Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe een sportliefhebber je gelukkiger en gezonder maakt

Je wist het niet, maar dit is waarom je aardbeien zou moeten eten

 1. Natuurlijk, als je een wedstrijd met anderen bekijkt, zullen je eenzaamheidgevoelens op zijn minst tijdelijk lager zijn tijdens het evenement. Maar uit Wann's onderzoek blijkt dat het eenvoudig weten of voelen dat je deel uitmaakt van een grotere gemeenschap op lange termijn positieve effecten heeft. Sportfans melden zelfs lagere niveaus van eenzaamheid, ongeacht of de game is ingeschakeld.

 2. "We zijn naar mensen in klaslokalen gegaan. We zijn naar slaapzalen gegaan. We vinden dit algemene effect nog steeds," zei Wann. "Ze hebben dit blijvende niveau van verbindingen met anderen, en lagere niveaus van eenzaamheid en vervreemding, of ze nu naar het spel kijken of niet."

 3. Fan zijn van een sportteam kan ook een diepgeworteld erfgoed zijn dat je in de loop van de tijd met anderen verbindt, de barrières overstijgend die mensen in het algemeen verdelen, voegt professor Alan Pringle, Ph.D. Pringle is gespecialiseerd in de geestelijke gezondheidszorg aan de Universiteit van Nottingham en merkte op dat voetbal, de meest populaire sport in het Verenigd Koninkrijk, gezinnen een "gemeenschappelijke valuta" geeft die familieleden met elkaar verbindt in tegenstelling tot enkele andere onderwerpen.

 4. Pringle merkte ook op dat in een cultuur waarin mannen vaak het gevoel hebben dat ze emotionele uitdrukkingen moeten onderdrukken, sport fandom sommigen een veilige ruimte biedt om te voelen, huilen, lachen of tekenen van genegenheid tonen.

 5. "De klassieke problemen die Britse mannen hebben bij het uiten van emotie, betekent vaak dat ze beperkt zijn in hun kans om emotie te externaliseren en vaak te internaliseren", schreef Pringle. "Voor velen van hen biedt voetbal een veilige ruimte waar uitgesproken emotie acceptabel is (zelfs huilen of knuffelen met andere mannen!)."

 6. In het onderzoek van Pringle onderzoekt hij hoe het volgen van lokale voetbalcompetities sommige mannen een veilige manier gaf om identiteit uit te drukken, hun stress te verminderen en een gevoel van continuïteit te voelen. Hij citeert een fan van een Mansfield Town voetbalclub, die zei: "Toen ik een kind was ging ik daarheen, toen ik getrouwd was ging ik, toen ik gescheiden was ging ik, toen ik weer getrouwd was ging ik, toen ik ging was weer gescheiden ik ging, het is het enige constante in mijn leven. "

 7. 5. Sport fandom stelt anderen in staat om succes te ervaren Ikaika Woolsey, # 11 van de Hawaii Warriors, dumpt Gatorade op hoofdcoach Norm Chow om hun overwinning te vieren na het einde van een universiteitsvoetbalwedstrijd tussen de UNLV Rebels en de Hawaii Warriors op Hawaiian Airlines Field op Aloha Stadion op 22 november 2014, in Honolulu, Hawaii. (Foto door Kent Nishimura / Getty Images)

 8. Eindelijk, fan zijn van een sport biedt sommigen een zeldzame ervaring: succes. Zegevierend, zelfs plaatsvervangend, is een kostbare emotie in moeilijke tijden, vertelde professor psychologie Ronald F. Levant van de Universiteit van Akron aan CantonRep.com.

 9. "Zich identificeren met uw sportteams is een van de manieren waarop u plaatsvervangend succes kunt ervaren, en in het echte leven is succes moeilijk," zei Levant in het artikel van 2010. "We hebben ups en downs, veel dingen gaan niet altijd onze kant op ... vooral in deze economie."

 10. En voor fans die genoeg van de sport houden om het te spelen, is dat gevoel van succes nog belangrijker. Pringle merkte op dat ziekenhuisdiensten in zijn stad Nottingham voetbalcompetities financieren voor jonge mannen met depressie, schizofrenie of drugsgerelateerde problemen om regelmatig geplande wedstrijden te spelen.

 11. Het is gemakkelijk om cynisch te zijn over professionele sporten - vooral de NFL. Maar ondanks de verontrustende krantenkoppen die de competitie dit jaar verdiende, variërend van losse boetes voor huiselijk geweld tot een groeiend bewustzijn van de impact van traumatisch hersenletsel, zal er altijd minstens één zilveren voering zijn voor profvoetbal.

