Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het probleem met 'Schoon eten' bij het herstel van de eetstoornis

5. Het rustgevende ritueel helpt je te leven in het moment.

 1. Bovendien is het belangrijk op te merken dat voedsel en moraliteit niets met elkaar te maken hebben. Wortelen dragen geen engelhalo's en cake is niet duivels om je kwaad te doen. Alle voedingsmiddelen passen in een gezond voedingspatroon en kunnen zonder schuldgevoel worden genoten. Omdat je je nooit schuldig hoeft te voelen voor het eten, tenzij je die brownie uit de winkel hebt gestolen. Schuldvrij voedsel = alle voedsel.

 2. Verder, als het doel van 'schoon eten' gezondheid zou zijn, is het belangrijk dat we erkennen dat een goede geestelijke gezondheid een cruciaal onderdeel is van een gezonde levensstijl. Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat obsessief het volgen van voedselregels, niet in staat zijn om een ​​maaltijd te eten met vrienden en je schamen na het eten van een brownie niet mentaal gezond is.

 3. Vooral als u herstelt van of een voorgeschiedenis heeft van een eetstoornis, is er gewoon geen manier om 'schoon te eten', suiker te stoppen, verwerkt voedsel te vermijden, op dieet te gaan (zelfs als je het een levensstijlverandering noemt!), enz., en om je herstel sterk te handhaven. Het is paradoxaal. Het is alsof je zegt: "Laat me genezen van mijn psychische aandoening waardoor ik geobsedeerd en gefocust ben op voedsel en mijn lichaam - door een nieuwe manier te vinden om te obsederen en me te concentreren op voedsel en mijn lichaam."

 4. Jennifer Rollin, MSW, LCSW-C: is een eetstoornistherapeut in een privépraktijk in Rockville, Maryland. Jennifer is gespecialiseerd in het helpen van tieners en volwassenen die worstelen met anorexia, eetaanvallen en boulimia en problemen met het lichaamsbeeld. Jennifer biedt eetstoornistherapie in Rockville, MD, gemakkelijk toegankelijk voor personen in Potomac, North Potomac, Bethesda, Olney, Germantown en Washington D.C. Maak contact met Jennifer via haar website: www.jenniferrollin.com

 5. Ze is aan het herstellen van een eetstoornis. Ze is niet langer beperkend, eetbuien of zuivering, en ze begint zich eindelijk vrij te voelen van deze ziekte. Ze geniet van lachen met haar vrienden over scones en koffie om Starbucks, en besteedt niet langer zoveel tijd aan eten of haar lichaam.

 6. Het begint subtiel. Ze leest online een artikel over de voordelen van 'schoon eten' en 'heel voedsel'. Ze begint liefhebbers van 'schoon eten' op Instagram te volgen en besteedt tijd aan het gieten van hun foto's van perfect vormgegeven acaikommen en diners van kipfilet, sperziebonen en zoete aardappelen. Ze kan niet geloven hoe 'ongezond' ze eerder aan het eten was en voelt een gevoel van trots bij het uitchecken in de supermarkt, met een kar tot de rand vol met 'schoon,' biologisch en 'heel voedsel'. [! 2820 => 1140 = 1!

 7. Er is een probleem binnen de gemeenschap van het herstel van de eetstoornis, en ik sta op het punt een enigszins controversiële mening te delen. Gisteren plaatste ik een status op Facebook die zeer werd gedeeld en waarop werd gereageerd.

 8. "Zeggen dat je hersteld bent van een eetstoornis en nu" schoon "eet en wegblijft van bewerkte voedingsmiddelen - is hetzelfde als zeggen dat je nuchter bent van alcoholisme - maar toch een" gezond "handhaaft relatie met alcohol door vast te houden aan wijn en bier. Hoewel "schoon eten" sociaal kan worden bestraft - het is ongelooflijk gevaarlijk voor diegenen in herstel van de eetstoornis (en grotendeels nutteloos voor de bevolking in het algemeen. "

 9. Deze status werd ingegeven door nog een interview met een beroemdheid die beweert sterk hersteld te zijn van een eetstoornis, die beschrijft hoe ze 'schoon eet' en alle bewerkte voedingsmiddelen vermijdt.

 10. Schoon eten 'is grotendeels nutteloos voor de algemene bevolking en kan een ongeordende of ongezonde relatie met voedsel tot stand brengen. Het is echter ronduit gevaarlijk voor mensen in herstel van de eetstoornis.

 11. Hier is het ding: eetstoornissen zijn vaak stiekeme ziekten. Bij herstel kunnen ze proberen subtiel terug te klauteren in iemands leven. Zie een eetstoornis als een misbruikpartner, die alles zal zeggen om u weer in hun greep te krijgen.

 12. Onderzoek suggereert dat de beste duurzame herstelresultaten optreden wanneer individuen variatie en flexibiliteit in hun eetpatroon kunnen opnemen. Bovendien gedijen eetstoornissen op regels, rigiditeit en een gevoel van "goed" versus "slecht" voedsel. Daarom is het proberen om 'schoon te eten', en het idee dat er 'onrein voedsel' is, dat moet worden vermeden, ongelooflijk triggers voor degenen met de onderliggende genetica voor een eetstoornis.

 13. Elke keer dat u regels of beperkingen op uw eetpatronen toepast bij het herstel, is er een grotere kans voor de eetstoornis om terug te sluipen. Natuurlijk zijn er echte uitzonderingen, als u bent gediagnosticeerd door een arts met coeliakie bijvoorbeeld. Het doel is echter grotendeels om flexibiliteit, variatie en plezier in uw eetpatroon te hebben.

 14. Verder is er een opkomende eetstoornis genaamd "orthorexia", wat in wezen een ongezonde fixatie is met 'gezond eten'. Het is gemakkelijk om te zien hoe iemand kan overstappen van de ene eetstoornis naar de andere (meer sociaal aanvaardbare) presentatie van een eetstoornis. Dit kan nog moeilijker zijn om te herstellen, omdat velen misschien niet eens erkennen dat het een probleem is.

 15. De onderste regel

 16. Ik heb zoveel empathie en compassie voor hoe gemakkelijk het is om in de val van 'schoon eten' of 'fitness' te vallen terwijl je herstelt van een anorexia, boulimia, OSFED of eetstoornis. In een cultuur waar iedereen rondrennen om sapreiniging, 'detox'-diëten en' schoon eten 'te promoten, is het logisch dat dit kan gebeuren.

 17. Wat echter belangrijk is, is dat u herkent dat dit meestal een andere presentatie van uw eetstoornis is en dat het van cruciaal belang is dat u uitreikt naar behandeling en ondersteuning als u het moeilijk heeft.

 18. Uiteindelijk verdient u het om echt vrij te zijn van voedselregels, obsessie en lichaamshaat.

 19. Als u worstelt met een eetstoornis, bel dan de hotline van de National Eating Disorder Association op 1-800-931-2237.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407