Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hart-gezonde granen, groenten, bonen en zoete aardappelschotel met voordelen

IN VERBAND ...

 1. Verhit gekookte bonen (of blik) in een pan op het fornuis om op te warmen en van het vuur te halen. Neem een ​​staafmixer en zoem de bonen een beetje. Sommige bonen worden gepureerd en sommige blijven intact. Giet de bonen op de gierstkorst en verdeel gelijkmatig.

 2. Verhit een gietijzeren koekenpan op het fornuis tot middelhoog vuur, voeg 1 theelepel olijfolie (of een kwart kop groentebouillon) toe en voeg ui en collards toe. Bestrooi met tamari-tarwevrije sojasaus. Bak 5-7 minuten, af en toe roeren. Voeg nu de gekookte ui en collards toe als de derde laag van de taart.

 3. Neem de gewassen zoete aardappel, snijd ze in kleine vierkantjes, voeg ze toe aan een pot op het fornuis met een beetje zout en een half kopje water. Stoom, afgedekt, gedurende ongeveer 15 minuten of tot het zacht is (houd de huid aan). Tap het resterende water af en bewaar het. Pureer de zoete aardappel met de staafmixer. Voeg indien nodig een beetje van het opgeslagen water toe. Verdeel nu de zoete aardappel over de taart als de bovenkant. Garneer de bovenkant met de gehakte peterselie. Serveer zoals het is, terwijl het warm is. Wanneer je dit voor later bereidt, bak je het in de voorverwarmde oven op 350-375 graden F gedurende ongeveer 25 minuten, of tot het volledig is opgewarmd, voordat je het serveert. Opmerking: als je bonen vanaf nul wilt gebruiken, bekijk dit dan! Genieten!

 4. Klik hier voor meer informatie over voeding en voeding.

 5. Wat we eten doet er echt toe. Studies tonen aan dat echt, geheel, plantaardig voedsel het beste is voor het voeden van ons lichaam, het voorkomen van hartziekten, diabetes - en, ja, zelfs kanker. De onderstaande Heart-Healthy Graan, Groente, Boon en Zoete Aardappel Ovenschotel is een heerlijk (tarwe- en glutenvrij) gerecht dat zulke voordelen biedt.

 6. Mijn 35-jarige neef, Harry, heeft onlangs een grotendeels op plantaardige voeding gebaseerde manier van eten overgenomen. Dit is week vijf voor hem en hij heeft al 17 pond verloren, maar het verliezen van gewicht was niet de bedoeling van Harry - omdat hij op 6 voet lang en 190 pond niet als overgewicht wordt beschouwd. Het gewichtsverlies was een voordeel. Harry's echte motivatie was jaren van pijn.

 7. Sinds de leeftijd van 20 jaar lijdt Harry aan de pijn van reumatoïde artritis. In de loop der jaren heeft hij een aantal medicijnen gebruikt om de ziekte te bestrijden, maar elke keer zou het medicijn zijn effectiviteit verliezen en zou de pijn terugkeren. In december 2012 had zijn arts niets anders te bieden en omdat Harry een paar jaar geleden een merkbare afname van zijn symptomen had ervaren tijdens een korte periode van een voornamelijk plantaardig dieet, zag hij terugkomen op deze manier van eten als zijn enige hoop. Deze actieve vader van twee jonge kinderen moest dringend pijnvrij zijn.

 8. Zijn beslissing om aan deze gezonde, plantaardige manier van eten te beginnen, viel toevallig samen met mijn idee om "beginners" (zoals mijn neef) een handvol eenvoudige recepten te leren om ze te helpen begonnen. Ik wilde diegenen met beperkte kookvaardigheden helpen, 40 uur per week werken met weinig tijd om te koken - maar zeer gemotiveerd om te leren - en ik zocht iemand, zoals Harry, die ongeveer twee uur per week wilde investeren in een kookles gericht op gemakkelijke overgang naar deze eetlevensstijl. Het was perfect voor ons allebei!

 9. Hier is hoe Harry deze manier van eten met veel complexe koolhydraten maakt. Hij eet meestal echt, heel voedsel - volle granen zoals bruine rijst, havermout, quinoa en gierst - en veel verse, bevroren en zelfs ingeblikte groenten. Elke dag zijn bladgroenten zoals boerenkool inbegrepen. Hij eet één tot twee porties bonen per dag (kikkererwten, zwarte bonen en andere) boordevol plantaardige eiwitten. Hij eet fruit dat vooral in onze regio wordt geteeld, zoals appels, peren en bessen. Hij heeft noten voor snacks, eet geen dierlijke producten (of heel weinig) en geen verwerkte suiker of high-fructose glucosestroop. Hij kiest voor kleine porties desserts gezoet met bruine rijststroop, ahornsiroop of misschien een beetje vruchtensap, meerdere keren per week, en neemt zelfs een beperkte hoeveelheid plantaardig bereid voedsel op. Harry heeft zijn zoutinname sterk verminderd, en alleen gebruikt bij het koken; en als hij olie gebruikt, kiest hij meestal olijfolie, in kleine hoeveelheden. Hij gaat minder vaak eten - ongeveer een keer per week in vergelijking met om de andere dag - en oefent veel discretie uit. En Harry's nieuwe favoriete drankje is water.

 10. Als gevolg hiervan zegt Harry dat zijn pijn enorm afneemt - "van een zeven naar een twee." Deze daling begon rond week twee en blijft tot week vijf afnemen. Daarom blijft hij deze eetlevensstijl met enthousiasme voortzetten en blijf ik genieten van het leren van hem snelkoppelingen die hem zullen helpen dit werk - voor het leven! " [! 1422 => 1140 = 1!

 11. Ingrediënten: 1 kop gierst, gekookt 2 kopjes bruine bonen, gekookt (ingeblikt kan worden gebruikt) 1 grote ui, in halve maan gesneden stukken 4 grote collard bladeren, dun gesneden Een kwart theelepel zeezout 1 eetlepel tamari, glutenvrije sojasaus 1 grote zoete aardappel Een kwart kopje verse peterselie, fijngehakt Meet 1 kopje gierst in een kleine pot, vul met water en spoel de gierst. Giet water weg. Voeg 2,5 kopjes schoon, gefilterd kraanwater of bronwater toe, met een snufje zeezout. Breng aan de kook, zet lager om te sudderen, dek af en kook gedurende 25 minuten. Als de gierst gaar is, druk je hem in een taartvorm als de korst.

 12. Voor gezondere plantaardige recepten en tips kunt u zich aanmelden voor mijn gratis nieuwsbrief.

 13. Klik hier voor meer informatie van Meg Wolff.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407