Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van eieren

20 Spot-On Tweets voor mensen die een hekel hebben aan paddestoelen

 1. Welkom bij Ask Healthy Living - waarin u uw meest brandende gezondheidsvragen voorlegt en wij doen ons best om de experts te vragen en contact met u op te nemen. Een vraag hebben? Neem hier contact op en je zou kunnen verschijnen op Healthy Living!

 2. "Ask Healthy Living" is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor medisch advies. Raadpleeg een gekwalificeerde zorgverlener voor persoonlijk medisch advies.

 3. Zijn eierdooiers gezond?

 4. Dit is verwarrend. Eierdooiers staan ​​vooral bekend om hun hoge cholesterolgehalte. Maar de medische onderzoeksgemeenschap heeft geleerd dat cholesterol in de voeding een andere maat is dan cholesterol in het bloed, wat gepaard gaat met een verhoogd risico op een hartaanval en beroerte.

 5. Een recent onderzoek weerspiegelt het groeiende onderzoek, waaruit blijkt dat eiconsumptie geen effect had op het algehele cholesterolgehalte in het bloed van 115 gezonde volwassenen. Wat meer is, een ander recent onderzoek vond enig bewijs dat het eten van hele eieren HDL verhoogt - de hartbeschermende, "goede" cholesterol.

 6. "Er zijn veel grotere problemen in het Amerikaanse dieet dan cholesterol," zegt Drew Ramsey, MD een assistent-klinisch professor in de psychiatrie aan Columbia University College of Physicians Surgeons, die het verband bestudeert tussen levensstijlgedrag zoals voeding en psychische gezondheid. "Er zijn geen gegevens die erop wijzen dat het de grootste zorg van mensen over voedselkeuzes zou moeten zijn. Iedereen is het daarover eens: het echte probleem met diabetes en obesitas is het eten van te veel verwerkt voedsel."

 7. En er zijn verschillende voedingsstoffen die specifiek zijn voor de eierdooier die de algehele gezondheid helpen bevorderen. Eierdooiers zijn een van de rijkste voedingsbronnen van het B-complex vitamine choline, dat wordt geassocieerd met een betere neurologische functie en verminderde ontsteking. Er zijn ook aanwijzingen dat choline in de voeding helpt bij de ontwikkeling van de foetale hersenen wanneer zwangere vrouwen het eten. Een ander bijkomend voordeel van een dieet rijk aan choline is, nou ja, geluk.

 8. Choline wordt afgebroken tot bethane, dat wordt gebruikt tijdens de methylatiecyclus, wat op zijn beurt helpt bij het produceren van 'geluks'-hormonen zoals serotonine, dopamine, norephinefrine, legt Ramsey uit.

 9. Eidooiers bevatten ook twee carotenoïden, luteïne en zeaxanthine, die beschermen tegen verlies van het gezichtsvermogen. En, zoals we eerder hebben gemeld, hebben ze een grote dosis zwavel:

 10. Eieren bevatten ook veel zwavel, een essentiële voedingsstof die helpt bij alles, van vitamine B-absorptie tot leverfunctie. Maar zwavel is ook noodzakelijk voor de productie van collageen en keratine, die helpen bij het creëren en behouden van glanzend haar, sterke nagels en een stralende huid.

 11. De gezondheidsvoordelen van de dooier mogen eiwitten echter niet overschaduwen, die een caloriearme, vetarme bron van perfecte eiwitten zijn. In feite worden eieren beschouwd als de "gouden standaard" voor eiwitkwaliteit omdat hun aminozuren het meest verteerbaar zijn voor mensen.

 12. Maar hoewel eierdooiers zeker een gezond voedingsmiddel zijn, zijn ze niet vrijgegeven voor onbeperkte consumptie: Mayo Clinic beveelt aan om niet meer dan vier eieren per week te consumeren, wat het bedrag is dat ze vonden gezond zijn bij volwassenen.

 13. Heeft u een vraag? Vraag gezond leven!

 14. Welkom bij Ask Healthy Living - waarin u uw meest brandende gezondheidsvragen stelt en wij doen ons best om de experts te vragen en contact met u op te nemen. Een vraag hebben? Neem hier contact op en je zou kunnen verschijnen op Healthy Living!

 15. "Ask Healthy Living" is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor medisch advies. Raadpleeg een gekwalificeerde zorgverlener voor persoonlijk medisch advies.

 16. Zijn eierdooiers gezond?

 17. Dit is verwarrend. Eierdooiers staan ​​vooral bekend om hun hoge cholesterolgehalte. Maar de medische onderzoeksgemeenschap heeft geleerd dat cholesterol in de voeding een andere maat is dan cholesterol in het bloed, wat gepaard gaat met een verhoogd risico op een hartaanval en beroerte.

 18. Een recent onderzoek weerspiegelt het groeiende onderzoek, waaruit blijkt dat eiconsumptie geen effect had op het algehele cholesterolgehalte in het bloed van 115 gezonde volwassenen. Wat meer is, een ander recent onderzoek vond enig bewijs dat het eten van hele eieren HDL verhoogt - de hartbeschermende, "goede" cholesterol.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407