Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe stress een heel goed ding kan zijn

Muziek blijft bij je.

 1. 3. Stress kan je helpen een been op het werk te krijgen Ik weet het - je denkt, "werk is wat mijn stress veroorzaakt!" Welnu, succesvolle werknemers zetten stress om in positieve energie en motivatie in plaats van ze te laten consumeren. Heb je ooit gemerkt dat je het minst gedaan krijgt op dagen waarop je de minste deadlines hebt? Te weinig stress op de werkplek kan leiden tot zelfgenoegzaamheid en invloed hebben op hoeveel u daadwerkelijk voor elkaar krijgt. Wanneer u risico's neemt en ervoor kiest om hindernissen op het werk aan te vallen, helpt dit uw mentale weerbaarheid en zelfvertrouwen. En dit zijn kwaliteiten die uw verkoopbaarheid en promotiekansen kunnen vergroten. Beheer de stress en u krijgt een voordeel ten opzichte van collega's die stress door hen laten overweldigen.

 2. 4. Stress kan je leven interessanter maken Tot nu toe hebben we stress een overlevingsinstrument genoemd, maar hoe zit het met de stress die we voelen als we ervoor kiezen om een ​​uitdaging aan te gaan? Denk aan enkele stressvolle situaties waarin we onszelf bewust maken om het leven interessanter en aangenamer te maken. Uitdagingen zoals iemand op een eerste date vragen, een bekende angst onder ogen zien en overwinnen, omgaan met mensen die je nog nooit hebt ontmoet, zelfs iets compleet nieuws leren. Deze komen misschien niet meteen in je op als je denkt aan stressoren - en misschien komt dat door de positieve resultaten die ze opleveren - maar het zijn de soorten die je kunnen helpen om voldoening, gezondheid en geluk te bereiken.

 3. Hoewel stress een echt positief kan zijn, vergeet niet dat te veel van iets zelden een goede zaak is. Het is waar dat kleine uitbarstingen - incidentele afleveringen voor korte periodes - grote voordelen kunnen bieden, maar het is nooit een goed idee om jezelf bloot te stellen aan langdurige stress, wat een voorbereiding is voor emotionele en lichamelijke ziekte. Herken in plaats daarvan de stressoren in je leven, zelf gekozen of van buitenaf, en gebruik de energie die je lichaam produceert in je voordeel.

 4. Stress in je dagelijkse leven? Sluit je aan bij de menigte. Er is geen twijfel dat we geconfronteerd worden met een enorm aantal stress in het dagelijks leven, of het nu op het werk, thuis of ergens daartussenin is. Uit een recente peiling bleek zelfs dat meer dan één op de vier Amerikanen, bijna 60 miljoen mensen, alleen al de afgelopen maand veel stress ervoer.

 5. Het grappige is echter dat we net zoveel kunnen geloven dat de stress waarmee we te maken hebben talrijker of ernstiger is dan in vorige generaties, dat mensen al duizenden jaren een extreem stressvol leven leiden. Denk je dat de jager-verzamelaars de stress van het jagen op wilde dieren niet hebben gevoeld? Dat onze tegenhangers van een eeuw geleden, die worstelden door economische depressie, de hunne niet als het 'tijdperk van angst' beschouwden?

 6. Wat je misschien verrassend vindt, is dat, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, sommige stress juist een goede zaak kan zijn.

 7. Wat is stress en hoe kan het ons helpen?

 8. Stress kan op de juiste manier worden benut en heeft tal van voordelen voor lichaam en geest. Maar om stress in ons voordeel te gebruiken, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat precies de oorzaak is en, als iedereen ons vertelt om het te vermijden, hoe het ons echt kan helpen.

 9. Wanneer we stress voelen, stuurt ons lichaam ons een signaal over hoe de druk die we ervaren ons fysiek en mentaal beïnvloedt. Net als een holbewoner die van een wollige mammoet rent, veroorzaakt stress een "vecht- of vlucht" -reactie die delen van ons zenuwstelsel inschakelt en ervoor zorgt dat we bepaalde hormonen maken. Je kent het gevoel - hart klopt, handpalmen zweten, ogen wijd open, verhoogd bewustzijn. Ooit in een gevaarlijke situatie geweest en ineens het gevoel gehad dat je een auto kon tillen of een jagende hond kon ontlopen? Eigenlijk reageren lichaam en geest op stress: uiteindelijk krijgen we een turboboost van snelheid, kracht en zintuigen die een ongelooflijk voordeel kunnen zijn in ons dagelijks leven.

 10. Er zijn eigenlijk een paar manieren waarop stress ons, met mate, elke dag kan helpen.

 11. 1. Stress kan je geheugen scherpen Heb je ooit gemerkt dat je geheugen soms verbetert als je gestrest bent? Weet je nog die grote test waar je uit het niets kwam? Dat is een manier waarop je hersenen op stress reageren en dat komt door stresshormonen die je alertheid vergroten wanneer dat het meest nodig is. Incidentele stress kan je helpen je gefocust te houden en je terugroepactie te verbeteren, wat een pluspunt kan zijn bij het proppen voor die test of het voorbereiden van een belangrijke presentatie op het werk. Maar net als met alles, kan alleen zoveel stress echt helpen. Te veel ervan gedurende een langere periode kan je geest beslaan en je problemen geven om zelfs de meest basale dingen op te roepen. Ooit afgevraagd hoe 9-1-1 zich ontwikkelde voor een noodgeval? Mede omdat onder zware stress uit onderzoek bleek dat mensen zich slechts drie cijfers konden herinneren. Kijk maar eens naar deelnemers aan een spelshow - ze handelen niet wanneer ze een eenvoudig antwoord fout lijken te vinden - te veel stress verhindert dat hun hersenen sommige feiten herinneren.

 12. 2. Stress kan helpen je immuunsysteem te stimuleren Je hebt een gezond immuunsysteem nodig om infecties en ziekten te bestrijden, en geloof het of niet, de juiste soort stress kan eigenlijk de afweer van je lichaam tegen ziekten helpen. Als je ziek wordt, zorgt stress ervoor dat je hormonen maakt die bedreigingen voor je gezondheid bestrijden. En dit soort stress is vooral effectief wanneer in de vroege stadia van een ziekte, wanneer je lichaam het meest hulp nodig heeft. Nu is het waar dat je immuunsysteem alleen zoveel stress aankan: als het te lang duurt, kunnen deze hormonen je lichaam overweldigen en zelfs je immuniteit verminderen. Maar die eerste uitbarsting van stress is een pluspunt wanneer uw immuunsysteem wanneer u het meest kwetsbaar bent: precies wanneer uw lichaam wordt bedreigd.

 13. Herken uw stressoren en gebruik ze in uw voordeel

 14. Dus hoewel we misschien niet de eerste generatie zijn die met deze hoeveelheid stress te maken heeft gehad, zijn we misschien wel de eersten met de kennis om van wat altijd als negatief werd beschouwd, een waar positief te zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407