Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eet recht op oefening

De onderste regel

 1. Als het gaat om het kiezen van voedingsmiddelen die uw trainingsprestaties zullen verbeteren, zijn er een paar musts. Eet eerst altijd een gezond ontbijt. Dit is natuurlijk elke dag belangrijk, maar het is essentieel op de dagen dat sporten op je agenda staat. Als je het ontbijt overslaat, kun je je licht in het hoofd of lusteloos voelen tijdens het sporten.

 2. Begin uw dag met complexe koolhydraten en eiwitten.

 3. Te veel mensen vertrouwen op eenvoudige koolhydraten om de dag te beginnen. Maar een bagel of een kom ontbijtgranen zal je niet lang lang vol voelen. Probeer havermout, haverzemelen of warme of koude ontbijtgranen die veel vezels bevatten (minimaal vijf gram vezels per portie) en voeg dan wat eiwit toe, zoals een ei, wat melk of yoghurt. Als je pannenkoeken of wafels maakt, doe dan wat kaas in het beslag en leg er vervolgens pindakaas of amandelboter bovenop het eindproduct.

 4. Koolhydraten hebben een slechte rap gekregen dankzij de rage diëten van het afgelopen decennium, maar ze zijn eigenlijk de belangrijkste energiebron van het lichaam. Het is gewoon dat we in onze cultuur te veel vertrouwen op de eenvoudige koolhydraten die in zoete en bewerkte voedingsmiddelen worden gevonden, in plaats van op de complexe koolhydraten in volle granen, fruit, groenten en bonen. Het zijn de complexe koolhydraten waardoor je je langer comfortabel vol voelt. Volle granen, zoals haver, bruine rijst en gerst en voedingsmiddelen boordevol volle granen zoals volkorenbrood en volkoren pasta, hebben een blijvende kracht omdat je ze langzamer verteren dan de geraffineerde granen. Ze houden ook de bloedsuikerspiegel gestabiliseerd. Het komt erop neer dat ongeveer 70 procent van uw totale dagelijkse calorieën afkomstig moet zijn van koolhydraten, idealiter van de complexe variëteit.

 5. Eiwit helpt bepaalde cellen in ons lichaam te vervangen die zijn geprogrammeerd om na een bepaalde tijd uit te sterven. Rode bloedcellen sterven bijvoorbeeld na ongeveer 120 dagen uit en moeten worden vervangen. Eiwit helpt ook bij het reguleren van enkele essentiële lichaamsprocessen, zoals het open houden van bloedvaten, en eiwit levert energie wanneer koolhydraten schaars zijn. Volwassenen moeten ongeveer vijf gram eiwit per dag eten - en dit kan afkomstig zijn van gevogelte, vlees, vis, zuivelproducten, peulvruchten en zelfs pindakaas.

 6. Verhoog uw inname van groenten en fruit.

 7. Als het gaat om groenten en fruit, moet de aanbevolen "vijf per dag" het minimum zijn. Probeer elke dag fruit en groenten uit elke kleur van de regenboog te eten. Groenten en fruit bevatten vezels, antioxidanten en elektrolyten, die essentieel zijn voor je lichaam. Telkens wanneer u naar de supermarkt gaat, probeert u ten minste één ander fruit of groente te kiezen om aan uw dieet toe te voegen - diversiteit helpt het interessant te houden. Bewaar gedroogd fruit achter uw bureau of in uw sporttas.

 8. Eet deze vóór het sporten.

 9. Als het gaat om tanken voor een training, zijn vetarme levensmiddelen regel. Ze geven je meer energie dan voedingsmiddelen gemaakt met eenvoudige suikers, en vettig voedsel is de ergste vijand van een sporter. Enkele geweldige energievoeding voor de training zijn:

 10. Bananen zitten vol kalium en magnesium, mineralen die je moet aanvullen als je hard zweet.

 11. Bessen, druiven en sinaasappels

 12. Deze zitten allemaal vol vitamines en mineralen, zijn gemakkelijk in de darmen en geven je een snelle boost.

 13. Noten zijn een geweldige bron van eiwitten (en essentiële voedingsstoffen) en ze geven je duurzame energie.

 14. De meeste supermarkten hebben pakjes pindakaas met één portie die niet gekoeld hoeven te worden bewaard en die u gemakkelijk in uw sporttas kunt bewaren. Je kunt notenboter op een appel, crackers of een sneetje volkorenbrood smeren. Als je niet van pindakaas houdt, probeer dan amandel- of sojaboter.

 15. Als het gaat om het kiezen van voedingsmiddelen die uw trainingsprestaties zullen verbeteren, zijn er een paar musts. Eet eerst altijd een gezond ontbijt. Dit is natuurlijk elke dag belangrijk, maar het is essentieel op de dagen dat sporten op je agenda staat. Als je het ontbijt overslaat, kun je je licht in het hoofd of lusteloos voelen tijdens het sporten.

 16. Begin uw dag met complexe koolhydraten en eiwitten.

 17. Te veel mensen vertrouwen op eenvoudige koolhydraten om de dag te beginnen. Maar een bagel of een kom ontbijtgranen zal je niet lang lang vol voelen. Probeer havermout, haverzemelen of warme of koude ontbijtgranen die veel vezels bevatten (minimaal vijf gram vezels per portie) en voeg dan wat eiwit toe, zoals een ei, wat melk of yoghurt. Als je pannenkoeken of wafels maakt, doe dan wat kaas in het beslag en leg er vervolgens pindakaas of amandelboter bovenop het eindproduct.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407