Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezinsverlof in de VS en Europa: een vergelijking

Geen 'dieet'

 1. In sommige Amerikaanse bedrijven hebben nieuwe ouders gegarandeerd hun baan gedurende 12 weken na de komst van een nieuw kind. Deze wet werd in 1993 ingesteld door de Family Medical Leave Act. Het was een progressieve stap voor gezinsvriendelijk beleid in de VS, maar er is nog steeds geen mandaat dat organisaties hun werknemers gedurende die tijd betalen. Daarom lopen we nog steeds ver achter op de rest van de wereld.

 2. Helaas komen vanwege de beperkingen van FMLA "minder dan de helft van de werknemers in de particuliere sector in aanmerking voor verlof." In Zweden krijgen ouders 480 betaalde vakantiedagen per kind, die kunnen worden gebruikt tussen moeders en vaders, waardoor Zweden het meest genereuze land voor gezinsverlof ter wereld is. Maar veel andere Europese landen lopen niet ver achter. Spanje biedt 112 betaalde dagen, het Verenigd Koninkrijk biedt 280 dagen met 90 procent loon, Frankrijk biedt 112 dagen betaald en Italië biedt 140 dagen met 80 procent loon.

 3. En het is niet alleen Europa. Rusland biedt 140 dagen met 100 procent loon, Mexico biedt 84 dagen met 100 procent loon, Indonesië met 84 dagen met 100 procent loon en China biedt 90 dagen met 100 procent loon. Over de hele wereld zijn er wetten ingesteld om nieuwe ouders ten goede te komen in de eerste paar maanden. Zelfs Saoedi-Arabië biedt 70 vakantiedagen met 50 procent loon. In feite zijn Lesotho, Swaziland en Papoea-Nieuw-Guinea de enige andere landen die geen betaald zwangerschapsverlof opleggen, naast de VS.

 4. De VS moet inhalen - snel! Niet alleen is gezinsverlof goed voor gezinnen, het komt ook de economie ten goede. Een rapport van het Institute for Women's Policy Research toonde aan dat "bedrijven naast het vervangen van loon (wanneer betaald verlof door de werkgever wordt verstrekt) weinig kosten maken en in plaats daarvan een aantal substantiële voordelen ervaren." Het lijkt misschien niet intuïtief om te denken dat meer werkloos zijn voordelen voor werkgevers zou opleveren, maar onderzoek suggereert dat betaald verlof helpt werknemers te behouden en de kosten van de omzet te verlagen. Dit geldt met name voor laagbetaalde werknemers die meer kans hebben om weer aan het werk te gaan wanneer zij betaald verlof ontvangen. Ander bewijs suggereert dat betaald verlof zelfs de productiviteit en het moreel op de werkplek kan verhogen. Als werkende moeder weet ik dat ik nu veel efficiënter ben dan voordat ik kinderen kreeg. Wanneer ik werkende moeders in een projectteam heb, ben ik dankbaar omdat we allemaal weten hoe we de efficiëntie kunnen maximaliseren om het werk gedaan te krijgen - voor 17:30 uur. (zelfs als we ons later opnieuw moeten aanmelden).

 5. De Society for Human Resources Management meldt dat slechts 15 procent van de bedrijven een beleid voor gezinsverlof heeft dat verder gaat dan de federale eis. Working Mother magazine publiceert elk jaar een lijst van de 100 beste bedrijven, die allemaal volledig betaald verlof bieden. Het magazine kiest bedrijven op basis van voordelen, flexibele schema's en ander gezinsvriendelijk beleid voor moeders - en ook voor vaders! Je kunt hier de hele lijst bekijken.

 6. Sommige staten leiden ook de kosten voor uitgebreider verlof. Mijn huidige woonplaats, het District of Columbia, heeft wetten voor gezinsverlof vastgesteld die de FMLA-toegang uitbreiden tot werknemers in kleinere bedrijven, die minder tijd hebben op het werk, en biedt een langere periode van FMLA-verlof. De wet van Maryland garandeert een "flexibel" gebruik van ziekteverlof zodat werknemers die ziekteverlof verdienen via hun werkgevers, dit verlof kunnen gebruiken om voor een ziek kind of echtgenoot te zorgen. En de staat Washington heeft de eerste stap gezet in de richting van betaald verlof voor nieuwe ouders, en de onbetaalde gezinsverlofwet stelt werknemers in staat verlof te nemen om voor het kind van een binnenlandse partner te zorgen. [! 787 => 1140 = 1!

 7. Amerikaanse bedrijven kunnen het beter doen. Wanneer we achter Saoedi-Arabië staan ​​in een kwestie met betrekking tot vrouwenrechten, weet je dat er een probleem is.

 8. In sommige Amerikaanse bedrijven hebben nieuwe ouders gegarandeerd hun baan gedurende 12 weken na de komst van een nieuw kind. Deze wet werd in 1993 ingesteld door de Family Medical Leave Act. Het was een progressieve stap voor gezinsvriendelijk beleid in de VS, maar er is nog steeds geen mandaat dat organisaties hun werknemers gedurende die tijd betalen. Daarom lopen we nog steeds ver achter op de rest van de wereld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407