Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Frambozen en bosbessen goed invriezen

Voordelen voor voedingsstoffen

 1. Donkere bessen - inclusief frambozen en bosbessen - behoren tot de beste voedingsbronnen van ziektebestrijdende antioxidanten. U kunt bessen op verschillende manieren in uw dieet opnemen. Meng ze in yoghurt of ontbijtgranen of voeg ze toe aan pannenkoeken of wafels. Bessen zijn delicaat en hebben een korte houdbaarheid. Als je meer bessen hebt dan je kunt gebruiken voordat ze slecht worden, probeer ze dan te bevriezen om hun levensduur te verlengen.

 2. Plaats de frambozen of bramen in een vergiet of een ander afdruiprek in het aanrecht.

 3. Spoel de bessen met koud water in het vergiet en laat ze een paar minuten in de gootsteen staan ​​om overtollig water te laten weglopen.

 4. Spreid de bessen in een enkele laag op een bakplaat of bakplaat en leg deze een paar uur op een aanrecht.

 5. Controleer de bessen regelmatig. Wacht tot ze volledig zijn opgedroogd voordat je ze naar de vriezer verplaatst.

 6. Plaats het bakplaat met de bessen erop in de vriezer. Laat het zachtjes rusten op een vlakke ondergrond zodat de bessen niet allemaal in één gebied verzamelen of van het blad vallen. Laat ze een nacht in de vriezer zitten om te zorgen dat ze helemaal doorvriezen.

 7. Verwijder het bakplaat uit de vriezer en breng de bevroren bessen over in vriesveilige zakken of containers.

 8. Sluit de zakken of containers luchtdicht af en plaats ze terug in de vriezer voor opslag.

 9. Donkere bessen - inclusief frambozen en bosbessen - behoren tot de beste voedingsbronnen van ziektebestrijdende antioxidanten. U kunt bessen op verschillende manieren in uw dieet opnemen. Meng ze in yoghurt of ontbijtgranen of voeg ze toe aan pannenkoeken of wafels. Bessen zijn delicaat en hebben een korte houdbaarheid. Als je meer bessen hebt dan je kunt gebruiken voordat ze slecht worden, probeer ze dan te bevriezen om hun levensduur te verlengen.

 10. Plaats de frambozen of bramen in een vergiet of een ander afdruiprek in het aanrecht.

 11. Spoel de bessen met koud water in het vergiet en laat ze een paar minuten in de gootsteen staan ​​om overtollig water te laten weglopen.

 12. Spreid de bessen in een enkele laag op een bakplaat of bakplaat en leg deze een paar uur op een aanrecht.

 13. Controleer de bessen regelmatig. Wacht tot ze volledig zijn opgedroogd voordat je ze naar de vriezer verplaatst.

 14. Plaats het bakplaat met de bessen erop in de vriezer. Laat het zachtjes rusten op een vlakke ondergrond zodat de bessen niet allemaal in één gebied verzamelen of van het blad vallen. Laat ze een nacht in de vriezer zitten om te zorgen dat ze helemaal doorvriezen.

 15. Verwijder het bakplaat uit de vriezer en breng de bevroren bessen over in vriesveilige zakken of containers.

 16. Sluit de zakken of containers luchtdicht af en plaats ze terug in de vriezer voor opslag.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407