Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het rauwe voedingsdieet, te gaar

Maak contact met ons

 1. En ten slotte zijn er echt uitstekende voedingsmiddelen die niet rauw kunnen worden gegeten; bonen en linzen komen te binnen. Dit zijn voedingskrachtpatsers, goedkoop en rijk genoeg aan hoogwaardige eiwitten om een ​​goed vleesalternatief te maken. Maar ze zijn alles behalve onverteerbaar tenzij ze worden gekookt.

 2. Sommige variaties op het thema van het eten van rauw voedsel komen tegemoet aan deze zorg, door koken op lage temperaturen mogelijk te maken. Maar voedsel dat laag en langzaam wordt gekookt, is niet echt rauw - het is langzaam gekookt en zou zichzelf zo moeten noemen. Koken is altijd een product van warmte-intensiteit maal duur, dus wanneer rauw voedsel zich uitbreidt tot langzaam koken, gaat het onderwerp over in een debat over kookmethoden.

 3. Ten slotte is er het idee dat koken een vorm van voedselverwerking is en dus 'onnatuurlijk'. Misschien. Maar koken en invriezen zijn al lang vóór het aanbreken van de landbouw in de interacties van mensen met voedsel aanwezig. Dus als koken 'onnatuurlijk' is, is alles over de landbouw nog belangrijker. Om het net zo bot te maken als een stenen hamer: we hebben vlees gekookt lang voordat we ooit aardappelen groeiden.

 4. Wat we dan nog over hebben, is een hele hoop hype die de legitieme wetenschap ver vooruit loopt.

 5. Al te vaak worden meningen over voeding verspreid met religieuze ijver, alsof het evangelie is. Ik heb eerder gepleit voor de scheiding van kerk en bord en bevestig hier mijn eigen toewijding. Ik heb mijn eigen mening over voeding. Maar als het slechts meningen zijn, behandel ik ze zorgvuldig als zodanig.

 6. Op zijn best is voeding wetenschap. Dat maakt het niet perfect. Ons wetenschappelijk begrip is op geen enkel gebied perfect en voeding is verre van een uitzondering. Maar alle meningen over een wetenschap moeten op zijn minst de handschoen voeren van wat we wel weten. Degenen die dit niet kunnen doen en overleven, horen zeggen.

 7. We hebben de neiging dit impliciet te eren in bijna elke wetenschap behalve voeding. Niet onderbouwde meningen over het bouwen van een hangbrug, het uitvoeren van neurochirurgie of het versnellen van atomen zijn niet van bijzonder belang. We erkennen in deze disciplines dat expertise belangrijk is - en we onderscheiden de inzichten van mensen met dergelijke expertise, meestal geboren uit jarenlange studie, van de willekeurige neigingen van de rest van ons riff-raff.

 8. Op de een of andere manier maken we echter een uitzondering voor voeding. Misschien nodigt het feit dat iedereen eet ons uit om iedereen als vergelijkbaar expert te beschouwen in de verreikende implicaties van wat we eten op fysiologie, pathofysiologie, celbiologie en biochemie. Maar dat is natuurlijk niet zo.

 9. Cyberspace is misschien de perfecte pot voor nagedacht voedsel. Iedereen met een internetverbinding mag eten. En dus terwijl het bepleiten van rauw voedsel al 200 jaar bestaat, heeft het pas vrij recent een geheel nieuwe bekendheid gekregen.

 10. Het resultaat van handelen alsof alle voedselgerelateerde meningen gelijk zijn, is heel veel stof tot nadenken dat niet geschikt is voor menselijke consumptie. Het innemen van dergelijke meningen leidt niettemin tot een staat die ik geneigd ben om "cognitieve indigestie" te benoemen - een voorwaarde van ongegronde overtuigingen, misplaatst vertrouwen en / of eeuwige verwarring.

 11. Veel voedingsmiddelen kunnen rauw worden gegeten en veel voedingsmiddelen zijn er beter voor. De nadruk op het eten van voornamelijk planten uit de natuur is onweerlegbaar goed, of ze nu rauw of gekookt zijn. Maar zoals zo vaak geldt in het rijk waar meningen over voedingsmaskerade als evangelie, het geval voor het eten van rauw voedsel is oververkocht, de retoriek oververhit is en de claims van universele voordelen - te gaar.

 12. Dr. David L. Katz; www.davidkatzmd.com www.turnthetidefoundation.org

 13. Klik hier voor meer informatie over voeding en voeding.

 14. Rauw voedseldieet is ontstaan ​​als een popcultuur. Ze lijken aanzienlijke tractie te hebben in de openbare psyche, zoals blijkt uit het aantal websites dat ze bevolken, en de dekking die ze afdwingen in druk.

 15. Het is twijfelachtig dat ze vergelijkbare tractie hebben aan de eettafel, natuurlijk. We hebben genoeg moeite om mensen een redelijke hoeveelheid redelijk voedsel te laten eten, en afstand te doen van eetbare dingen die in het donker gloeien. In deze context lijkt het een beetje vergezocht dat we ons massaal zouden verschuiven naar een streng dieet van onbewerkte, onbewerkte voedingsmiddelen.

