensen van Spaanse afkomst, met name uit Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, Mexico, El Salvador, Ecuador en Colombia; maar ook uit Brazilië, Argentinië, Cuba, Peru en de rest van Latijns-Amerika. Alleen al in de staat New York identificeert bijna een op de vijf mensen zichzelf als Spaans of Latino.

 10. Hispanics vormen niet alleen een personeelsbestand. Ze genereren ook banen in hun gemeenschappen. In de VS zijn er 3,3 miljoen Spaanse bedrijven, 12 procent van het totale aantal bedrijven in het land. Er zijn meer bedrijven in Latijns-Amerika in de VS dan in de staten Georgia, Pennsylvania, Nevada en Massachusetts samen; en meer dan de totale bedrijven in Californië. New York en New Jersey zijn de 4e en 5e staat met het grootste aandeel van respectievelijk Spaanse bedrijven, in totaal meer dan 360.000 bedrijven en genereert bijna $ 37,5 miljard.

 11. Behalve ondernemers en bedrijfseigenaren, zijn Hispanics ook leraren, brandweerlieden, gemeenschapsorganisatoren, academici, onderzoekers, wetenschappers, Oscar-winnaars, kunstenaars, politieagenten, soldaten, muzikanten, atleten, veteranen, publiek dienaren, politici, astronauten, acteurs en koks. Ze vertegenwoordigen bijna 16 procent van de beroepsbevolking in de VS en zijn te vinden in elke branche op elk niveau van vaardigheden en professionalisering. Een op de zes werknemers in de VS is Latino.

 12. Het is geen toeval dat de Bronx, een van de provincies met de grootste regionale toename van de Spaanse bevolking, ook de grootste toename van de werkgelegenheid en de oprichting van bedrijven laat zien. Tussen 2009 en 2015 groeide de werkgelegenheid in de Bronx met 21 procent, sneller dan de Amerikaanse economie als geheel en sneller dan het gemiddelde met vijf gemeenten. Bovendien waren de provincies met de grootste daling van de werkloosheid tussen 2009 en 2015 - de Bronx en Brooklyn in New York en Hudson en Passaic Counties in New Jersey - ook degenen met een hoger percentage Spaanse bevolking met brede marges.

 13. Wanneer immigranten hun eigen bedrijf beginnen en hun belastingen betalen, profiteert de hele economie. Naarmate hun inkomensniveau groeit, geven ze meer uit aan andere lokale bedrijven. In de staat New York is Hispanics goed voor $ 43 miljard aan koopkracht, die naar verwachting $ 1,7 biljoen zal bereiken tegen 2019.

 14. Volgens het partnerschap voor een nieuwe Amerikaanse economie betaalden Spaanse huishoudens in de VS in 2013 bijna $ 124 miljard aan federale belastingen en bijna $ 67 miljard aan staats- en lokale belastingen. Alleen al in de staat New York, zij droegen $ 16,6 miljard bij aan federale, staats- en lokale belastingen. Een totaal van $ 7,4 miljard van die belastingen ging naar sociale zekerheid en $ 1,7 miljoen naar het Medicare trustfonds. En dit geldt niet alleen voor gedocumenteerde immigranten, maar ook voor mensen zonder papieren. Volgens het Instituut voor Belasting en Economisch Beleid betalen immigranten zonder papieren elk jaar $ 11,6 miljard aan staats- en lokale belastingen tegen een gemiddeld tarief van 8 procent, een aanzienlijk hoger tarief dan het tarief van 5,4 procent, waarbij de top 1 procent verdieners jaarlijks betalen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407