Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe Khus Khus koken

Making It Work

 1. Couscous wordt in Marokko veel gebruikt en is gemaakt van lichte griesmeel en kan worden gegeten als gezond alternatief voor rijst en pasta's. Couscous is ook een goede bron van voedingsstoffen zoals vitamine A en kalium en bevat van nature weinig calorieën, met slechts 110 calorieën per 100 g. De kleine, fijne korrels couscous zijn gemakkelijk en snel te maken.

 2. Verhit 1 eetl. olie in een pan en voeg kruiden toe waarmee je de couscous wilt op smaak brengen. Dit kunnen knoflook, gember, uien, komijn, chili of andere kruiden en specerijen zijn. Bak de kruiden totdat ze lichtbruin zijn.

 3. Voeg 1 1/4 kopje water of verdunde kip- of groentebouillon toe aan de pot. Het gebruik van bouillon geeft de couscous een rijkere smaak. Roer 1/2 / theelepel. van zout. Breng het water aan de kook en zet het vuur laag.

 4. Voeg 1 kop gedroogde couscouskorrels toe aan de pot zodat de korrels volledig onder het water vallen. Bedek de pot ongeveer 5 minuten om de couscous te laten koken. Ontdekken en voorzichtig roeren om de korrels te scheiden. De vloeistof moet door de couscous worden opgenomen. Als er nog vloeistof in de pot zit, laat de couscous dan doorgaan met koken zonder deksel. Als de couscous nog niet gaar is en er geen vloeistof in de pot zit, voeg dan 1 tot 2 el toe. water indien nodig, dek af en laat nog 3 tot 5 minuten koken. Voeg 1 el. boter indien gewenst tot de gekookte couscous en pluis met een vork.

 5. Serveer de couscous heet met een plantaardige tajine, linzen of lams- of visstoofpot. Op smaak gebrachte couscous kan ook worden gegeten met een salade door citroensap, olijfolie en koriander of peterselie toe te voegen.

 6. Couscous wordt in Marokko veel gebruikt en is gemaakt van lichte griesmeel en kan worden gegeten als gezond alternatief voor rijst en pasta's. Couscous is ook een goede bron van voedingsstoffen zoals vitamine A en kalium en bevat van nature weinig calorieën, met slechts 110 calorieën per 100 g. De kleine, fijne korrels couscous zijn gemakkelijk en snel te maken.

 7. Verhit 1 eetl. olie in een pan en voeg kruiden toe waarmee je de couscous wilt op smaak brengen. Dit kunnen knoflook, gember, uien, komijn, chili of andere kruiden en specerijen zijn. Bak de kruiden totdat ze lichtbruin zijn.

 8. Voeg 1 1/4 kopje water of verdunde kip- of groentebouillon toe aan de pot. Het gebruik van bouillon geeft de couscous een rijkere smaak. Roer 1/2 / theelepel. van zout. Breng het water aan de kook en zet het vuur laag.

 9. Voeg 1 kop gedroogde couscouskorrels toe aan de pot zodat de korrels volledig onder het water vallen. Bedek de pot ongeveer 5 minuten om de couscous te laten koken. Ontdekken en voorzichtig roeren om de korrels te scheiden. De vloeistof moet door de couscous worden opgenomen. Als er nog vloeistof in de pot zit, laat de couscous dan doorgaan met koken zonder deksel. Als de couscous nog niet gaar is en er geen vloeistof in de pot zit, voeg dan 1 tot 2 el toe. water indien nodig, dek af en laat nog 3 tot 5 minuten koken. Voeg 1 el. boter indien gewenst tot de gekookte couscous en pluis met een vork.

 10. Serveer de couscous heet met een plantaardige tajine, linzen of lams- of visstoofpot. Op smaak gebrachte couscous kan ook worden gegeten met een salade door citroensap, olijfolie en koriander of peterselie toe te voegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407