Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe de pH in evenwicht te brengen

Verdunning

 1. Zure pH-waarden in uw lichaam leiden tot gewichtstoename en ziekte. De "kracht van waterstof" of pH-niveau moet tussen 7 en 7,25 liggen, maar het eten van te veel verwerkte suiker, vlees, zuivelproducten, verzadigde vetten, alcohol en cafeïne verlaagt dat niveau - hoe lager het getal, hoe hoger de zuurgraad. Een studie gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" wees uit dat zure diëten spierverspilling bevorderen bij oudere volwassenen. Het eten van een alkaliserend dieet behoudt spiermassa en vermindert het risico op vallen en breuken.

 2. Meer informatie over zuurvormend versus alkaliserend voedsel. Je kunt het effect van een voedingsmiddel op je pH-waarde niet beoordelen op basis van smaak - citrusvruchten, bittere groenten en gefermenteerde voedingsmiddelen die zuur of zuur smaken, alkaliseren je lichaam en verhogen je pH-waarde. Citroenen en watermeloen zijn de meest alkaliserende voedingsmiddelen, met een pH-waarde van 9, volgens Jeffery Warber, M.D.

 3. Beperk zure voedingsmiddelen tot niet meer dan 20 tot 35 procent van uw dieet. Dierlijke eiwitten zijn zuur, vooral rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees en schaaldieren. Oesters, lever en ander orgaanvlees zijn zure voedingsmiddelen. Pinda's, walnoten en cashewnoten zijn zuur, terwijl de meeste zaden, zoals pompoen, sesam en zonnebloem, neutraal zijn. Amandelen en hazelnoten zijn alkalisch. Kunstmatige zoetstoffen zijn zeer zuur, maar stevia, ahornsiroop en rauwe honing zijn alkalisch. Het grootste deel van uw dieet moet bestaan ​​uit groenten, fruit en glutenvrije granen. Olijfolie en kokosolie moeten worden gebruikt in plaats van boter.

 4. Drink geen flessenwater of gedestilleerd water. Volgens Warber heeft het type water dat je drinkt een grote invloed op je pH-balans. In mineraalwater zijn de mineralen verwijderd. Warber beveelt aan om mineralen aan je drinkwater toe te voegen, hetzij koraalcalciumsupplementen of ongeraffineerd grijs zeezout, omdat "natuurlijk zeezout overtollige zuurgraad kan verminderen en een gestage boost van cellulaire energie biedt."

 5. Test uw pH-balans met een urinemonster. Het is belangrijk om urine onmiddellijk te testen; Medline Plus merkt op dat "de pH van urine kan worden beïnvloed door verschillende factoren na het verzamelen, zoals het laten staan ​​van de urine in een onbedekte container. Bacteriën verhogen meestal de pH als ze ureum in de urine afbreken tot ammoniak."

 6. Zure pH-waarden in uw lichaam leiden tot gewichtstoename en ziekte. De "kracht van waterstof" of pH-niveau moet tussen 7 en 7,25 liggen, maar het eten van te veel verwerkte suiker, vlees, zuivelproducten, verzadigde vetten, alcohol en cafeïne verlaagt dat niveau - hoe lager het getal, hoe hoger de zuurgraad. Een studie gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" wees uit dat zure diëten spierverspilling bevorderen bij oudere volwassenen. Het eten van een alkaliserend dieet behoudt spiermassa en vermindert het risico op vallen en breuken.

 7. Meer informatie over zuurvormend versus alkaliserend voedsel. Je kunt het effect van een voedingsmiddel op je pH-waarde niet beoordelen op basis van smaak - citrusvruchten, bittere groenten en gefermenteerde voedingsmiddelen die zuur of zuur smaken, alkaliseren je lichaam en verhogen je pH-waarde. Citroenen en watermeloen zijn de meest alkaliserende voedingsmiddelen, met een pH-waarde van 9, volgens Jeffery Warber, M.D.

 8. Beperk zure voedingsmiddelen tot niet meer dan 20 tot 35 procent van uw dieet. Dierlijke eiwitten zijn zuur, vooral rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees en schaaldieren. Oesters, lever en ander orgaanvlees zijn zure voedingsmiddelen. Pinda's, walnoten en cashewnoten zijn zuur, terwijl de meeste zaden, zoals pompoen, sesam en zonnebloem, neutraal zijn. Amandelen en hazelnoten zijn alkalisch. Kunstmatige zoetstoffen zijn zeer zuur, maar stevia, ahornsiroop en rauwe honing zijn alkalisch. Het grootste deel van uw dieet moet bestaan ​​uit groenten, fruit en glutenvrije granen. Olijfolie en kokosolie moeten worden gebruikt in plaats van boter.

 9. Drink geen flessenwater of gedestilleerd water. Volgens Warber heeft het type water dat je drinkt een grote invloed op je pH-balans. In mineraalwater zijn de mineralen verwijderd. Warber beveelt aan om mineralen aan je drinkwater toe te voegen, hetzij koraalcalciumsupplementen of ongeraffineerd grijs zeezout, omdat "natuurlijk zeezout overtollige zuurgraad kan verminderen en een gestage boost van cellulaire energie biedt."

 10. Test uw pH-balans met een urinemonster. Het is belangrijk om urine onmiddellijk te testen; Medline Plus merkt op dat "de pH van urine kan worden beïnvloed door verschillende factoren na het verzamelen, zoals het laten staan ​​van de urine in een onbedekte container. Bacteriën verhogen meestal de pH als ze ureum in de urine afbreken tot ammoniak."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407