 12. Dat zou het onbetwiste, door onderzoek ondersteunde bewijs zijn dat er zeer reële geestelijke gezondheidsvoordelen zijn aan het claimen van een sportteam als het uwe. Ja, er zijn onderzoeken die aantonen dat de bloeddruk stijgt tijdens games of testosteron daalt na een verlies. Maar episch fandom is ook gekoppeld aan hogere niveaus van welzijn en algemeen geluk met iemands sociale leven, evenals lagere niveaus van eenzaamheid en vervreemding, volgens onderzoek door sportpsychologie professor Daniel Wann van Murray State University.

 13. Wann, auteur van het boek Sport Fans: The Psychology And Social Impact Of Spectators, legt uit dat er twee manieren zijn om je goed te voelen door sportfandom.

 14. "De een zou een succesvol team volgen en de tweede zou zich simpelweg met hen identificeren", zei Wann tegen The Huffington Post. "Je kunt deze welzijnsvoordelen krijgen, zelfs als je team het niet goed doet; we hebben dit ook gevonden bij historisch niet succesvolle teams," voegde hij eraan toe.

 15. Uiteindelijk, zei Wann, komt het allemaal neer op hoe gemeenschap onze geest verheft. Sportfandom is gewoon een ander soort community, net zoals de community die wordt gekoesterd onder gekostumeerde Star Wars-fans of houders van een opera-seizoenskaart.

 16. "Het simpele feit is dat mensen op zoek zijn naar manieren om zich met iets te identificeren, een gevoel van verbondenheid te voelen met een groep gelijkgestemde individuen," zei Wann. "Mensen begrijpen misschien niet de sportieve kant van dingen, maar mijn antwoord daarop is: denk in je eigen leven aan waar je om geeft en waarmee je je identificeert. Sport is wat deze fans hebben gekozen." Wann volgt zelf niet minder dan vier teams: twee college basketbalteams voor heren (de Murray State Racers en Kansas Jayhawks), evenals de Kansas City Royals en de Chicago Cubs. En hij mist nooit een Racers thuiswedstrijd.

 17. Toch is er één voordeel dat sport heeft boven al die andere culturele gemeenschappen, zei Wann.

 18. "Je hebt geen idee wie de Super Bowl gaat winnen, en je weet niet wie de Super Bowl van volgend jaar gaat winnen," zei Wann. "Maar als je de nieuwe Star Wars-film gaat bekijken en deze twee keer gaat bekijken, weet ik vrij zeker dat dit hetzelfde einde zal zijn."

 19. Dus de volgende keer dat iemand je flauwvalt over je epische fandom, laat je ze gewoon weten dat alle face paint, fantasy leagues, tailgating en game-day kijkpartijen cruciaal zijn voor je mentale gezondheid. Lees verder voor meer informatie over de voordelen van een die-hard (of zelfs mooi weer) fan.

 20. 1. Fandom geeft je ingebouwde community Longtime-fan Gary Sargent, 66, uit Winchendon, Massachusetts, eet een hotdog in Fenway Park in Boston, 10 september 2014. (Foto door Jessica Rinaldi / The Boston Globe via Getty Images)

 21. "We weten al jaren in de psychologie dat het voelen van connecties en connecties met anderen belangrijk is voor het welzijn," zei Wann. "Wat fandom je toestaat is om die connecties te krijgen, die je dan op hun beurt sociale en psychologische gezondheid bieden."

 22. Zoiets eenvoudigs als het aantrekken van een baseballcap voor een team kan bijvoorbeeld een krachtig effect hebben op het gemeenschapsgevoel, zei Wann. Stel bijvoorbeeld dat je een Red Sox-pet draagt ​​terwijl je door Boston loopt. Verschillende voorbijgangers geven je een duim omhoog, high-five, vuistbobbel of stoppen zelfs om met je te chatten over je lokale team en zijn potentiële klanten.

 23. "Al deze mensen worden je vrienden en je kameraden, ook al ken je hun namen niet, je hebt ze nog nooit eerder gezien en je zult waarschijnlijk nooit zie ze nog eens, "zei Wann. "Maar je voelt dit belangrijke gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen."

 24. 2. De gemeenschap op zijn beurt verhoogt je gevoel van welzijn.

 25. 3. Fandom geeft ons een gemeenschappelijke taal.

 26. 4. Fandom is een veilige ruimte.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407