Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Het voorrecht van White Hispanic: de rest verlaten

Algemene Vergadering

 1. Mensen praten zo veel over Latino's die hun zwartheid ontkennen, maar de term "witte Latino" noemen en je zult een extreme reactie, viscerale aanval van witte Latino's zelf zien. Tactieken zoals (en ik ben er vrij zeker van dat je dit veel hebt gelezen van racistische Amerikanen): Stop met praten over ras, Latino's zijn niet racistisch, blanke en zwarte Latino's worden nog steeds hetzelfde behandeld, je taal is verdeeld. Ze houden ervan te doen alsof ze niet genieten van de privileges die ze krijgen als ze zich identificeren als Latino of Spaans.

 2. Het omarmen van Latino of Spaans heeft de inheemse mensen, Chicanos of Afro-Latinos niet geholpen, omdat het door witte Latino's van de rest van ons is beroofd voor hun eigen agenda: geld en politieke krachten met merken, sponsors, de overheid, publicaties, beurzen, noem maar op.   We zijn hier om te eisen dat we worden opgenomen in het Latijn en niet alleen met een label, zodat we ons kunnen richten op politiek en monetair gewin: met posities in de overheid, met posities als merkambassadeurs, met posities in zowel de filmindustrie als tv-netwerken. Met banen.

 3. Hoe kan een volk dat zo weinig weet van wat het betekent om deel uit te maken van een meerderheid, zoveel van ons vertegenwoordigen? Kun je echt met gezag spreken over gebrek aan diversiteit en discriminatie als je het zelf nauwelijks hebt ervaren? Er is een prijs van voorrecht en die prijs heeft blinde vlekken. Je kunt vertegenwoordigen zolang je de ongelijkheid erkent en afstand doet van een deel van dat voorrecht. Hoe doe je dat? Beveel een mestizo of een Afro-Latino aan voor een baan binnen uw branche. Huur een Chicano in en niet alleen voor de banen waarvoor u denkt dat ze geschikt zijn. Laat je vooroordelen achter. Stop met denken dat mensen bestaan ​​uit zowel negatieve als positieve stereotypen, maar als volledig complexe mensen. Door niet te geloven dat we niet vallen voor de kleurenblind, verdienste en bootstrap-mythen als het gaat om het beoordelen van onze eigen.

 4. Tot die tijd zal ik erop blijven wijzen dat het hebben van een paneel, personeelsbestand of bord vol witte Hispanics geen vertegenwoordiging is van de meerderheid van Hispanics hier. De Latijns-Amerikaanse vertegenwoordiging in de Verenigde Staten lijkt een microkosmos van de raciale en sociale ongelijkheid in Latijns-Amerika. Dat alleen maar stolt mijn punt van blanke Spaanse slecht uitgerust om te spreken voor de rest van ons. Tenminste als zij de enige zijn die in aanmerking komen voor een baan en de rest van ons als slachtoffers (of schurken) van een systeem, zodat ze het voor hun eigen voordeel kunnen melken.

 5. De privileges om ons te identificeren als Hispanic druppelen niet naar ons toe. Ik wil meer Latino's zien in film, tv, publicaties, de overheid, subsidies krijgen voor hun orgels, en niet alleen witte Latino's. Voeg meer Amazon aan de mix toe en dan kun je het een echte weergave noemen van wat het betekent om Latino te zijn.

 6. Mensen praten zo veel over Latino's die hun zwartheid ontkennen, maar de term "witte Latino" noemen en je zult een extreme reactie, viscerale aanval van witte Latino's zelf zien. Tactieken zoals (en ik ben er vrij zeker van dat je dit veel hebt gelezen van racistische Amerikanen): Stop met praten over ras, Latino's zijn niet racistisch, blanke en zwarte Latino's worden nog steeds hetzelfde behandeld, je taal is verdeeld. Ze houden ervan te doen alsof ze niet genieten van de privileges die ze krijgen als ze zich identificeren als Latino of Spaans.

 7. Het omarmen van Latino of Spaans heeft de inheemse mensen, Chicanos of Afro-Latinos niet geholpen, omdat het door witte Latino's van de rest van ons is beroofd voor hun eigen agenda: geld en politieke krachten met merken, sponsors, de overheid, publicaties, beurzen, noem maar op.   We zijn hier om te eisen dat we worden opgenomen in het Latijn en niet alleen met een label, zodat we ons kunnen richten op politiek en monetair gewin: met posities in de overheid, met posities als merkambassadeurs, met posities in zowel de filmindustrie als tv-netwerken. Met banen.

 8. Hoe kan een volk dat zo weinig weet van wat het betekent om deel uit te maken van een meerderheid, zoveel van ons vertegenwoordigen? Kun je echt met gezag spreken over gebrek aan diversiteit en discriminatie als je het zelf nauwelijks hebt ervaren? Er is een prijs van voorrecht en die prijs heeft blinde vlekken. Je kunt vertegenwoordigen zolang je de ongelijkheid erkent en afstand doet van een deel van dat voorrecht. Hoe doe je dat? Beveel een mestizo of een Afro-Latino aan voor een baan binnen uw branche. Huur een Chicano in en niet alleen voor de banen waarvoor u denkt dat ze geschikt zijn. Laat je vooroordelen achter. Stop met denken dat mensen bestaan ​​uit zowel negatieve als positieve stereotypen, maar als volledig complexe mensen. Door niet te geloven dat we niet vallen voor de kleurenblind, verdienste en bootstrap-mythen als het gaat om het beoordelen van onze eigen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407