 16. Maar onze eetlust voor het concept en de beweringen in de verdediging lijken onverzadigbaar. Laten we er dus op kauwen.

 17. In pure vorm is het eten van rauw voedsel precies zoals geadverteerd: er worden geen voedsel gekookt. Het dieet is overwegend, zo niet exclusief, gebaseerd op plantaardig voedsel. Als het dierlijk voedsel bevat, worden ze rauw geconsumeerd. Als melk wordt geconsumeerd, wordt deze rauw geconsumeerd, dat wil zeggen ongepasteuriseerd. Sommige versies zijn strikt veganistisch en verbieden alle dierlijke producten.

 18. Er zijn, zeker, potentiële voordelen van een dergelijk dieet - of van vele aspecten ervan. Door de nadruk te leggen op plantaardig voedsel, is het dieet een rijke bron van het voedsel dat op zijn beurt de rijkste bronnen van waardevolle voedingsstoffen zijn. Het dieet ziet af van de meeste bewerkte voedingsmiddelen en elimineert dus transvet en biedt over het algemeen zeer lage niveaus van verzadigd vet, natrium en suiker - terwijl het voedzame voedingsmiddelen bevat, rijk aan vezels. En omdat de voedselkeuze aan vrij strenge beperkingen onderhevig is, worden calorieën gekooid - waardoor raw food-diëten een effectief antwoord zijn op de heersende problemen met gewichtsbeheersing.

 19. Veel voedingsmiddelen zijn inderdaad het meest voedzaam als ze rauw zijn. Warmte kan veel voedingsstoffen vernietigen, met name sommige in water oplosbare vitamines, veel antioxidanten en onverzadigde vetten, waaronder omega-3 vetzuren. De gunstige effecten van voedingsvezels, zowel onoplosbaar als oplosbaar, kunnen door koken worden gewijzigd en soms worden verminderd.

 20. En er zijn potentiële nadelen aan het koken die rauw voedsel omzeilen. Koken van vlees kan leiden tot verkoling, wat kankerverwekkende verbindingen genereert die bekend staan ​​als heterocyclische amines. Koken van koolhydraten kan acrylamide produceren, een ander potentieel carcinogeen.

 21. Er is echter een grote sprong in het diepe van sommige voordelen bij het rauw eten van sommige voedingsmiddelen, te rauw is altijd en dramatisch beter.

 22. Er zijn bijvoorbeeld claims dat rauw voedsel beter is omdat koken enzymen in planten vernietigt. Misschien wel - maar dat geldt ook voor de spijsvertering. Zeer weinig enzymen overleven het zoutzuur dat ze in de maag tegenkomen. Betekenisvolle gezondheidseffecten van het doorslikken van een enzym dat niet overleeft om de twaalfvingerige darm te zien, zijn op zijn best twijfelachtig.

 23. Voorstander van rauw voedsel negeert het feit dat sommige voedingsmiddelen voedzamer zijn als ze worden gekookt. De voedingsstof lycopeen maakt tomaten rood. Het is een krachtige carotenoïde antioxidant, lang gedacht om het risico op prostaatkanker te verminderen, hoewel dat effect op zich twijfelachtig is. Lycopeen is in vet oplosbaar en veel meer "biologisch beschikbaar" - dat wil zeggen beschikbaar voor opname en bijdragen aan onze gezondheid - wanneer tomaten worden verwarmd in combinatie met een olie. Tomatensauzen met olijfolie zijn ideaal en verhogen het lycopeengehalte in het bloed veel effectiever dan rauwe tomaten.

 24. Eieren zijn een goede bron van biotine, een voedingsstof die in veel opzichten belangrijk is, waaronder de bijdragen aan gezond haar, huid en botten. Rauwe eieren bevatten een eiwit genaamd avidine, dat biotine bindt en inactiveert. Koken denatureert avidine, een term die wordt gebruikt wanneer de vorm van een eiwit wordt gewijzigd. Gedenatureerde avidine bindt geen biotine, dus gekookte eieren zijn een goede bron van biologisch beschikbare biotine.

 25. Nog belangrijker dan de voedingsstoffen die koken kan "toevoegen" aan voedsel zijn de dingen die het kan wegnemen, namelijk pathogene bacteriën. Koken is de beste en laatste verdediging tegen salmonella, E. coli en andere microscopische nasties die een lift op ons voedsel kunnen zijn. Rauwe melk heeft tot de moderne verbeelding gesproken, maar pasteurisatie heeft niet voor niets zijn beslag gekregen. Melk kan besmet zijn door bacteriën - van de koeien, de boeren of landbouwmachines - en het is een geweldig groeimedium. Pasteurisatie beschermt ons tegen de daarmee gepaard gaande gevolgen, die ooit vrij normaal waren.

 26. Klik hier voor meer van David Katz, M.D.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407