Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe Din Tai Fung de meest geliefde varkensvleessoepbollen ter wereld maakt

De slowcooker hackt hacks die je hebt gemist

 1. Din Tai Fung zegt dat het stomen gebied wordt beschouwd als de moeilijkste en meest gewaardeerde positie, omdat de koks verschillende soorten dim sum met verschillende kooktijden moeten regelen en beheren. Ze zijn ook de laatste bewaker van kwaliteitsinspectie voordat voedsel naar klanten gaat.

 2. Brian Hwarng, universitair hoofddocent beslissingswetenschappen aan de National University of Singapore Business School, zei dat hij achttien maanden heeft gewerkt aan het observeren van het topmanagement van Din Tai Fung op het hoofdkantoor van Taipei. In een case study schreef hij dat het personeel van Din Tai Fung een dagelijks werkdagboek moet bijhouden "niet om de verkoop of doelstellingen te monitoren, maar als basis te dienen voor bedrijfsbrede leerprocessen en voortdurende verbetering." Hwarng schreef ook dat ongeveer de helft van de inkomsten van de Taiwanese onderneming van het bedrijf naar personeelstraining en voordelen gaat.

 3. Het bedrijf kondigde plannen aan om ergens dit jaar zijn eerste franchise in Londen te openen, wat de eerste toegang van de keten tot de Europese markt zal zijn.

 4. Terwijl mensen aan de westkust van de VS kunnen dineren op een van de 10 locaties in Californië en Seattle, Washington, zullen degenen in de rest van het land moeten reizen om hun oplossing te vinden.

 5. Voor een voorproefje van Din Tai Fung kunnen New Yorkers naar de SoHo-wijk van Manhattan gaan om te eten in de onlangs geopende Pinch Chinese, geleid door voormalig chef-kok Din Tai Fung, Charlie Chen.

 6. Maar voor fanatici van xiaolongbao zou een reis naar Shanghai, Taipei en Hong Kong nu op de agenda moeten staan.

 7. HONG KONG - Een hoofdkenmerk van elk Din Tai Fung-restaurant is een glazen raam dat rechtstreeks in de keuken kijkt. Kokende hoeden, haarnetjes en gezichtsmaskers staan ​​koks in witte uniformen rond roestvrijstalen tafels die elke dag duizenden knoedels rollen, wegen en inpakken.

 8. Als de keuken meer op een steriel chirurgisch theater lijkt, is dat enigszins opzettelijk - het bedrijf is geobsedeerd door netheid, efficiëntie en misschien vooral: precisie.

 9. Voor de niet-ingewijden staat Din Tai Fung bekend om het serveren van broodjes ter grootte van een golfbal gevuld met sappig gehakt varkensvlees, bekend als xiaolongbao, onder andere dim sum-gerechten.

 10. Het restaurant werd voor het eerst geopend in Taipei, Taiwan in de jaren 1970 toen oprichter Yang Bing-yi begon met het serveren in zijn kookoliewinkel om zijn falende detailhandel te subsidiëren.

 11. In 1993 noemde de New York Times Din Tai Fung een van de 10 beste restaurants ter wereld. Dat leidde tot uitbreiding in Japan, vervolgens Hong Kong, één Michelin-ster op twee afzonderlijke locaties, en nu wereldwijd 136 franchisevestigingen.

 12. Velen zeggen dat de in Taiwan gevestigde keten de internationale standaard voor xiaolongbao heeft gecreëerd. Maar diegene die Din Tai Fung vandaag verkoopt, verschillen van het origineel, waarvan wordt gezegd dat het van Nanxiang is, een stad aan de rand van Shanghai, China.

 13. "Lokale koks werden bekend om hun visie op de" soepbroodjes "(" tang bao ") die in verschillende vormen in de hele regio Jiangnan of Lower Yangtze worden gevonden," zei de Chinese keuken expert Fuchsia Dunlop, auteur van Land van vis en rijst: recepten uit het culinaire hart van China.

 14. "In het begin van de 20e eeuw opende een Nanxiang-man een snackwinkel in de buurt van de City God Temple in het centrum van Shanghai, gespecialiseerd in de beroemdste delicatesse van zijn woonplaats, en daar begint de cultus, "Dunlop toegevoegd.

 15. Het eten is doordrenkt van de culinaire en culturele geschiedenis van Shanghai. In 2006 voegde de regering van Shanghai xiao long bao toe aan haar lijst met 'beschermde traditionele schatten'. [! 4505 => 1140 = 1!

 16. Maar die precisie is precies waarom Din Tai Fung zo beroemd is geworden. Het bedrijf stroomlijnde een kieskeurige knoedel en zorgde ervoor dat het elke keer dat het werd besteld, betrouwbaar smaakte.

 17. "Wat Din Tai Fung heeft gedaan, was het toepassen van zorgvuldige standaardisatie op zijn xiaolongbao", zegt Dunlop. Die standaardisatie begint in de keuken.

 18. In het Hong Kong-filiaal in Kowloon's Mira Mall maken chef-koks elke weekdag 2000 xiaolongbao en 3500 elk weekend, wat elke week 17.000 varkenssoepbollen betekent. Dit aantal omvat niet de andere dumplings en dim sum-aanbiedingen in het menu. En sommige van de meer bezochte locaties van Din Tai Fung verkopen zelfs meer.

 19. De dim sum-keuken is gescheiden van de hoofdkeuken van het restaurant door een korte gang. Het gebied is verdeeld in vier secties: deegproductie, stoommandindeling, dim sum-productie en stoomsectie.

 20. Nadat het deeg in kleine balletjes is gesneden en gevormd en gewogen voor nauwkeurigheid, rolt een chef het deeg uit om kleine cirkelvormige wikkels te maken, die worden doorgegeven aan een andere chef-kok, die de vulling toevoegt en weegt de bol opnieuw. De vulling is een mengsel van gehakt varkensvlees, kruiden en een super-gelatineachtige soep die van gelei naar vloeibare vorm gaat zodra de bol is gestoomd.

 21. Vervolgens wordt de knoedel doorgegeven aan de chef-kok die de xiaolongbao in enkele seconden omwikkelt met 18 prachtige vouwen. Sommigen zeggen dat er 18 plooien zijn omdat het aantal in de Chinese cultuur als gelukkig wordt beschouwd. Din Tai Fung zegt dat ze na voortdurende testen ontdekten dat 18 plooien de gulden snede is van het maken van de perfecte xiaolongbao.

 22. Zodra een bamboemand is gevuld met zes xiaolongbao, wordt deze overgebracht naar het laatste gedeelte voor stomen, dat eruitziet als een massieve kookplaat met geiserachtige gaten waaruit stoom schiet. Manden worden over de gaten geplaatst om te koken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407