Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van wandelen: maak er een mensenrecht van

Muziek blijft bij je.

 1. "Wij zijn een volk van wandelaars", verklaarde de Amerikaanse chirurg-generaal Vivek Murthy vorige maand op de tweede nationale wandeltop. "Wandelen is een eenvoudig ding dat we kunnen doen" om Amerika gezonder te maken.

 2. Dat is de boodschap van zijn recente Call to Action over Walking and Walkable Communities, waarin het krachtige feit werd benadrukt dat "gemiddeld 22 minuten per dag lichamelijke activiteit - zoals stevig wandelen - kan aanzienlijk verminderen het risico op hartaandoeningen en diabetes "evenals andere slopende chronische ziekten.

 3. Dr. Murthy vertelde over een overvol publiek van 500 mensen uit 44 staten dat "we de infrastructuur in gemeenschappen moeten verbeteren om lopen gemakkelijker te maken." Het gaat om gerechtigheid, benadrukte hij. Het gaat erom ervoor te zorgen dat "iedereen in Amerika een goede kans heeft om gezond te zijn."

 4. Gelijke toegang tot een goede gezondheid was het thema dat tijdens de Walking Summit in Washington, DC doorklonk, opgezet door de Every Body Walk Collaborative en America Walks met sponsors in de gezondheidszorg, filantropie, het bedrijfsleven , non-profit en transportvelden.

 5. "De voordelen voor de gezondheid van wandelen zijn zo overweldigend dat het ontzeggen van toegang daartoe een schending van de fundamentele mensenrechten is," merkte de opening op van keynote-spreker Robert A. Bullard, oprichter van de Environmental Justice-beweging en Decaan van de School of Public Affairs aan de Texas Southern University.

 6. Verbluffende stilte greep de kamer terwijl Bullard een opeenvolging van Amerikaanse kaarten liet zien die illustreren hoe historische segregatie en huidige armoede sterk correleren met lage niveaus van wandelen en kansen voor kinderen, evenals hoge niveaus van obesitas, diabetes, hypertensie en hartaandoeningen. "Gezondheidsverschillen gebeuren niet zomaar per ongeluk," legde hij uit. Ze zijn de tragische erfenis van racisme en ongelijke economische kansen.

 7. "Vertel me je postcode en ik kan je vertellen hoe gezond je bent," zei Bullard. "Dat zou niet moeten zijn ... Alle gemeenschappen moeten recht hebben op een veilige, duurzame, gezonde, rechtvaardige, beloopbare gemeenschap."

 8. Ron Sims, die een deel van het eerste onderzoek sponsorde dat postcodes identificeerde als een ironische determinant van gezondheid, terwijl president van King County, Washington, het driedaagse evenement op een even krachtige toon sloot. "Als je parken, speeltuinen, gemeenschappelijke tuinen en brede trottoirs hebt, heb je goede gezondheidsresultaten," bood hij aan. "Als je leefbare gemeenschappen hebt, zullen kinderen het beter doen op school ... senioren zullen gezonder zijn."

 9. Hij putte uit zijn ervaring als activist in Afro-Amerikaanse buurten van Seattle, evenals voormalig plaatsvervangend Amerikaans minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, om het startpunt in kaart te brengen om gezonde gemeenschappen te bereiken : nieuwe of verbeterde trottoirs, betere verlichting, toegang tot water en groene ruimte. "Je hebt geen idee hoe krachtig je bent," zei hij tegen de honderden wandelende activisten in de kamer. "Ik kan niet genoeg benadrukken dat je een beweging bent die ervoor kan zorgen dat dit land zijn grote dromen waarmaakt."

 10. Het optimisme van Sims is gebaseerd op groeiend bewijs dat Amerikanen weer op de been komen. Het aantal lopende Amerikanen is sinds 2005 met 6 procent gestegen, volgens de federale Centers for Disease Control and Prevention. Dat levert 20 miljoen meer mensen op trottoirs en paden op.

 11. Amerikanen wandelen niet alleen voor hun gezondheid, maar ook voor ontspanning, gemeenschapsrelatie en het plezier ervan. Het Amerikaanse ministerie van Transport verbetert het leven voor mensen die wandelen of fietsen met het initiatief Safer People, Safer Streets van secretaris Anthony Foxx, waaraan meer dan 200 steden zijn toegetreden.

 12. Op de eerste dag van de top begroette Capitol Hill meer dan 150 wandelende advocaten, die 147 congresleden uit 33 staten ontmoetten, vrijwel gelijk verdeeld tussen republikeinen en democraten. De top trok meer dan 520 deelnemers, 30 procent meer dan de eerste top in 2013 en was racistisch en regionaal divers.

 13. De boodschap van de top om als een fundamenteel recht te lopen, trok nieuwe aandacht aan groepen die het meest te lijden hebben van onveilige straten: gekleurde mensen, mensen met lage inkomens, ouderen, kinderen en gehandicapten.

 14. Statistieken die vaak werden geciteerd in workshops en gesprekken in de gangen omvatten:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407