Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe moedig te zijn

De echte reden dure pastasmaak smaakt beter dan de goedkope dingen

 1. Toen Yves Biggoer-Burger in de tweede klas zat, zag hij een groep leeftijdsgenoten een meisje met overgewicht plagen. Hij trok zich op tot zijn volledige lengte van 8 jaar, stond aan haar zijde en zei:

 2. "Jongens, ze is misschien groter dan jij, maar ze is zeker niet zo dom."

 3. De jongens slopen weg, schaam onder ogen gezien.

 4. Velen van ons herinneren zich tijden in onze kindertijd - en ook onze volwassenheid - toen we ons net zo dapper wilden gedragen als Yves. Maar we konden de moed niet verzamelen. Misschien waren we niet leeuwenhartig of snel genoeg. Misschien dachten we dat moed tot een uitverkoren klasse van nobele zielen en waaghalzen behoort en niet voor ons.

 5. Ik heb al deze dingen gevoeld.

 6. Maar dit is een vergissing, niet alleen voor degenen die misschien profiteren van onze moed, maar ook voor onszelf. Moed helpt ons groeien en geven. En het is beschikbaar voor ons allemaal.

 7. Dit bericht gaat niet over het nemen van monumentaal dappere acties, zoals Malala Yousafzai, de jonge Pakistaanse onderwijsactivist die werd neergeschoten voor haar inspanningen, of als een brandweerman die zich in een brandend gebouw haast. Het gaat er in plaats daarvan om te begrijpen wat moed werkelijk is en onszelf te trainen om kleine, dagelijkse daden van moed uit te voeren.

 8. 1. Moed betekent bang zijn en hoe dan ook handelen, niet dat je dit zou weten door rond te kijken in onze cultuur, die onverschrokkenheid viert. (Er zijn op dit moment meer dan 50 boeken getiteld Fearless op Amazon.) Als je de neiging hebt angstig te zijn, neem je waarschijnlijk aan dat je niet moedig bent. Moedonderzoekers Cynthia Pury en Charles Starkey beoordeelden de citaten voor moed van 74 ontvangers van de Carnegie-medaille voor heroïsche acties en vonden geen enkele vermelding van de woorden angst, bang of bezorgd. Dit is niet verwonderlijk; de psycholoog Avril Thorne ontdekte dat luisteraars traumatische verhalen omarmen die de nadruk leggen op moed of mededogen, maar niet op angst of verdriet. Toch weten we allemaal dat angst een universeel krachtige emotie is en we weten allemaal hoe verschrikkelijk terreur voelt. We moeten dus begrijpen dat bang zijn en hoe dan ook handelen een vorm van adel is.

 9. 2. Moed is een gewoonte, een spier die je kunt trainen. De meesten van ons worden niet moedig geboren, dus we moeten niet verwachten dat we het zonder oefening op magische wijze kunnen verwerven. Zoals Brene Brown in haar boek The Gifts of Imperfection schrijft: 'Moed is ... een gewoonte, een deugd: je krijgt het door moedige daden. Het is alsof je leert zwemmen door te zwemmen. Je leert moed door moed.' Maak er een gewoonte van om te beslissen wat u over dingen denkt en vanuit die overtuiging te spreken. Oefen wat je denkt over kleine, onbeduidende dingen: aangenaam, beleefd - maar krachtig.

 10. 3. Let op elke keer dat je iets doet waar je bang voor bent - iets wat je lichaam zegt dat je niet moet doen. Je begint je te realiseren dat je deze dingen altijd doet. Je bent al veel moediger dan je denkt. Dit geldt met name voor verlegen mensen voor wie het dagelijks leven van hen vereist dat ze glimlachen vanwege angst. Hier is een van mijn favoriete citaten van Charles Darwin: "Een verlegen man is ongetwijfeld bang voor vreemden, maar er kan nauwelijks van worden gezegd dat hij bang voor hen is. Hij kan zo moedig zijn als een held in de strijd en toch geen zelfvertrouwen over kleinigheden in aanwezigheid van vreemden. "

 11. 4. Concentreer u op de mensen of zorg dat u opkomt. Het is gemakkelijker om moedig te zijn namens anderen dan voor jezelf. Hier is een van mijn favoriete voorbeelden: een collega Princeton afstudeerder genaamd John Burford, die een broederschap opjoeg, was geschokt door zijn gevaarlijke ontgroeningspraktijken en schreef een brief aan de schoolkrant waarin zijn ervaringen werden beschreven. Het was een enorm moedige daad. In die tijd waren alle vrienden van Burford lid van het Griekse Griekse college. Maar hij concentreerde zich niet op het risico voor zijn eigen sociale status, maar op de veiligheid van toekomstige studenten: "Uiteindelijk," legde hij uit, "was ik niet OK met de mogelijkheid om herinnerd te worden ... als 'die kerel die wist wat broederschappen in Princeton deden en hadden kunnen spreken, en toen stierf iemand vanwege zijn verdomde lafheid. ''

 12. Hoe zit het met u? Vind je jezelf moedig? Ben je het ermee eens dat moed betekent toch bang zijn en toch handelen? Welke daden van moed inspireren je het meest?Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407