Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Fiftysomething Diet: Is het tijd om vegan te worden?

Ik wed dat je geen idee had hoe Quinoa eruitziet als het groeit

 1. SPECIAAL VAN Next Avenue

 2. Door Maureen Callahan

 3. Ex-zwaargewicht kampioen Mike Tyson crediteert zijn veganistische dieet met het helpen hem 140 pond te verliezen. Ellen DeGeneres werd veganistisch na het kijken naar een documentaire over de wreedheid van de bio-industrie. Voormalig president Bill Clinton dineert al meer dan drie jaar in veganistische stijl om zijn hart te beschermen. Dit zijn slechts enkele van de vele Amerikanen die alle dierlijke producten van hun voeding verbieden, waaronder vlees, vis, eieren, zuivel en zelfs honing.

 4. Ze schakelen om verschillende redenen over. Sommigen proberen de planeet te helpen of dierenwelzijn te verbeteren. Anderen zijn ervan overtuigd dat de verandering hen zal helpen een langer, gezonder leven te leiden.

 5. Hebben ze gelijk? Zou een veganistisch dieet een gezonde keuze voor u zijn?

 6. Er is een groeiend aantal onderzoeken naar de voordelen en potentiële risico's van veganistische diëten en meer studies zullen zeker worden gedaan naarmate het regime aan populariteit wint.

 7. We hebben uit recente dieetstudies geleerd dat een veganistisch dieet mensen met diabetes en hartaandoeningen ten goede komt. Het lijkt er zelfs op dat het vermijden van dierlijke producten niet alleen helpt de effecten van deze ziekten te verlichten, maar ook de aandoeningen volledig kan voorkomen.   De wetenschap achter het dieet

 8. Cardioloog Cleveland Clinic Caldwell Esselstyn, Jr. heeft talloze rapporten gepubliceerd over hoe plantaardig eten helpt bij het uitroeien of afweren van hartziekten. Zijn meest eye-opening onderzoek, uitgebracht in 1995, ontdekte dat een plantaardig dieet, met name een dieet dat minder dan 10 procent van zijn calorieën aan vet onttrekt, niet alleen het cholesterolgehalte drastisch verlaagt, maar ook atherosclerose kan omkeren.

 9. "'S Werelds geavanceerde landen hebben gemakkelijk toegang tot overvloedig vetrijk voedsel; ironisch genoeg is het dit rijke dieet dat atherosclerose produceert," schreef Esselstyn in een rapport uit 2001. "Om een ​​coronaire hartziekte te behandelen, heeft een eeuw wetenschappelijk onderzoek een apparaatgestuurde, risicofactor-georiënteerde strategie opgeleverd. Veel patiënten die met deze aanpak worden behandeld, ervaren echter progressieve invaliditeit en overlijden. contrast, overtuigende gegevens uit voedingsstudies, bevolkingsonderzoeken en interventionele studies ondersteunen de effectiviteit van een plantaardig dieet en agressieve lipidenverlaging om hartaandoeningen te arresteren, te voorkomen en selectief om te keren. In essentie is dit een aanstootgevende strategie. het aannemen van deze strategie zou zijn dat de voedingsrichtlijnen van de Verenigde Staten een plantaardig dieet ondersteunen. "

 10. Clinton heeft advies gecrediteerd van Esselstyn en Dr. Dean Ornish, met wie hij sinds 1993 overlegt over zijn gezondheid, voor zijn verschuiving naar veganisme en het dramatische gewichtsverlies dat hij in 2010 heeft bereikt. "I besloot gewoon dat ik de risicovolle persoon was [!voor hartproblemen

 11. Meer recente studies hebben onderzocht hoe een veganistisch dieet diabetes type 2 kan beïnvloeden of helpen voorkomen. Een rapport uit 2009, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Reviews, vatte verschillende ontdekkingen samen. Onderzoekers ontdekten bijvoorbeeld dat vegetariërs en veganisten ongeveer de helft meer kans hadden om diabetes type 2 te ontwikkelen dan andere volwassenen. Verder, in klinische proeven met diabetici, verbeterde een vetarm veganistisch regime de bloedsuikerspiegel beter dan de diëten die traditioneel aan patiënten werden voorgeschreven.

 12. Onderzoekers denken dat deze resultaten in de eerste plaats een gevolg kunnen zijn van de over het algemeen hogere deelnemers aan gewichtsverlies bij veganistische diëten. Maar andere elementen van veganisme - zoals meer vezels, minder verzadigd vet en een lagere consumptie van sterk verwerkte koolhydraten - leken ook een rol te spelen.   Het laten werken

 13. Zoals elk dieet dat grote voedselgroepen weglaat - in het geval van veganisme, inclusief vlees, vis en zuivelproducten - zijn tekorten aan voedingsstoffen een risico voor degenen die niet goed opletten naar wat ze eten of geen slimme keuzes maken.

 14. Veganistisch zijn is misschien niet het enige pad naar een goede gezondheid, maar er is geen twijfel over mogelijk dat meer planten in uw voeding opnemen een verstandige zet is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407