Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Fijne feestdagen versus vrolijk kerstfeest: het laatste wat er ooit over gezegd moet worden

37 grappige tweets over bedrijfsfeestjes

 1. En nu een speciale opmerking voor mijn medechristenen die zoveel over de oorlog met Kerstmis praten. Ik begrijp het, lange tijd was het christendom dominant in de Verenigde Staten en vertegenwoordigde het de burgerlijke religie van het land. Maar Amerika gaat over de mensen die hier nu zijn, en dat is een veel diversere groep. En dat is goed! Het is tijd om op te houden dat alles om ons heen draait. Laten we ons in plaats daarvan aansluiten bij de bredere kring van de vele tradities die deel uitmaken van ons land. Trouwens, elke christen weet dat Kerstmis niet gaat over tentoonstellingen in winkelcentra, hoofdsteden of scholen, maar over een spirituele gebeurtenis die we het meest eren in onze families en onze huizen.

 2. Dit verhaal verschijnt in nummer 79 van ons wekelijkse iPad-magazine Huffington, beschikbaar op vrijdag 13 december in de iTunes App Store.

 3. Elk jaar beginnen sommige Amerikanen begin december aan een belachelijk retorisch ritueel dat rechtvaardige argumenten herwint over de vraag of mensen tegen elkaar moeten zeggen Happy Holidays of Merry Christmas. Deze vraag is één schermutseling in de bredere culturele en politieke strijd die onder het zwaar beladen kader van de 'oorlog tegen Kerstmis' komt!

 4. Aan de ene kant heb ik het gevoel dat dit allemaal onzin is en het helemaal niet de moeite waard is om erbij betrokken te zijn. Maar omdat iedereen het voordeel van de twijfel geniet, is het waar dat ons land ingrijpende veranderingen in de demografie ondergaat. We zijn religieuzer en cultureel diverser dan ooit tevoren en deze diversiteit zal automatisch een aantal sterke reacties oproepen. Bovendien hebben we een groeiende bevolking die zich niet verbonden voelt met een religieuze traditie en dit draagt ​​ook bij aan het nieuwe culturele landschap. Het is dus niet verwonderlijk dat degenen die gewend zijn dat het christendom de dominante religie in Amerika is, zich ongemakkelijk voelen in deze nieuwe realiteit.

 5. Dus beschouw dit als een inleiding om ons allemaal te helpen 'gewoon met elkaar op te schieten' tijdens dit 'vakantieseizoen.'

 6. Laten we beginnen met het feit dat er in december verschillende feestdagen zijn, waaronder Kerstmis, Hanukkah, Kwanzaa, Winter Solstice en de nieuw geslagen seculiere HumanLight. Ze willen allemaal, en verdienen het om erkend en gerespecteerd te worden.

 7. Dus dit brengt ons bij het debat Merry Christmas vs Happy Holiday dat niet ingewikkeld is en wordt opgelost met basisetiquette. Als je weet dat iemand een christen is die Kerstmis viert, moet je tegen hem zeggen: 'Vrolijk kerstfeest'. Zeg op dezelfde manier 'Gelukkige Chanoeka' tegen een persoon waarvan je weet dat die Joods is, enz.

 8. Bijvoorbeeld, tijdens de maand Ramadan zeg ik tegen mijn moslimvrienden 'Ramadan Mubarak' omdat het hen laat zien dat ik hun traditie erken en hen het beste wens terwijl ze de heilige tijd in hun kalender in acht nemen . Deze hoffelijkheid en respect moeten deel uitmaken van wat het betekent om in een pluralistische samenleving te leven en het is voor ons allemaal gemakkelijk aan te bieden aan degenen met wie we dicht bij staan.

 9. Als u echter de spirituele traditie van een collega, vriend of vreemdeling in de lift niet kent, maar hen een 'seizoensgroet' wilt aanbieden - een eenvoudige 'Happy' Vakantie 'is helemaal geen belediging of een denigratie van Kerstmis, of enige andere traditie. Het is een gepaste en inclusieve aanhef die erkent dat er veel manieren zijn waarop mensen het seizoen in acht nemen en je weet niet genoeg om specifiek te zijn.

 10. Dat is precies de reden dat veel winkels Happy Holidays gebruiken in plaats van Merry Christmas, omdat ze inclusief willen zijn en zoveel mogelijk dollars, ahem, mensen, in hun winkels willen ontvangen. Het gebruik van Happy Holidays is dus geen anti-kerst, het is pro-business en we willen toch niet anti-business zijn?

 11. Volgende op de lijst is de Holiday Tree ... ok, geen Holiday Tree meer. De gouverneur van Rhode Island heeft onlangs het juiste gedaan. Noem het maar een kerstboom, want dat is het. Nogmaals, dit is gewoon gezond verstand, we noemen het geen Holiday Menorah - het is voor Hanukkah, laten we de dingen gewoon noemen wat ze zijn en dan is het niet zo erg.

 12. Het lastigste deel van de hele 'oorlog tegen Kerstmis' is wat te doen aan vakantievieringen op openbare scholen en op openbaar terrein. Ook hier is inclusie de juiste weg. Wij zijn een natie die mensen met alle religieuze achtergronden en geen religieuze achtergronden is blijven verwelkomen. Gelijktijdige religieuze inclusie met scheiding van de kerk maakt deel uit van het complexe maar toch prachtige religieuze DNA van Amerika.

 13. Dus, laat duizend bloemen bloeien - laten we kerstliederen en Hanukkah-liedjes hebben; Kwanzaa-lessen, HumanLight-vieringen en heidense zonnewende-rituelen - laten we het allemaal doen. Het is zoveel leuker om een ​​breed net te werpen waar iedereen onze tradities samen kan vieren in plaats van alles weg te doen om de delicate gevoeligheden van enkele zeer stekelige weinigen te beschermen.

 14. Dus, Merry Christmas, christenen; Gelukkige Chanoeka, Joden; Super Solstice, Pagans; Hoera, Human Light Humanists; Vrolijke Kwanzaa voor de Afrikaanse Diaspora en voor iedereen samen - fijne feestdagen. Ik zie je op het feest!

 15. Er. De oorlog tegen Kerstmis is officieel voorbij.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407