Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe te voorkomen dat taarten vallen

Totaal en overwegingen

 1. Bakken is misschien een heerlijke hobby, maar het is gemakkelijk om ontmoedigd te raken wanneer je afgewerkte cakes in het midden blijven vallen. Dit zinken kan worden veroorzaakt door verschillende factoren die een rol spelen bij het meng- en bakproces. Houd er rekening mee dat zelfs professionele bakkers soms cakes bakken die in het midden instorten, maar ze hebben ook de ervaring om deze tegenslag te overwinnen en te repareren met decoraties en glazuur. Verschillende voorzorgsmaatregelen kunnen ervoor zorgen dat uw cakes niet vallen.

 2. Haal alle ingrediënten uit uw cakerecept eruit. Laat eieren en boter op kamertemperatuur komen voordat u ze gebruikt. Koude eieren en boter mengen niet goed met de andere ingrediënten, wat het vermogen van je cakebeslag om goed te rijzen beïnvloedt. De Cooperative Extension van de University of Kansas stelt voor om eieren 30 minuten te laten rusten voordat je ermee gaat bakken.

 3. Meet alle ingrediënten van uw cakebeslag zorgvuldig. Bakken is een vorm van wetenschap en elk ingrediënt heeft een specifiek effect op je cake. Variërend van een recept verandert zelfs een klein beetje de consistentie van het beslag, waardoor het midden van je afgewerkte cake kan instorten. Gebruik doorzichtige maatbekers voor vloeibare ingrediënten en egaliseer altijd uw droge ingrediënten voor de grootste nauwkeurigheid.

 4. Overmix uw cakebeslag niet. Overmatig mengen klopt te veel lucht in je beslag. Deze lucht ontsnapt terwijl je cake bakt en afkoelt, waardoor je cake in het midden kan vallen. Meng je cakebeslag op lage snelheid net nadat je de droge ingrediënten hebt toegevoegd, schakel dan over op gemiddelde snelheid en meng het beslag ongeveer twee minuten.

 5. Overvul uw cakevorm niet. De University of Kentucky Extension stelt voor om je pan slechts tweederde vol te vullen, zodat je cakebeslag voldoende ruimte heeft om uit te breiden. Als je je pan te vol doet, kan de cake in het midden te hoog oprijzen en dan instorten als deze afkoelt.

 6. Verwarm uw oven voor op de gewenste temperatuur. Laat je oven 15 of 20 minuten voorverwarmen voordat je je cakevorm erin steekt. Het tijdschrift "Taste of Home" meldt dat het starten van het bakproces bij een te lage temperatuur een belangrijke oorzaak is van instortende cakes.

 7. Bak niet te veel. Afgewerkte cakes vallen vaak in het midden als ze niet lang genoeg in de oven blijven liggen. Stel uw timer in op de kortst mogelijke tijd die in het recept wordt aanbevolen. Wanneer de timer aanbreekt, steek je een tandenstoker in het midden van je cake. Haal de cake uit de oven als deze er schoon uitkomt. Als de tandenstoker bedekt is met beslag of kruimels, plaats hem terug in de oven en controleer hem om de twee minuten totdat hij klaar is met bakken.

 8. Laat uw taart met rust. Weersta de neiging om je cakevorm te verplaatsen terwijl je cake aan het bakken is. Als u de ovendeur opent, komt er koele lucht in de oven en laten temperatuurdalingen vaak het midden van cakes vallen.

 9. Bakken is misschien een heerlijke hobby, maar het is gemakkelijk om ontmoedigd te raken wanneer je afgewerkte cakes in het midden blijven vallen. Dit zinken kan worden veroorzaakt door verschillende factoren die een rol spelen bij het meng- en bakproces. Houd er rekening mee dat zelfs professionele bakkers soms cakes bakken die in het midden instorten, maar ze hebben ook de ervaring om deze tegenslag te overwinnen en te repareren met decoraties en glazuur. Verschillende voorzorgsmaatregelen kunnen ervoor zorgen dat uw cakes niet vallen.

 10. Haal alle ingrediënten uit uw cakerecept eruit. Laat eieren en boter op kamertemperatuur komen voordat u ze gebruikt. Koude eieren en boter mengen niet goed met de andere ingrediënten, wat het vermogen van je cakebeslag om goed te rijzen beïnvloedt. De Cooperative Extension van de University of Kansas stelt voor om eieren 30 minuten te laten rusten voordat je ermee gaat bakken.

 11. Meet alle ingrediënten van uw cakebeslag zorgvuldig. Bakken is een vorm van wetenschap en elk ingrediënt heeft een specifiek effect op je cake. Variërend van een recept verandert zelfs een klein beetje de consistentie van het beslag, waardoor het midden van je afgewerkte cake kan instorten. Gebruik doorzichtige maatbekers voor vloeibare ingrediënten en egaliseer altijd uw droge ingrediënten voor de grootste nauwkeurigheid.

 12. Overmix uw cakebeslag niet. Overmatig mengen klopt te veel lucht in je beslag. Deze lucht ontsnapt terwijl je cake bakt en afkoelt, waardoor je cake in het midden kan vallen. Meng je cakebeslag op lage snelheid net nadat je de droge ingrediënten hebt toegevoegd, schakel dan over op gemiddelde snelheid en meng het beslag ongeveer twee minuten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407