Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe de Instant Pot een nieuwe immigratieklassieker werd

Wat te doen als uw 401 (k) ondanks Trump's tweets anders geld heeft verloren

 1. Toen mijn moeder stierf in 2007, begon ik een blog voor de Indiase tantes van mijn geboortestad Dallas, vrienden van mijn ouders die zich daar hadden gevestigd zoals mijn familie had bij het verlaten van India. Ik vroeg hen om recepten te uploaden voor mijn vrienden en mij die ons aan thuis zouden herinneren - de palyas en dals gemaakt met de vaardigheid en versgemalen poeders die uniek zijn voor elke tante. Alleen, ze bekenden dat ze de instructies van de website niet konden achterhalen. Ik realiseerde me dat ik echt hoopte dat ze de tijd konden terugdraaien naar toen mijn moeder er nog was - geen taak die via Wordpress te beheren was.

 2. Vandaag is een nieuw genre van de Indiase keuken bedoeld om mijn decennia oude verlangen te bevredigen, gecentreerd rond de machine die bekend staat als de Instant Pot, een elektrische snelkookpan die zo populair is dat hij wordt gecrediteerd met het inspireren van een religie van soorten. Cilindrisch en groot, de Instant Pot is een hersenschim van een apparaat, een snelkookpan die als een blender in de muur wordt gestoken en kan sauteren als een pan, sudderen als een slowcooker en yoghurt fermenteren met de kracht van de Madras-hitte.

 3. Een populaire hit, de Instant Pot heeft extreme fandom gevonden onder Amerikanen met wortels in India. Facebook-groepen voor Indian Instant Pot-receptzoekers bereiken de bovenste zes cijfers van het lidmaatschap, waardoor ze een van de grootste zijn in de archipel van Facebook-gemeenschappen gewijd aan de gadget. Het bestverkopende Indiase kookboek op Amazon wordt tegenwoordig niet verkocht aan de tandoor-liefhebber of de vegetariër, maar aan de Instant Pot-gebruiker, getiteld Indian Instant Pot. Het apparaat is zo netjes uitgelijnd met Indiaas eten - in staat linzen te verzachten, yoghurt te gisten, rijst en dal te koken - het is alsof het is gemaakt om de toekomst van de keuken te bezegelen.

 4. Eerst bekend als een "stoomvergister", komt de snelkookpan naar ons toe van Denis Papin, een 17e-eeuwse Brit die naar verluidt arme mensen wilde helpen gezonde maaltijden te bereiden. Hoewel het ooit zo belangrijk was in Europese huizen als nu in Indiase huizen, nam de snelkookpan een nieuwe rol aan, omdat de verpakte voedselboom van de 21ste eeuw rijkere mensen verliet om thuis te koken. Na de Tweede Wereldoorlog subsidieerde de Amerikaanse overheid de productie en distributie van snelkookpannen om conservering en conserven aan te moedigen, wat een kleine piek van interesse opleverde die later terugkeerde in de jaren 1970, tijdens de vroege dagen van de beweging van de gezondheidsvoeding. Vorig jaar verdubbelde de Amerikaanse verkoop van "multicookers" meer dan $ 380 miljoen, een nieuwe categorie waarvan de creatie-analisten bijdragen aan het succes van de Instant Pot.

 5. Aan de telefoon met de blogger Ashley Singh Thomas, een leider in de Instant Pot-beweging, begon ik te huilen. Ze vertelde me hoe haar vader al haar recepten test - dat hij haar moeilijkste rechter is, voor wie niets acceptabel is, tenzij het perfect is. Dat niveau van precisie deed me denken dat het werk van Thomas eindelijk mijn verlangen zou kunnen genezen, de onmogelijke taak kon bereiken die de tantes niet konden: de tijd stoppen, continenten overbruggen en mijn oude wereld terugbrengen. Thomas zei dat ze mijn emoties begreep, dat ze niet ver verwijderd waren van die van haar, of die van haar lezers, van wie velen kinderen van immigranten zijn. Ze mailde me later een citaat uit een Amazon-recensie van een van haar kookboeken waarin de ingezetene van Pittsburgh werd geprezen voor het 'democratiseren van de Indiase keuken' in het gezicht van ouders die in niet-overdraagbare ingrediëntennamen spreken, die in snufjes meten.

 6. Robert Wang, de ingenieur die wordt gecrediteerd als de Instant Pot-uitvinder, vertelde me dat het apparaat bedoeld is voor een 'gemengde samenleving'. Hij had gehoopt een comfortschotel voor elk van de nieuwste clans in Noord-Amerika te faciliteren: pap voor de Chinezen, dal voor Indiërs, bonen voor Latino's. Immigranten zijn geboren thuiskoks, "altijd op zoek naar kosten," zei Wang. Hij noemt zijn eigen familie als voorbeeld. Geboren in China, verhuisde hij naar Canada en trouwde met een andere Chinees-Canadees. Zijn schoonmoeder, vertelde hij me, wil dat de familie met elkaar omgaat, maar geeft de voorkeur aan het huis waar de kosten laag zijn. Voedsel dwingt iedereen naar binnen; geen restaurant is goed genoeg. Wang wees op mond-tot-mondcultuur als een andere reden voor de neiging van de fans van de Instant Pot. Wat de verkoop betreft, vermoedde hij dat mensen met voedingsbehoeften elke etnische groep overtroffen. Het bedrijf publiceert geen statistieken over de demografie van zijn klanten, maar Indiase gebruikers zijn eenvoudig, stelde hij, "de meest vocale."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407