Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het is tijd om alle bazen kwijt te raken

De echte reden dure pastasmaak smaakt beter dan de goedkope dingen

 1. Ik was heel blij om de recente kop in de Washington Post te lezen: "Zappos om afscheid te nemen van de bazen." De internet-schoenenwinkel elimineert functietitels en vervangt hun traditionele bedrijfsbureaucratie door een holacratie, een organisatie die draait om het werk dat moet worden gedaan in plaats van de mensen die het doen.

 2. Fotocredit: InVision

 3. "Het holacratieconcept," legt de Post uit, "is het geesteskind van managementconsulent Brian Robertson, een seriële softwareondernemer die zegt dat hij het idee lanceerde nadat hij zich realiseerde dat hij 'meer geïnteresseerd was in hoe we samengewerkt 'dan in zijn eigen werk. Het concept heeft een aantal spraakmakende toegewijden - Twitter-mede-oprichter Evan Williams gebruikt het in zijn nieuwe bedrijf, Medium, en time management goeroe David Allen gebruikt het zijn bedrijf runnen - maar Zappos is veruit het grootste bedrijf dat het idee heeft overgenomen. " Ik ken Zappos goed, ons bedrijf overlegde enkele jaren geleden met Tony Hsieh en zijn team; het is volledig in karakter voor hen om zo'n gedurfde en beslissende stap te zetten.

 4. Zoals ik in mijn boek schreef: Upgrade:

 5. "Al vroeg realiseerde ik me dat het waardevol was om mijn vocabulaire te veranderen. Ondergeschikte, werknemer en personeel werden collega en team, want uiteindelijk zijn we allemaal op de werkplek. Toen ik begon als CEO bij de Creative Class, ik vertelde mijn teamleden dat ik niet hun baas was. ”Noem me alsjeblieft geen baas, stuur me geen goedkeuringen zoals ik ben je baas, vraag geen goedkeuring om op vakantie te gaan. is geen vakantie-aanvraagformulier, "zei ik." We zijn allemaal collega's. Je wordt betaald voor je expertise. Ik ga geen prestatiebeoordelingen doen of statusrapporten verwachten. Het is aan jou om je eigen werklast te beheren, te beheren de klanten, en om een ​​kwaliteitsvolle service te leveren. '

 6. 'Het kan me niet schelen wanneer u werkt, hoe u werkt of waar u werkt', vertelde ik hen. Een paar van hen begrepen het niet en wilden zich toch bij mij melden. Ik moest ze er constant aan herinneren dat ze mijn in-box niet met zulke kleine dingen moesten vullen. 'Geweldig, je gaat op vakantie met je kinderen en controleert geen e-mail,' zou ik antwoorden. 'Veel plezier. Zoek een collega om uw klanten te beheren en zorg ervoor dat uw klanten weten hoe ze te bereiken. ''

 7. Ik dacht aan die gesprekken toen ik burgemeester Richard Daley interviewde. "Ik kan me geen enkele keer herinneren dat ik burgemeester was waar een probleem zo cruciaal was dat mijn personeel me midden in de nacht moest wakker maken", vertelde hij me. "Ik heb zeer competente managers ingehuurd die wisten dat ik verwachtte dat ze hard zouden werken. Ze wisten dat ze niet bang konden zijn om een ​​beslissing te nemen. Soms waren de beslissingen goed en soms moest er een andere aanpak zijn. Het belangrijkste is dat de beslissing werd genomen. "

 8. Josh Patrick, de oprichter en directeur van een financieel adviesbureau, is het daarmee eens. "Een van de dingen die we constant aan medewerkers vertelden," schreef hij in het blog van de New York Times You're The Boss, "was de volgende uitspraak: 'Jij bent de expert in je werk. Het heeft enkele jaren geduurd voordat sommige van onze mensen het echt geloofden, maar sindsdien heb ik deze mantra in mijn zakelijke leven gebruikt. hun mening over de beste manier om iets voor elkaar te krijgen. Dit kan allerlei voordelen opleveren. "

 9. Het doel van teamleden en collega's is om waarde, vaardigheden en expertise toe te voegen. Managers kunnen en moeten hun mensen mogelijk maken en zelfs ontketenen, maar ze hebben geen controle over hen. Ik ben niet de baas van mijn team, maar ik ben beschikbaar voor feedback en input. Als ze mijn gedachten willen onderzoeken, staat de deur altijd open.

 10. Het doel van Zappos is om meer mensen ertoe aan te zetten de leiding over zichzelf te nemen. Uit ervaring gesproken, ik kan bevestigen dat het werkt.

 11. Rana Florida is de auteur van het bestverkopende boek Upgrade, Taking Your Work and Life van Ordinary naar Buitengewoon.

 12. Ik was heel blij om de recente kop in de Washington Post te lezen: "Zappos om afscheid te nemen van de bazen." De internet-schoenenwinkel elimineert functietitels en vervangt hun traditionele bedrijfsbureaucratie door een holacratie, een organisatie die draait om het werk dat moet worden gedaan in plaats van de mensen die het doen.

 13. Fotocredit: InVisionDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407