Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezinsvriendelijke werkplekken zijn goed voor het bedrijfsleven

Appeltaart van Joyce Maynard

 1. Dit is een interessant feit: wij zijn een klein bedrijf (49 werknemers) met ongeveer evenveel mannelijke als vrouwelijke werknemers en in de afgelopen jaren hebben 22 werknemers ons ouderschapsverlofbeleid gebruikt op de geboorte of adoptie van een kind - 17 mannen en 5 vrouwen. Dit is belangrijk omdat uit enig onderzoek blijkt dat een stigma zich hecht aan een man die ouderschapsverlof gebruikt, waardoor mannen worden ontmoedigd gezinsverlof te gebruiken, en dit heeft op zijn beurt een huiveringwekkend effect dat vrouwen ontmoedigt om ouderschapsverlof te gebruiken. Het is van cruciaal belang dat zowel vaders als moeders gebruik maken van dit verlof. En ik ben erg blij te kunnen melden dat dit bij ons bedrijf het geval is geweest.     Eén vader heeft vier verschillende keren volledig verlof genomen, telkens wanneer een van zijn vier kinderen werd geboren. Hij is een ongelooflijk waardevolle medewerker. Hij is ons hoofd van IT. En hij heeft geen beat gemist. Hij is elke dag een betere werknemer. En hij is niet alleen enorm productief, maar ook enorm loyaal en enorm gemotiveerd - en het feit dat we hem en zijn vrouw en zijn familie hebben ondersteund, is iets dat hij specifiek heeft aangehaald als een van de redenen waarom hij graag voor Pax World werkt. Vier keer heeft hij dit verlof opgenomen en vier keer heeft het bedrijf er, naast hij en zijn gezin, van geprofiteerd. Ik kan je vertellen dat het werkt.       Ongeveer een jaar geleden verzamelde ik werknemers die ons ouderschaps- en medisch verlof hadden gebruikt om te vragen naar hun ervaringen en of we iets konden doen om het programma of de ervaring te verbeteren. Het maakt ons loyaler, zeiden ze. Het maakt ons productiever. Het maakt ons tot een beter team. Het zorgt voor een sterker moreel. Daarom werken we hier graag. We weten dat het ondersteuning van bovenaf nodig heeft en we waarderen het dat het bedrijf om onze families geeft. Ik werd overweldigd door hun feedback. Het geeft me letterlijk kippenvel om die ontmoeting te herinneren.

 2. Dit artikel is afgeleid van een toespraak op "The Winning Workplaces: Paid Family Medical Leave Insurance Summit" in Manchester, New Hampshire.

 3. Gezinsvriendelijke werkplekken hebben veel voor hen, waaronder fatsoenlijkheid en billijkheid, het bevorderen van de rechten van vrouwen en het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van kinderen, om maar een paar grote namen te noemen voordelen. Maar ze bieden ook meetbare voordelen als het gaat om het bevorderen van bedrijven zelf en het bedrijfsleven als geheel.

 4. Een concurrentievoordeel Hoewel gezinsvriendelijke werkplekken per definitie meer meegaand zijn voor ouders, zijn ze vooral belangrijk voor vrouwen die te vaak worden geconfronteerd met een grimmige keuze tussen voor hun kinderen zorgen, hun gezin economisch ondersteunen en hun loopbaan bevorderen.

 5. Het meest elementaire dat gezinsvriendelijke werkplekken voor elk bedrijf doen, is dat bedrijf beter in staat te stellen vrouwelijke werknemers aan te trekken, te behouden, te ondersteunen en te bevorderen - en in het bijzonder om ze naar de hogere regionen van het management te brengen. En wanneer bedrijven dat doen, wanneer ze gender-diverse managementteams en gender-diverse boards bouwen, gebeurt er iets heel interessants - de bedrijven presteren zelfs beter.

 6. Het onderzoek naar de voordelen van gender-divers leiderschap is overtuigend - het is overweldigend. Wanneer vrouwen vooruitstrevend zijn in het bedrijfsleven - en met name wanneer vrouwen in grotere aantallen vertegenwoordigd zijn in raden van bestuur en in het senior management - profiteren bedrijven ervan.

 7. Het bevorderen van vrouwen en het bevorderen van genderdiversiteit en gelijkheid op de werkplek is niet alleen een kwestie van meer vrouwen in het senior management, of meer vrouwen in het bestuur, hoewel elk van deze belangrijk is; het is ook een kwestie van het juiste beleid, de juiste voordelen, de beste manier om mensen te behandelen en menselijk kapitaal te voeden. En hier levert gender-divers leiderschap opnieuw resultaten op, omdat waar vrouwen beter vertegenwoordigd zijn in senior leiderschap, bedrijven eerder geneigd zijn om gezinsvriendelijk werkbeleid aan te nemen.

 8. Bij Pax World hebben we gezinsvriendelijk beleid aangenomen omdat we het onderzoek hebben gezien en hebben gevolgd hoe goed gezinsvriendelijke bedrijven op de markt presteerden, en ik ben blij te kunnen melden dat onze ervaring overeenkomt met de Onderzoek. Eenvoudig gezegd, gezinsvriendelijk beleid werkt.      Pax World biedt een beleid voor gezins- en ziekteverlof met 12 weken betaald verlof voor nieuwe ouders, dat van toepassing is op plaatsing bij moederschap, vaderschap, adoptie en pleegzorg. Het verlof kan op elk moment tijdens het eerste levensjaar van het kind (of adoptie, of pleegplaatsing) worden opgenomen en kan met tussenpozen worden opgenomen zodat onze werknemer en hun echtgenoot hun vrije tijd kunnen organiseren op een manier die hun tijd met hun kind.

 9. Gelukkigere werknemers. Productievere werknemers. Hoger moraal. Toegenomen productiviteit. Verhoogde winstgevendheid. Ik kan je vertellen aan de hand van de gegevens en het onderzoek waar we elke dag naar kijken om bedrijven voor onze beleggingsportefeuilles te identificeren, maar ik kan je ook vertellen uit wat we zelf hebben geleerd in het managen van ons eigen bedrijf en proberen te oefenen wat we prediken , dat een goede zakelijke burger en een winstgevende, succesvolle onderneming onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

 10. Gezondere bedrijven Een goede zakelijke burger zijn, is natuurlijk niet de enige sleutel tot zakelijk succes. Vele andere factoren spelen uiteraard een rol. Er zijn redenen waarom bedrijven kunnen falen en slagen. Ik ben niet naïef. Gezinsvriendelijke werkplekken en goed ondernemerschap zijn misschien niet voldoende, maar wel een noodzakelijke voorwaarde.

 11. Omdat als u een goed product of een goede service aanbiedt, in een gezonde, groeiende industrie waar u competitief bent, u uiteindelijk achterop raakt bij uw collega's als u de centrale rol van menselijk kapitaal niet begrijpt en omgekeerd, zult u een concurrentievoordeel behalen als iedereen in uw bedrijf waardig wordt behandeld, als u accommodaties voor werknemers en hun gezinnen maakt, als u vrouwen aantrekt en promoot en bevordert, zodat uw bedrijf de zakelijke voordelen haalt die voortvloeien uit divers leiderschap.

 12. Het onderzoek is duidelijk en de ervaring van mijn bedrijf is duidelijk: een gezinsvriendelijk bedrijf is een gezond bedrijf, puur en simpel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407