Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Food For The Soul

 1. Ik kan je uit mijn persoonlijke ervaring vertellen dat, omdat ik mijn dieet heb veranderd van het trieste standaard Amerikaanse dieet naar een dieet dat veel hoger is in plantaardig voedsel, veel van mijn problemen met gastro-intestinaal ongemak, bloedsuikerinstabiliteit en lage energie zijn geleidelijk aan de kant van de weg gevallen. Ik heb ook een afname opgemerkt in de frequentie en ernst van opflakkeringen van een auto-immuunziekte die mijn huid aantast. Ik ben in staat om het verschil te detecteren wanneer ik uit de koers ben geraakt met mijn voedingskeuzes en ik vind het absoluut niet leuk hoe ik me voel wanneer dat gebeurt.

 2. Zoals mijn vriend, Venus DeMarco, overlevende van borstkanker, spreker en auteur van Fearless: My Journey That Healing Breast Cancer - en mijn leven, door geloof, eten, plezier, tegen mij zei , "Persoonlijk vind ik het geweldig om me goed te voelen! Als je dat eenmaal doet, is het moeilijk om terug te gaan naar een ongezond dieet."

 3. Dr. Fuhrman zei tijdens ons interview: "Amerikanen eten een dieet waarbij 90 procent van onze calorieën afkomstig is van voedingsmiddelen die niet de fytochemicaliën en antioxidanten bevatten die het menselijk lichaam is ontworpen om te functioneren De vijf tot tien procent die we eten is niet voldoende om gezond te zijn. In plaats van negentig procent bewerkte voedingsmiddelen en dierlijke producten en slechts tien procent vegetatie te eten, moeten we negentig procent vegetatie eten en misschien tien procent andere dingen." Daarom is het doel niet noodzakelijkerwijs om een ​​plotselinge extreme verandering in dieet aan te brengen of noodzakelijkerwijs veganist te worden. Integendeel, het geleidelijk veranderen van een dieet dat rijk is aan plantaardig voedsel (fruit, groenten, bonen, noten, zaden en volle granen) zal het effect hebben van het verminderen van de hoeveelheid dierlijke eiwitten (vlees, gevogelte, vis, zuivelproducten) en eieren) en geraffineerde koolhydraten die u consumeert en u wegleidt van het standaard Amerikaanse dieet. Hoe meer je je dieet in die richting kunt bewegen, hoe beter.

 4. Realistisch gezien kan het beginnen met het maken van nieuwe, gezondere eetgewoonten behoorlijk moeilijk zijn als we de gewoonte hebben om minder gezond voedsel te consumeren. Daar is een goede reden voor. In zijn artikel, De eenvoudige psychologie van gewoonten, oprichter van het Instituut voor de psychologie van eten, Marc David, legt uit: "Het onderscheidende kenmerk van negatieve gewoonten is dat ze van nature komen, weinig moeite doen om zich te ontwikkelen en snel een impuls krijgen van hun eigen dat moeilijk te compenseren is. " In feite is gebleken dat voedingsmiddelen die rijk zijn aan vetten en suikers, vooral die combinatie, een invloed hebben op onze hersenen die vergelijkbaar is met die van heroïne en cocaïne, waardoor deze voedingsmiddelen uiterst verslavend zijn.

 5. "Hoe ongezond uw dieet is," zei Dr. Fuhrman, "hoe verslavend het wordt en des te moeilijker u zult zijn om zelfs een andere manier te overwegen."

 6. Kleine stappen naar levensreddende veranderingen Laten we het hebben over enkele eenvoudige wijzigingen met krachtige resultaten. De eerste stap is om bewust te eten - dat wil zeggen, meer bewust te zijn van wat we binnenkrijgen. Het bijhouden van een voedingsdagboek kan heel eye-opening zijn omdat velen van ons vaak voedsel in onze mond stoppen zonder er zelfs maar aan te denken. Mindfulness omvat ook een klein beetje speurwerk. Kijk wat er in het voedsel zit dat we consumeren. Blijf uit de buurt van voedingsmiddelen met lijsten met ingrediënten die lang zijn en moeilijk uit te spreken namen en / of veel suiker, geraffineerde koolhydraten en gehydrogeneerde oliën bevatten die transvetzuren bevatten, waarvan is gevonden dat ze rechtstreeks verband houden met hart- en vaatziekten, kanker, en diabetes, onder andere gezondheidsproblemen.

 7. Om potentiële gezondheidsrisico's te verminderen, eet u meer hele voedingsmiddelen, voedingsmiddelen die dichter bij de bron zijn, met weinig of geen verwerking, zoals volle granen, in plaats van geraffineerde bloem, of noten en zaden als een bron van vet, liever gehydrogeneerde oliën. En doe een poging om de hoeveelheid plantaardig voedsel te verhogen. Eet bijvoorbeeld elke dag een grote salade met veel verschillende kleuren groenten. Voeg misschien wat bonen en zaden toe, evenals een gezonde dressing. Deze kleine toevoeging aan het dieet kan leiden tot zeer grote gezondheidsvoordelen. Het is ook lekker en tegelijkertijd vullend.

 8. Een andere kleine verandering met aanzienlijk rendement is het verwijderen van frisdranken en het vervangen van die door schoon water (bekijk mijn blog, The Magic of Water), en geleidelijk afnemende snoepjes, zoals cakes en koekjes, en zuivelproducten, zoals kaas en ijs. Bovendien kun je de vleesconsumptie verminderen door kleinere porties ervan te eten en de hele week door een maaltijd te proberen zonder vlees of dierlijke eiwitten. Bonenbonen zijn misschien een geweldige optie voor het diner op een avond. Of ga voor een volledige dag zonder vlees. Een grote trend die helpt bij het verminderen van de inname van vlees is "Meatless Monday." Je merkt misschien dat je je beter voelt en wilt uitbreiden tot meerdere dagen per week.

 9. "Eten is echt en echt het meest effectieve medicijn." ~ Dr. Joel Fuhrman

 10. Ik had een gesprek met een nieuwe arts in de kliniek waar ik op een dag werkte. We hadden het over mijn radioprogramma en ik had gezegd dat sommige van mijn recente interviews met voedingsdeskundigen waren, waaronder spreker en auteur van de bestseller, Eat To Live, Dr. Joel Fuhrman en nationale spreker, revalidatiespecialist en oprichter van Fully Alive Vandaag, Dr. Scott Stoll, die allemaal de gezondheidsvoordelen van een voornamelijk plantaardig dieet hadden besproken terwijl hij op het programma stond.

 11. "Dat is erg onverantwoordelijk." Zijn opmerking verbaasde me en even wist ik niet wat ik moest zeggen. Ik was van plan deze arts uit te nodigen voor een interview over zijn gezondheidsgroep zonder winstoogmerk, maar zijn reactie bracht me tot een tweede oordeel over mijn beslissing.

 12. "Het is verkeerd om mensen te adviseren geen vlees te eten. Het is erg ongezond," fronste hij terwijl hij een slokje dronk uit een kopje met de naam van een gefrituurde kip fastfoodketen erop gedrukt. Ik was verbijsterd door zo'n extreem negatieve reactie en bleef sprakeloos, ervoor kiezen om geen commentaar te leveren op de voedingswaarde van zijn recente gefrituurde kiplunch ... of van het maken van de uitnodiging voor het interview.

 13. De opmerkingen van de arts bleven me de afgelopen jaren bij en ik vroeg me af hoe hij zo'n onbuigzame positie kon behouden, gezien zijn eigen slechte voedingskeuzes. Gelukkig had ik de gelegenheid om te ventileren tijdens mijn interview met Dr. Michael Greger, een van de beste voedingsonderzoekers, oprichter van NutrionFacts.org en auteur van het bestverkochte boek How Not to Die. Toen hem werd gevraagd hoe te reageren op opmerkingen zoals die hierboven, verklaarde Dr. Greger: "Die arts mag in minstens 10 jaar geen medisch dagboek hebben opengebroken."

 14. Het voedingsonderzoek heeft keer op keer vastgesteld dat een dieet dat rijk is aan plantaardig voedsel (vers fruit en groenten, bonen, zaden, noten en volle granen), in plaats van het standaard Amerikaanse dieet (ironisch genoeg, het acroniem voor SAD), vermindert het risico op de meest dodelijke en invaliderende ziekten, waaronder kanker, hartaandoeningen en diabetes, om er maar een paar te noemen - evenals stemmingsstoornissen, zoals depressie en angst. Aan de andere kant zijn diëten met veel dierlijke eiwitten (vlees, gevogelte, vis, eieren en zuivelproducten), evenals geraffineerde koolhydraten (suiker, witte bloem en witte rijst) gekoppeld aan een toename van dodelijke ziekten, zoals zoals kanker en diabetes, evenals snellere veroudering. Uit een recent onderzoek in Korea bleek zelfs dat mensen met diabetes type 2 een aanzienlijk gewichtsverlies vertoonden, een significante vermindering van hun HbA1C (een maat voor de bloedsuikerspiegel gedurende een langere periode) en een betere controle van de dagelijkse bloedsuikerspiegel toen ze een veganistisch dieet volgden, terwijl degenen die een conventioneel dieet volgden dat meestal wordt aanbevolen voor diabetici, die positieve resultaten niet hadden. In een andere recente studie hadden deelnemers die zeven of meer porties fruit en groenten per dag aten, tweeënveertig procent minder kans op overlijden door welke oorzaak dan ook, vergeleken met degenen die de laagste hoeveelheid plantaardig voedsel aten.

 15. Bovendien heeft het onderzoek recentelijk een direct verband aangetoond tussen de hoeveelheid vers fruit en groenten die men eet en hun humeur. Mensen die meer van deze voedzame hapjes eten, voelen zich aanzienlijk kalmer, gelukkiger en energieker dan degenen die minder eten. De reden hiervoor is volgens Dr. Greger, die verschillende onderzoeken heeft beoordeeld, dat verse groenten en fruit veel neurotransmitters, dopamine en serotonine bevatten, evenals het hormoon melatonine, dat geluk, ontspanning verhoogt , rustgevende slaap en geheugen. Deze vertragen ook de effecten van veroudering op de hersenen en het lichaam. Bovendien is gebleken dat plantaardig voedsel het risico op depressie vermindert, ook omdat het zeer veel antioxidanten bevat, die de hersenen beschermen tegen oxidatieve stress, een van de oorzaken van depressie.

 16. "Voeding kan ongeveer driekwart van de gezondheidsproblemen oplossen waarmee de meeste mensen worden geconfronteerd. En niet alleen worden hun ziekten beter, maar ze voelen zich ook beter. Ze zijn gelukkiger, vreugdevoller en ze hebben meer energie, "zei Dr. Stoll tijdens ons interview.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407